Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ripstar
Surfschool

Leer met onze surfschool één van de vetste actiesporten: golfsurfen!

Een surfschool vol passie en kwaliteit

Surfen is het mooiste wat er is. Van de prachtig rollende golven, het zoute zeewater in je haar, tot de warme zon op je gezicht. Surfen is iets wat niet te beschrijven valt, maar je moet ervaren. Ripstar heeft als missie om onze passie die we hebben voor deze boardsport te laten overslaan op onze gasten. Met onze misse #ShareTheStoke proberen we dit te doen. Door enorm ervaren instructeurs in te zetten en een onuitputtelijk surf team. Lees hieronder meer over leren golfsurfen, de verschillende surfniveaus en ons team!

Surfkamp in het buitenland surfen in Frankrijk

Onze surfschool in het kort

Lessen voor alle leeftijden en niveaus: je kunt nooit te laat beginnen

Focus op persoonlijke progressie met foto-analyse & surftheorie

Focus op persoonlijke progressie met foto-analyse & surftheorie

Respect voor de natuur: de zee is onze playground

Respect voor de natuur: de zee is onze playground

Surfschool Instructeurs

Trots op onze instructeurs

Wie beter om de passie van het surfen over te brengen dan fanatieke surfers! Op elk camp hebben wij een team van ervaren en vooral gepassioneerde instructeurs. Veel van onze instructeurs van onze surfschool zijn bij Ripstar begonnen en draaien al jaren mee op de camps. Stuk voor stuk zijn ze minimaal in het bezit van ISA level 1 in combinatie met een surf lifesaver of lifeguard diploma. De instructeur wordt getraind op surfvaardigheid, kennis van de zee, EHBO, zwemvaardigheid, reddingsacties op zee en didactische skills. Naast de ISA level in hebben sommige instructeurs ook de Franse licentie en zelfs ISA level 2. Genoeg kennis en enthousiasme vanuit onze surfschool om de vonk van het surfen te doen overslaan!

Surfschool Ripstar

De surfschool op de camps

Hoe tof zou het zijn als je naar huis gaat met een hoger niveau als dat je aankwam? Het lesprogramma van de surfschool op het camp is speciaal gericht op het leggen van een goede basis of om de basiskennis uit te breiden. Van tevoren wordt er van elke deelnemer gevraagd om zijn/haar/hun surf ervaring of surf niveau door te geven. Hierop gebaseerd worden er groepjes gemaakt zodat elk groepje op zijn eigen niveau les krijgt. Per groepje van maximaal 8 is er een surf instructeur die de gehele week aan hetzelfde groepje lesgeeft. Zo kan de instructeur goed de progressie van iedereen bijhouden en persoonlijke coaching geven.

Naast de lessen is er ook nog genoeg tijd om zelf te oefenen in het water en echt het meeste uit een dag te halen. Ook is er een speciale theorie avond en een foto analyse. Tijdens de surf theorie wordt alles uitgelegd over de zee, golven lezen, stromingen, en nog veel meer. De foto analyse is voor het verbeteren van de houding en de timing. Gedurende de week worden er foto’s gemaakt van de deelnemers tijdens het surfen die dan worden geanalyseerd op verbeterpunten. Zo kunnen de deelnemers ook van zichzelf zien wat er goed gaat en wat beter kan.

Een les om nooit te vergeten

Welk surf niveau heb ik?

Vind je het lastig om te bepalen welk niveau je hebt? Aan de hand van deze gids kun je precies zien waar je nu zit, wat de volgende stappen zijn, en waar je je op kan focussen. Zo kun je je progressie goed bijhouden. Bekijk bijvoorbeeld je niveau vóór en na een Ripstar surfcamp 😉

Beginner

1.1 Complete beginner

Als beginner begin je bij alle basisvaardigheden voor het surfen onder de knie krijgen. Van de eerste golven pakken in het schuim tot je eerste kleine bochtje. Daarnaast focus je op hoe de zee werkt en hoe je daar veilig mee om kan gaan.

Surfvakanties surfles ripstar beginner

beginner

1.2 Beginner die al meerdere keren heeft gesurft

Van schuimgolf naar de eerste ongebroken golf! Je kunt al zelfstandig schuimgolven pakken en voelt je comfortabel om met begeleiding ook eens naar achteren te peddelen om daar je eerste ongebroken golf te gaan surfen. Hier kun je dieper ingegaan op de juiste houding, het leren lezen van de golven en een stukje timing.

Leren surfen rond celorio beginner

intermediate

2.1 Intermediate eerste stadium

Down-the-line surfen en snelheid maken. Je kunt al ongebroken golven pakken, maar wilt nu ook leren hoe je dan helemaal langs de golf kunt surfen om de gehele golf uit te surfen Je kunt je focussen op zowel naar je frontside als je backside te surfen en meer leren over compressie en decompressie om te zorgen dat je voldoende snelheid houdt om de gehele golf uit te surfen.

surfcamp volwassenen

Intermediate

2.2 Intermediate tweede stadium

Van down-the-line surfen naar top-to-bottom surfen! Je kunt zelfstandig naar achteren peddelen en golven pakken. Je surft zowel naar links als naar rechts en kunt nu je bochtenwerk gaan verbeteren. Focus op hoe je snelheid kunt maken en meer gebruik kunt maken van het oppervlakte van de golf. Je kunt daarnaast ook werken aan de eerste echte turns!

Advanced

3.0 Beginnend advanced

Van top-to-bottom surfen naar het linken van verschillende manoeuvres. Je kunt een lichte cutback, maar wilt nu ook beginnen met het maken van floaters, snaps, roundhouse cutbacks en wil deze manoeuvres aan elkaar kunnen linken. Je kunt werken aan het verbeteren van de bottom-turn om daarna de perfecte manoeuvre te leren uitvoeren.

progressie maken tijdens het surfen

Advanced

4.0 Advanced

Op dit punt kun je verschillende manoeuvres perfect uitvoeren. Maar er is altijd meer te leren! Zelfs als een advanced surfer kun je nog steeds stappen zetten. Denk aan nieuwe manoeuvres of misschien wil je wel iets anders binnen het surfen proberen zoals longboarden of big wave surfen.

surfschool advanced

Vanaf Level 2.1

Surf Coaching Trip Celorio

Wil je graag je surf skills naar een hoger niveau tillen? Op deze speciale coaching trip ligt de focus op zoveel mogelijk progressie maken. Tijdens de week wordt er gekeken naar welk niveau je hebt en welke doelen je wil bereiken. Samen met onze instructeurs wordt er dan gewerkt om die doelen te kunnen bereiken. Denk aan lessen, trainingen en clinics, puur gericht om jou skills optimaal te krijgen.

Surfen in San Martín

Meer leren over surfen:

Hoe lang duren de surflessen bij Ripstar en wat is de typische dagindeling?

Tijdens de surfcamps heb je 5 lessen van 1,5 uur verdeeld over 5 dagen. De dagindeling zal vrij wisselend zijn gedurende de week. De ene dag kun je les hebben in de ochtend en de andere in de middag. Naast de lessen zijn er ook dagelijks activiteiten en clinics.

Moeten deelnemers hun eigen uitrusting meenemen?

Nee. Onze surfschool heeft alle materialen die nodig zijn voor het surfen. Deze zitten bij de prijs inbegrepen en kunnen de hele week gebruikt hebben. Mocht je zelf een surfboard of wetsuit hebben dan mag je die ook zeker meenemen.

Zijn er specifieke vereisten of voorbereidingen die deelnemers moeten treffen voordat ze aan de surflessen deelnemen?

Nee. De lessen van de surfschool worden gegeven op niveau. Er is dus geen training of voorbereiding noodzakelijk om de lessen te kunnen volgen.

Zijn de surflessen inclusief accommodatie en maaltijden, of moeten deelnemers deze apart regelen?

De surflessen zijn onderdeel van onze surfcamps waar je verblijft op basis van volpension. Alles is dus geregeld.

Biedt Ripstar speciale lessen aan voor kinderen of gezinnen die samen willen leren surfen?

Jazeker! Wij hebben speciale surfcamps gericht op families, onze Surf & Family camps. Hier kun je leren surfen met het hele gezin. Voor de jonge kinderen (7 t/m 9) hebben we ook ‘surfen met smurfen’. Dit zijn lessen met extra aandacht voor de allerkleinsten.

Heeft Ripstar partnerships met lokale gemeenschappen of organisaties om duurzaam toerisme te bevorderen?

Op veel van onze camps werken we samen met lokale surfscholen om samen de lessen te verzorgen. Verder halen we veel van onze producten bij de lokale bakkers en groenteboeren.