Welkom bij Ripstar Snow

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Splitboarden met keuze uit twee niveaus!

Split­board / Toerski
Cursus­sen

Splitboarden & toerskiën leer je tijdens onze cursussen 'Basic' & 'Advanced'. Leer de first tracks te vinden in de backcountry!

Help me mijn off-piste cursus kiezen
splitboarden

Meer freeride opties met splitboarden & toerskiën

Wil je verder de backcountry in, op zoek naar first tracks, dan is splitboarden onvermijdelijk. Lees hier meer over de niveaus en kies een cursus die bij jou past.

INTRODUCTIE: Toeren is een vak apart en vereist nieuwe kennis, naast enkel freeriden. Hoe ga je bijvoorbeeld om met vellen, hoe bouw je het materiaal om van dalen naar stijgen en terug? En hoe leg je een stijgspoor aan? Dit zijn onderwerpen die we behandelen bij onze uitdagende toerski en splitboard cursus voor beginners.

ADVANCED: Beheers je het toeren en wil je meer kennis vergaren om je toermogelijkheden uit te breiden? Dan zit je goed bij de advanced cursus. Je leert een spoor aanleggen op een gletsjer, stijgen èn afdalen aan touw en natuurlijk hoe een spleetredding uit te voeren. Voor de meer technische toeren, leer je ook omgaan met stijgijzer en ijsbijl.

LET OP! Bij de cursussen ligt de nadruk op het leren omgaan met het materiaal en de vaardigheden die nodig zijn om veilig te kunnen toeren en níet op het maken van toertochten. Bekijk hiervoor onze toer trips.

 

splitboarden

Waarom een cursus in splitboarden of toerskiën volgen?

Leer alles over veilig toeren & ontdek de backcountry

Leer alles over veilig toeren & ontdek de backcountry

De cursussen worden begeleid door een ervaren gids

De cursussen worden begeleid door een ervaren gids

Basic & Advanced vormen samen een complete toeropleiding

Basic & Advanced vormen samen een complete toeropleiding

Basic

De ‘Basic’ toercursus richt zich op mensen die redelijk kunnen afdalen buiten de piste op ski’s of snowboard, maar die graag meer poeder willen vinden en/of mooie toertochten in de backcountry willen maken. Tijdens de cursus leren we je alle basisvaardigheden die je nodig hebt om eenvoudige onvergletsjerde toertochten te maken. Vellen onder doen, lopen met vellen, ‘kickturns’ maken, een goed stijgspoor aanleggen, snel ombouwen van de stijgstand (vellen onder, skibinding in de loopstand, spliboard ombouwen) naar de afdaalstand (vellen af, splitboard weer monteren, skibinding omzetten) en nog veel meer. De gidsen hebben natuurlijk allemaal handige tips voor je! Na deze cursus kun je deelnemen aan eenvoudige toertochten en daar splitboarden of toerskiën!

Advanced

De ‘Advanced’ toercursus is bedoeld voor mensen die al goed kunnen lopen met vellen en voor wie het maken van ‘kickturns’ een eitje is. Deze cursus bereidt je voor op het maken van toertochten in technischer terrein. Na deze cursus ben je voorbereid om zelfstandig toeren te maken op je splitboard, of bijvoorbeeld aan een Haute Route deel te nemen (mits je conditie op peil is en je een positief advies krijgt). Je leert omhoog lopen met de hele groep aan een touw en nog spectaculairder (en lastiger!): afdalen met de hele groep aan een touw. Je leert ook wanneer dit wel en niet noodzakelijk is. Hoe leg je een spoor aan op een gletsjer? Uiteraard zijn er oefeningen met spleetreddingen en het zoeken met lawinepiepers. Ook het lopen en klimmen op stijgijzers onder je schoenen en de omgang met een ijsbijl worden geoefend.

splitboarden

Onze specialist

Rolf Westerhof • Decennia ervaring in off-piste • Oprichter Snow Safety Center

Alles over Rolf

Toer trips

Wil je geen cursus volgen, maar gewoon mooie tochten maken in ongerepte natuur? Bekijk dan onze toerksi & splitboard reizen met bijzondere bestemmingen zoals Lapland en Ötztal.

Toerskiën en splitboarden in ongerepte natuur

Ben je nog niet toe aan toeren, maar wil je wel meer leren over freeriden? We hebben ook speciale freeride cursussen en freeride reizen voor beginners en gevorderden.