Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Onze Young surfkampen verhuizen naar Le Pin Sec

Lees alles over de verhuizing van onze Young Surfkampen (15 t/m 17) naar Le Pin Sec.

Le pin sec surfcamp, frankrijk-surf-ripstar

Deze zomer zullen onze Young Surfcamps van 15 t/m 17 jaar naar Le Pin Sec verhuizen. Dit sfeervolle surfdorpje ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Montalivet, waar onze Young surfkampen de afgelopen paar zomers altijd plaatsvonden. Het surfdorpje Le Pin Sec heeft alle ingrediënten om ervoor de zorgen dat jij een topzomer beleeft. In dit artikel vertellen we je er graag meer over!

Waarom op surfcamp naar Le Pin Sec?

Le Pin Sec is samen met Montalivet één van de eerste bestemmingen waar Ripstar met surfkampen is gestart. Toen was het allemaal nog erg klein, en organiseerden we het kamp slechts voor twintig deelnemers per week. De plek die we hadden was eigenlijk te klein, en daarom zijn we later het camp in Montalivet gaan organiseren. Daar konden we een mooie, grotere open plek in het bos gebruiken, met allerlei goede voorzieningen. Toch hebben we nu besloten om weer terug naar Le Pin Sec te gaan! We kunnen daar namelijk inmiddels terecht op een mooiere plek, midden op de camping én we denken simpelweg dat Le Pin Sec de allerbeste plek is om onze Young Surfcamps te organiseren.

Le Pin Sec

Le Pin Sec heeft een prachtig strand, waar de wilde natuur enkel wordt onderbroken door de ruige bunkers uit WO2, die verlaten het landschap tekenen. De naam Le Pin Sec is Frans voor “droge naaldboom” en is afkomstig van een bosbrand die hier ooit woedde. Op de open vlakte achter de duinen is vervolgens een camping ontstaan. Deze afgelegen camping heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een laidback surfdorpje, waar de locals allemaal gezellige restaurantjes hebben, genieten van de goede surf en de natuur.

Ga naar de website van Camping Le Pin Sec

Ontdek het leuke Pin Sec!

Surfcamp

Heb je wel eens aan je surfinstructeur gevraagd bij welk Ripstar kamp de golven het allerbeste zijn? Elke coach zal hetzelfde antwoorden: Le Pin Sec! De magische banken van deze minder bekende surfspot vangen de meeste swell van alle surfkampen van Ripstar. Doordat de zandbanken van betere kwaliteit zijn dan de andere spots, komt de golf ook nog eens een stuk beter binnen. Daardoor is deze spot enorm geliefd bij ons team en is het één van de beste plekken om surfles te geven. Ook fijn: vergeleken met Montalivet en andere grotere plaatsen is het er een stuk rustiger! Je hebt dus alle ruimte in het water.

Omgeving Le Pin Sec

Dichtbij Le Pin Sec vind je surf town Hourtin Plage. Dit gezellige dorp heeft veel restaurants, een aantal surfscholen en surfshops, supermarkt, en allerlei lokale winkeltjes. Ook is er een relaxed meertje in de buurt met een strandje. Als onderdeel van het camp organiseren we een fietstocht naar dit meer én naar Hourtin Plage. Er zijn nog veel meer dingen te doen in de omgeving. Zo is er een wakeboardbaan en een vet wipeout park dat je kan bezoeken.

Ben je al eerder mee geweest en ga je Montalivet missen? Geen zorgen! We gaan er een keer per week het marktje bezoeken en op paintball-uitstap. Dit is een optionele trip die je lokaal kunt bijboeken. Als je er nog eens zelf heen wilt, kan dat ook. Het is ongeveer een uurtje fietsen naar Montalivet vanuit Le Pin Sec.

We hopen dat je enthousiast bent geworden over Le Pin Sec! Heb je nog vragen? Stel je vragen gemakkelijk door contact met ons op te nemen.

Bekijk het Young Surfkamp Le Pin Sec >

 

 

Lees meer:

Bekijk onze Young Surfcamps