Welkom bij Ripstar Snow

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Freeride cursus met keuze uit drie niveaus!

Freeride
cursus­sen

Onze freeride cursus is een volledige opleiding voor de backcountry. Doe mee; van je eerste off-piste meters tot pro!

Help me mijn cursus kiezen
powderhunt

Kies een freeride cursus voor jouw niveau

We bieden dit winterseizoen freeride cursussen aan op drie niveaus, van beginner tot expert. In de Level 1-cursus stomen we je klaar om met vertrouwen off-piste afdalingen te maken. In de Level 2 & 3-cursussen gaan we verder; van het afdalen over gletsjers, via een spleetredding tot aan het rijden van uitdagende couloirs, steile wanden en abseilen met touw. Klinkt dat nog als abracadabra? Geen zorgen; dan begin je gewoon bij het begin. Lees op deze pagina meer over de freeride cursussen en de verschillende niveaus.

skigebieden Oostenrijk

Waarom een freeride cursus bij Ripstar?

Ripstar is al 30 jaar specialist in freeriden & de backcountry

Ripstar is al 30 jaar specialist in freeriden & de backcountry

De gestructureerde opbouw van de cursussen leidt tot betere resultaten

De gestructureerde opbouw van de cursussen leidt tot betere resultaten

Leren door doen, dus niet alleen veel uitleg, maar ook veel afdalingen maken!

Leren door doen, dus niet alleen veel uitleg, maar ook veel afdalingen maken!

Free ride cursus: Level 1

Onze Freeride Level 1-cursus richt zich op de beginnende freerider op ski’s of snowboard. We werken aan je freeride afdaaltechniek en aan de veiligheid in de off-piste. Dit werkt namelijk heel anders dan op de piste! Op het programma staat o.a. het zoeken met lawinepiepers, omgaan met veiligheidsmateriaal en er is een lezing over lawinekunde. Tot slot ga je twee dagen op pad met een gids om een paar dikke freeride-runs te maken.

Free ride cursus: Level 2

In de Freeride Level 2-cursus breiden we het repertoire van de ervaren freerider uit. We beginnen met het perfectioneren van je freeride-techniek, om daarna je ‘werkterrein’ in de off-piste uit te breiden. We gaan stukken hiken met materiaal op je rug en je leert in deze cursus alles over afdalen op een gletsjer en dus ook over spleetreddingen. Na deze cursus heb je een stuk meer mogelijkheden om de backcountry te verkennen.

Free ride cursus: Level 3

Freeride Level 3 is bedoeld voor de (ver)gevorderde en expert freerider die verder wil gaan. Je hebt een goede afdaal-techniek en al aardig wat tochten in de off-piste gemaakt. Wat je dan nog wil leren? Uitdagende, steile afdalingen in de backcountry. Hoe kun je bijvoorbeeld abseilen naar een lastig toegankelijk couloir? Hoe gebruik je je skistokken als pickel bij een lastige passage? Een vette freeride cursus waarbij je jouw kennis over de off-piste tot in alle details verdiept.

Freeride & backcountry trips

Freeride reizen

Wil je geen freeride cursus volgen, maar wél een mooie freeride trip maken?

Off piste in hoge sneeuw

We hebben ook speciale cursussen voor splitboarden en toerskiën, voor iedereen die nog verder de natuur in wil en zijn afdalingen wil verdienen door zelf omhoog te lopen.