Welkom bij Ripstar Surf

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 238 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Young Surf­kamp
Le Pin Sec

Surf, fun & actie: surfkamp in Frankrijk voor jongeren van 15 t/m 17 jaar.

Pre-register voor 2024
surfcamp Frankrijk voor jongeren

Het leukste surfkamp voor jongeren in Le Pin Sec!

Op ons surfkamp voor jongeren is het motto eat, sleep, surf, repeat! Dit seizoen zijn we terug in het relaxte surfdorpje Le Pin Sec, waar we twee surfkampen hebben. Deze verborgen surfplek biedt geweldige golven en een chille surfsfeer in het hele dorpje. We hebben er twee surfkampen: Noord en Zuid. Er is geen verschil tussen de camps; we hebben ze gesplitst om de camps kleinschalig te houden, zodat je snel nieuwe vrienden maakt! Ben jij 15 t/m 17 jaar en heb jij zin om alleen of met vrienden een super gave surftrip te beleven? Ga met ons mee op surfkamp in Frankrijk!

Heeft u als ouder vragen over onze surfkampen? Ga dan naar onze speciale pagina voor ouders.

 

Jeugdvakanties, surfkamp Frankrijk

Waarom Young Surfkamp Le Pin Sec?

Leren golfsurfen staat bij ons op nummer één

Leren golfsurfen staat bij ons op nummer één

Inclusief alle maaltijden, busvervoer én surflessen

Inclusief alle maaltijden, busvervoer én surflessen

24/7 begeleiding van onze ervaren crew

24/7 begeleiding van onze ervaren crew

Ontmoet nieuwe surfmaten

Het programma

It's a lifestyle

Dit kun je verwachten van een week op het surfkamp voor jongeren in Le Pin Sec.

Bekijk programma
Surfkamp Young Montalivet

Surf

Op het Young Surfcamp in Le Pin Sec draait alles om surfen! Er zijn vijf surflessen per week van 1,5 uur, gegeven door onze gecertificeerde surfcoaches. Elke dag kun je bovendien meedoen aan een ochtend- of avond surfsessies, waar je de tips van de surfcoaches nog eens kunt oefenen. We sluiten de week af met de expression session; een leuke surfwedstrijd.

Activiteiten

Behalve surfen zit het programma bomvol leuke activiteiten zodat je je geen enkel moment hoeft te vervelen. We organiseren een aantal surf-gerelateerde clinics, zoals skaten, longboarden en wonkyboarden. Daarnaast organiseren we nog allerlei andere activiteiten, kun je deelnemen aan de paintball-uitstap en kom je helemaal tot rust tijdens onze yoga-introductielessen.

Fietstocht

Inclusief bij het programma zit een gezellige fietstrip naar een prachtig meer verstopt tussen de bossen, waar we de hele middag doorbrengen, lekker gaan zwemmen en spellen spelen. Op de terugweg fietsen we langs Hourtin Plage, een dorpje met veel barretjes en surfshopjes, waar je lekker kunt rondwandelen en een ijsje kunt eten.

Avondprogramma

Elke avond organiseren we allerlei activiteiten. Regelmatig nodigen we bandjes uit op onze camps: genieten van live-muziek met je voeten in het zand! Eens per week is de gezamenlijke beachchill-avond: onder genot van gitaarmuziek kun je samen met ons de sterren bekijken! We sluiten de week bovendien feestelijk af met onze bonte-avond.

Inclusief

 • Gezond en gevarieerd eten van de Ripstar-chefs
 • Ontbijt, lunchpakketje en vegetarisch 2-gangendiner inclusief!
 • 5 x 1,5 uur surfles + Expression Session
 • Uitgebreide surf-theorieles
 • Retour-busreis vanuit Nederland (CO2-neutraal)
 • Introductieles yoga
 • Daguitstap naar Lac d’Hourtin en Hourtin Plage
 • Beachchill-avond
 • Slackline-, skate- en longboardclinics
 • Volleybaltoernooi en andere activiteiten
 • Een leuk en gezellig avondprogramma

Extra mogelijkheden

 • Paintball-uitstap
 • Frisdranken en snacks aan de bar
 • Extra week – €100 korting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Surffoto’s van onze fotografen

Praktische informatie

Eten en drinken

Eten en drinken

Het eten op dit surfkamp voor jongeren is inclusief. We houden rekening met specifieke dieetwensen.

Lees meer

Slapen

Slapen

Slapen doen we in onze ruime safaritenten, die zijn ingericht voor maximaal 8 personen.

Lees meer

Surf gear

Surf gear

We hebben softtop boards die ideaal zijn voor beginners en long- en funboards voor het echte werk.

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De bus vertrekt op vrijdagmiddag met onze reisbegeleiding richting Frankrijk.

Lees meer

Begeleiding

Begeleiding

Alle Young-camps van Ripstar worden 24/7 begeleid door onze ervaren crew.

Lees meer

Locatie

Locatie

Het surfkamp bevindt zich zomer in het schattige surfdorpje Le Pin Sec.

Lees meer

Leeftijd

Leeftijd

Onze camps zijn voor iedereen van 15 t/m 17 jaar.

Lees meer

Interesselijst

Pre-register voor 2024

Wil je volgende zomer mee op surfkamp naar Le Pin Sec? Schrijf je dan nu alvast in voor onze interesselijst. Je krijgt dan als eerste de kans om te boeken. Zo ben je verzekerd van een plekje in de week die jouw voorkeur heeft!

Le pin sec surfcamp, frankrijk-surf-ripstar

Een week bomvol activiteiten

Je kunt helaas nog niet boeken voor 2024. Je kunt je wel alvast inschrijven voor de interesselijst 2024. Je hoort het dan als eerste als onze Young Surfcamps weer online staan en je krijgt dan als eerste de kans om jouw voorkeursweek te boeken!

Overtuig je ouders!

7 redenen om op surfkamp te gaan

surfcamp Frankrijk voor jongeren

Ontdek het camp in Le Pin Sec!

NEW! We hebben in 2023 ook een gloednieuw surfkamp voor jongeren tussen de 15 en 17 jaar in Spanje. Ben je jonger dan 16 jaar? Bekijk dan ook ons surfkamp op Ameland, dat speciaal is voor tieners tussen de 12 en 16 jaar.

FAQ

Wat is de gemiddelde leeftijd op de camps?


De deelnemers op het surfkamp voor jongeren zijn gemiddeld 16 jaar oud. 

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Je moet vóór aanvang van het camp 15 jaar oud zijn. Personen van 18 jaar zijn, na telefonische goedkeuring door ons, ook welkom. We hebben echter specifiek geschikte camps voor 18 jaar en ouder. Kijk hiervoor op ripstar.nl/surf. Voor iedereen van 18 jaar gelden dezelfde regels als alle minderjarigen op het kamp.

Krijg ik korting als ik zonder les of materiaal boek?


Nee. Wij kiezen ervoor om iedereen les en materiaal te geven om zo de garantie te geven dat iedereen iets nieuws leert. Ripstar leeft voor de sport en draagt dit graag uit in alle activiteiten die wij doen.

Ik heb nog helemaal geen ervaring met surfen, kan ik wel mee?


Zeker! Veel van onze deelnemers zijn beginners. Tijdens het camp worden beginnerslessen gegeven door onze gediplomeerde instructeurs. Aan het einde van de week sta jij zeker weten te shinen op je surfboard!

Ik kom alleen, is dat erg?


Nee! Dat is juist leuk! Veel deelnemers zullen alleen komen, dus je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard ook met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

In welke week zijn er de beste golven?


Dit is lastig te zeggen en niet te voorspellen op lange termijn. Doordat we op een hele goede surfspot zitten, kun je ervan uitgaan dat er prima omstandigheden zijn om te leren surfen.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden de groepen op het surfcamp voor jongeren graag klein om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Camp Noord & Camp Zuid elk hebben maximaal 48 deelnemers. Zo leer je iedereen kennen. De surfgroepen bestaan uit maximaal 8 personen.

Hoe zit het met alcohol en roken?


Voor alcohol en roken hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In Frankrijk ligt deze leeftijd op 18 jaar. Vandaar dat op onze Young surfcamps geen alcohol genuttigd mag worden en er niet gerookt mag worden. Wij zien erop toe dat iedereen zich aan deze regels houdt.

Wie zijn de begeleiders?

De Ripstar zomercrew is ontzettend belangrijk, want ze zorgen ervoor dat de Ripstar surfcamps tip-top in orde zijn. Daarom worden onze camps altijd begeleid door teamleden die ervaring en/of geschoold zijn op hun pedagogische vaardigheden. Vaak zijn dit studenten van sportopleidingen en/of gediplomeerde instructeurs. Allen bezitten een Verklaring Omtrent het Gedrag gericht op het begeleiden van jongeren.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt, de lunch en het avondeten is verzorgd en wij zullen ook snacks en drinken verkopen voor diegenen die wat extra’s willen. Veel activiteiten in het weekprogramma zijn ook inclusief. Graag bieden wij de mogelijkheid om extra activiteiten te doen zoals paintballen (€ 39). Wij adviseren voor een week ten minste 75 euro zakgeld mee te nemen, dat je kan besteden aan snacks, kleine uitgaven en eventueel merchandise. Als je graag met wat grotere activiteiten mee wilt doen dan raden we rond de 100 euro aan. Voor eventuele calamiteiten en doktersbezoeken adviseren wij ouders om noodgeld, een creditcard of pinpas mee te geven aan uw kind.

Ik wil graag twee of meerdere weken komen, is dat mogelijk?


Zeker! Goed nieuws: je krijgt €100 korting op de extra week die je boekt!

Wat voor een slaapspullen moet ik meenemen?


Onze tenten zijn voorzien van stapelbedden met matrassen. Je zal dus alleen nog een slaapzak/dekbed en kussen mee hoeven te nemen. Wel zo makkelijk ;-).

Wat mag ik meenemen in de bus?


Je mag één stuks handbagage meenemen + één reiskoffer/reistas. Als je je eigen surfboard wil meenemen kun je dat extra bijboeken.

Is het verplicht om mee te doen met de uitstap?


Nee, het is niet verplicht mee te doen aan de extra activiteiten die we organiseren. Wel is het aan te raden aangezien we met de gehele groep vertrekken en geen activiteiten op campterrein hebben tot wij weer terugkeren.

Mijn vraag staat er niet tussen?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie dan kun je contact met ons opnemen via young@ripstar.nl of bel direct naar ons kantoor in Amsterdam 020-6886090.