Welkom bij Ripstar Surf

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 238 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles inclusief vanaf € 569 per week

Young Surfkamp
Montalivet

Surf, fun & actie: surfkamp voor jongeren van 15 tot 18 jaar.

Het leukste surfkamp voor jongeren in Montalivet!

Onze Young Surfkampen verhuizen in 2022 naar het Franse Le Pin Sec! Bekijk het nieuwe camp hier en lees hier meer over de verhuizing naar Le Pin Sec.

Op ons surfkamp voor jongeren is het motto eat, sleep, surf, repeat! We hebben twee surfkampen in het Franse Montalivet (ofwel ‘Mellow Monta’): Oost en West. Er is geen verschil tussen de camps; we hebben ze gesplitst om de camps kleinschalig te houden, zodat je snel nieuwe vrienden maakt! Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en heb jij zin om alleen of met vrienden een super gave surftrip te beleven? Ga met ons mee op reis!

Jeugdvakanties, surfkamp Frankrijk

Waarom Young Surfkamp Montalivet?

Leren golfsurfen staat bij ons op nummer één

Leren golfsurfen staat bij ons op nummer één

Inclusief alle maaltijden, busvervoer én surflessen

Inclusief alle maaltijden, busvervoer én surflessen

24/7 begeleiding van onze ervaren crew - vervelen is geen optie!

24/7 begeleiding van onze ervaren crew - vervelen is geen optie!

Ontmoet nieuwe surfmaten

Het programma

It's a lifestyle

Dit kun je verwachten van een week op het surfkamp voor jongeren in Montalivet.

Bekijk programma
Surfkamp Young Montalivet

Surf

Op het Young Surfcamp in Montalivet draait alles om surfen! Er zijn vijf surflessen per week van 1,5 uur, gegeven door onze gecertificeerde surfcoaches. Daarnaast zijn er meerdere vrijsurfsessies onder begeleiding van lifeguards, waar je de tips van de surfcoaches nog eens kunt oefenen. We sluiten de week af met de ‘Expression Session’; een leuke surfwedstrijd.

Activiteiten

Behalve surfen zit het programma bomvol leuke activiteiten zodat je je geen enkel moment hoeft te vervelen. Zo worden er constant spellen en clinics georganiseerd, gaan we shoppen in Montalivet, kun je deelnemen aan de paintball-uitstap en kom je helemaal tot rust tijdens onze yoga-introductielessen.

Avondprogramma

Elke avond organiseren we allerlei activiteiten. Bovendien wordt het Ripstar camp bijna elke week bezocht door een bandje: genieten van live-muziek met je voeten in het zand! De laatste avond sluiten we af met een bonte avond.

Inclusief

 • Gezond en gevarieerd eten van de Ripstar-chefs
 • Ontbijt, lunch en diner inclusief!
 • 5 x 1,5 uur surfles + Expression Session
 • Introductieles yoga
 • Live muziek (bijna iedere week)
 • Slackline-, skate- en longboardclinics
 • Volleybaltoernooi en andere activiteiten
 • Beachchill-avond
 • Een leuk en gezellig avondprogramma

Extra mogelijkheden

 • Paintball-uitstap € 25
 • Drankjes en snacks aan de bar
 • Reis- en annuleringsverzekering

Praktische informatie

Eten en drinken

Eten en drinken

Het eten op dit surfcamp voor jongeren is inclusief. We houden rekening met specifieke dieetwensen.

Lees meer

Slapen

Slapen

Kies tussen een gezellig koepeltentje of een ruime safaritent.

Lees meer

Surf gear

Surf gear

We hebben softtop boards die ideaal zijn voor beginners en long- en funboards voor het echte werk.

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De bus vertrekt op vrijdagmiddag met onze reisbegeleiding richting Frankrijk.

Lees meer

Begeleiding

Begeleiding

Alle Young-camps van Ripstar worden 24/7 begeleid door onze ervaren crew.

Lees meer

Verzekering

Verzekering

Het is belangrijk dat je altijd verzekerd op reis gaat.

Lees meer

Een week bomvol toffe activiteiten!

Chillen op het camp & strand

Overtuig je ouders!

7 redenen om op surfkamp te gaan

FAQ

Wat is de gemiddelde leeftijd op de camps?


De deelnemers op het surfcamp voor jongeren zijn gemiddeld 16 á 17 jaar oud. 

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Je moet vóór aanvang van het camp 15 jaar oud zijn. Personen van 18 jaar zijn ook welkom, maar we hebben specifiek geschikte camps voor 18 jaar en ouder.

Krijg ik korting als ik zonder les of materiaal boek?


Nee. Wij kiezen ervoor om iedereen les en materiaal te geven om zo de garantie te geven dat iedereen iets nieuws leert. Ripstar leeft voor de sport en draagt dit graag uit in alle activiteiten die wij doen.

Ik heb nog helemaal geen ervaring met surfen, kan ik wel mee?


Zeker! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Tijdens het camp worden beginnerslessen gegeven door onze gediplomeerde instructeurs. Aan het einde van de week sta jij zeker weten te shinen op je surfboard!

Ik kom alleen, is dat erg?


Nee! Dat is juist leuk! Veel deelnemers zullen alleen komen, dus je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard ook met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

In welke week zijn er de beste golven?


Dit is lastig te zeggen en niet te voorspellen op lange termijn. Doordat we op een hele goede surfspot zitten, kun je ervan uitgaan dat er prima omstandigheden zijn om te leren surfen.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden de groepen op het surfcamp voor jongeren graag klein om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Camp Oost & Camp West elk hebben maximaal 48 deelnemers. Zo leer je iedereen kennen. De surfgroepen bestaan uit maximaal 8 personen.

Hoe zit het met alcohol en roken?


Voor alcohol en roken hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Frankrijk ligt deze leeftijd op 18 jaar. Vandaar dat op onze Young surfcamps geen alcohol genuttigd mag worden en er niet gerookt mag worden. Wij zien erop toe dat iedereen zich aan deze regels houdt.

Wie zijn de begeleiders?

De Ripstar zomercrew is ontzettend belangrijk, want ze zorgen ervoor dat de Ripstar surfcamps tip-top in orde zijn. Daarom worden onze camps altijd begeleid door teamleden die ervaring en/of geschoold zijn op hun pedagogische vaardigheden. Vaak zijn dit studenten van sportopleidingen en/of gediplomeerde instructeurs. Allen bezitten een Verklaring Omtrent het Gedrag gericht op het begeleiden van jongeren.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt, de lunch en het avondeten is verzorgd en wij zullen ook snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra’s willen. Veel activiteiten in het weekprogramma zijn ook inclusief. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen zoals paintballen (€ 25). Wij adviseren voor een week ten minste 75 euro zakgeld mee te nemen, dat je kan besteden aan snacks, kleine uitgaven en eventueel merchandise. Als je graag met wat grotere activiteiten mee wilt doen dan raden we rond de 100 euro aan. Voor eventuele calamiteiten en doktersbezoeken adviseren wij ouders om noodgeld, een creditcard of pinpas mee te geven aan uw kind.

Ik wil graag twee of meerdere weken komen, is dat mogelijk?


Zeker! De prijs voor een extra week is 499 euro.

Wat voor een slaapspullen moet ik meenemen?


Onze tenten zijn voorzien van comfortabele Nomad-matrasjes of stapelbedden met matrassen. Je zal dus alleen nog een slaapzak/dekbed en kussen mee hoeven te nemen. Wel zo makkelijk ;-).

Wat mag ik meenemen in de bus?


Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen surfboard wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

Is het verplicht om mee te doen met de uitstap?


Nee, het is niet verplicht mee te doen aan de extra activiteiten die we organiseren. Wel is het aan te raden aangezien we met de gehele groep vertrekken en geen activiteiten op campterrein hebben tot wij weer terugkeren.

Waarom zijn jullie weg uit Le Pin Sec?


De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat onze locatie in Montalivet meer in trek blijkt te zijn onder deze doelgroep. Ons vermoeden is dat dit komt doordat de locatie simpelweg iets beter aansluit op de wensen van de doelgroep. Er zijn in Montalivet veel avonturen te beleven, bijvoorbeeld het Action Sports-terrein, er kan worden gepaintballt en het dorpje zelf leent zich voor uitjes naar toffe surfwinkeltjes.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via young@ripstar.nl of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090.

Kan ik iets wijzigen in mijn boeking?

Als je iets na de boeking wilt wijzigen, kan je dat aangeven. We gaan ons best doen het te wijzigen, maar we kunnen het afwijzen. Omdat we zelfs aan kleine wijzigingen best wat werk hebben, berekenen we wel altijd EUR 30,- wijzigingskosten. Soms leidt de wijziging ook tot een ander kostenplaatje dat wordt doorbelast. Een verandering van datum of het aantal personen is geen wijziging, maar een annulering.