Welkom bij Ripstar
Jouw review
 • Stap 1 - Kies afdeling
 • Stap 2 - Schrijf review
 • Stap 3 - Jouw naam

Super nice dat je een review achterlaat. Alle feedback helpt ons beter te worden.

Kies de afdeling

 • Surf
 • Snow
 • Kite
 • Wake
 • Groups

Wanneer was je mee?

Maand
 • Januari
 • Februari
 • Maart
 • April
 • Mei
 • Juni
 • Juli
 • Augustus
 • September
 • Oktober
 • November
 • December
Jaar
Stap 2 - Schrijf je review

Je was dus op mee met een activiteit van Ripstar . Vertel ons jouw verhaal.

Titel

Jouw verhaal

Stap 3 - Jouw naam en rating

We zijn bijna klaar om review [titel van 10 woorden] te posten. Even nog de laatste details

Jouw rating

Hoeveel van de 5 sterren geef je ons?

Jouw naam

Jouw e-mailadres

Laatste check
Jouw rating Aanpassen
Naam Aanpassen
E-mail adres Aanpassen
Titel Aanpassen
Verhaal Aanpassen
Versturen

Bedankt voor je review!

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 64 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ripstar surfschool

De beste lessen van de beste instructeurs. Lees hier alles over onze surfschool.

surflessen van de surfschool

Een surfschool vol passie en kwaliteit

Ripstar is een bedrijf dat bestaat uit gepassioneerde boardsporters. Wij weten maar al te goed wat er voor nodig is om een sport onder de knie te krijgen en er passie voor te ontwikkelen. En die passie begint al bij de eerste les en het eerste contact met de instructeur. Die eerste indruk is wat telt, en dus moet die goed zijn. Met onze surfschool en onze instructeurs doen wij er alles aan om onze liefde voor de sport te delen. Meer weten? Lees hieronder alles over onze surfschool.

Onze surfschool in het kort

Lessen voor alle leeftijden en niveaus

Lessen voor alle leeftijden en niveaus

Focus op persoonlijke progressie

Focus op persoonlijke progressie

Respect voor de natuur

Respect voor de natuur

De surfschool en onze instructeurs

Om de surfschool op onze camps te kunnen voorzien van de beste instructeurs, doen we zelf ook instructeursopleidingen. Deze instructeursopleiding bestaat uit 2 onderdelen: Het ISA level 1 gedeelte waarbij ingegaan wordt op surfvaardigheid, kennis van de zee en didactische skills en het lifesaver gedeelte wat in het teken staat van EHBO, veiligheid, conditie, zwemvaardigheid en reddingsacties op zee. Ook wordt ieder jaar een lifesaver update georganiseerd, zodat ook de ervaren instructeurs van de surfschool weer helemaal up-to-date zijn. Hierdoor staat er ieder jaar weer een groep goed getrainde instructeurs klaar om voor jou aan de slag te gaan.

Om les te kunnen geven is het verplicht om beide onderdelen te hebben gehaald. Naast deze basis onderdelen investeren we graag in onze instructeurs, daarom bieden we lifesaver updates, level 2 opleidingen en lifeguardtrainingen aan. Zo heeft een groep ervaren instructeurs op kosten van Ripstar ook zijn/haar level 2 cursus kunnen behalen.

Veel van onze instructeurs (in Frankrijk) hebben een level 2 diploma. Zij hebben al veel ervaring opgedaan in coaching en lesgeven en kunnen daardoor ook de wat meer gevorderde surfer verder helpen. Daarnaast beschikken zij allemaal ook nog eens over geldig lifesaver / lifeguard diploma en de instructeurs in Frankrijk beschikken ook nog eens over een Franse goedkeuring om daar les te mogen geven.

Een les om nooit te vergeten

De surfschool levels uitgelegd

In de surfwereld zijn er bepaalde levels in het leven geroepen. Aan de hand van deze levels wordt het surf niveau van een surfer bepaald. Ook de surf opleidingen maken gebruik van deze niveaus. Een opleiding wordt in elkaar gezet met als goal dat de instructeur de leerling naar dat bepaald surfniveau kan coachen. De opleiding ISA level 1 is bijvoorbeeld gemaakt om de instructeur te trainen om leerlingen naar niveau 1 te coachen.

Level 1: Beginner – Hier leer je alle basisvaardigheden voor het surfen. Van de eerste golven pakken in het schuim tot je eerste kleine bochtje. Daarnaast leer je veel over hoe de zee werkt en hoe je daar veilig mee om kan gaan.

Level 2: Van schuimgolf naar de eerste ongebroken golf! Je kunt al zelfstandig schuimgolven pakken en voelt je comfortabel om met begeleiding ook eens naar achteren te peddelen om daar je eerste ongebroken golf te gaan surfen. Hier wordt dieper ingegaan op de juiste houding, het leren lezen van de golven en een stukje timing.

Level 3: Down-the-line surfen en snelheid maken. Je kunt al ongebroken golven pakken, maar wilt nu ook leren hoe je dan helemaal langs de golf kunt surfen om de gehele golf uit te surfen Je leert zowel naar je frontside als je backside te surfen en leert alles over compressie en decompressie om te zorgen dat je voldoende snelheid houdt om de gehele golf uit te surfen.

Level 4: Van down-the-line surfen naar top-to-bottom surfen! Je kunt zelfstandig naar achteren peddelen en golven pakken. Je surft zowel naar links als naar rechts en wil je bochtenwerk gaan verbeteren. Hier leer je hoe je snelheid kunt maken en meer gebruik kunt maken van het oppervlakte van de golf. Je gaat daarnaast ook werken aan de eerste echte turns!

Level 5: Van top-to-bottom surfen naar het linken van verschillende manoeuvres. Je kunt een lichte cutback, maar wilt nu ook beginnen met het maken van floaters, snaps, roundhouse cutbacks en wil deze manoeuvres aan elkaar kunnen linken. Je gaat werken aan het verbeteren van de bottom-turn om daarna de perfecte manoeuvre te kunnen uitvoeren.

Hoewel ISA level 1 al meer dan voldoende is om les te geven als surf instructeur, streven wij ernaar om in onze surfschool onze instructeurs naar een zo hoog mogelijk instructeurs niveau te tillen. Zo kunnen wij tijdens de lessen beginners lesgeven, maar ook surfers die al een stapje verder zijn met hun niveau.

Surf's up!

Lessen op de camps

Ook op de camps staat de surfschool op nummer 1 en hebben wij een speciaal lesprogramma waarmee iedereen de basis goed onder de knie kan krijgen. Van tevoren wordt er van elke deelnemer gevraagd om zijn/haar/hun surf ervaring door te geven. Hierop gebaseerd worden er groepjes gemaakt zodat elk groepje op zijn eigen niveau les krijgt. Per groepje van 8 is er een surf instructeur die de gehele week aan hetzelfde groepje lesgeeft. Zo kan de instructeur goed de progressie van iedereen bijhouden en persoonlijke coaching geven.

Tijdens het camp zal er van maandag tot vrijdag elke dag 1,5 uur les gegeven worden door de instructeurs van de surfschool. In de lessen worden de tips en tricks van het surfen uitgelegd en wordt er in het water gecoacht. Buiten de lessen om is er dan nog genoeg mogelijkheid om ook zelf nog even te surfen en te oefenen met wat er geleerd is in de les.

Naast het vrij surfen en de lessen is er ook nog een speciale theorie avond en een foto analyse. Tijdens de surf theorie wordt alles uitgelegd over de zee, golven lezen, stromingen, en nog veel meer. Alle kennis die nodig is om sneller progressie te maken. De foto analyse is voor het verbeteren van de houding en de timing. Gedurende de week worden er foto’s gemaakt van de deelnemers tijdens het surfen die dan worden geanalyseerd op verbeterpunten. Zo kunnen de deelnemers ook van zichzelf zien wat er goed gaat en wat beter kan.

Om in het surf thema te blijven zijn ook veel activiteiten op het camp surf gerelateerd, zoals een surfskate clinic, slacklinen, of wonkyboarden.

Ripstar surfcamps

Op onze kleinschalige en gezellige camps leer je surfen op unieke locaties. Van de ruige kust in Spanje, tot de prachtige stranden van Frankrijk. Leer nieuwe mensen kennen als solo reiziger, ga op een ultieme trip met je vrienden, of boek een week vol quality time met je gezin. Voor ieder wat wils op een camp voor activiteiten, gezellige avonden, en natuurlijk heel veel surf!

Reviews

Filters for All
3 Reviews
4/5

Niels Hummel

Deelnemer van Ripstar Surf
in januari 2023

"Supervakantie”

De sfeer op het kamp was gezellig. Genoeg entertainment voor de kids buiten het surfen om. De tent was geweldig. Alles wat je nodig hebt zit erin!! De surflessen waren top!! Het eten was super! Kortom we hebben echt enorm genoten.

5/5

Familie Visch

Deelnemer van Ripstar Surf
in januari 2023

"Surf”

Heerlijke week gehad met ons gezin op het Montalivet Surf & Family camp Oost. Gave surflessen, top oppas, genoten van de georganiseerde activiteiten zoals de sunset surf en het klimbos. En ook nog heerlijk gegeten! Dank aan de geweldige crew die overal een feest van maakt! 🙌🏼

5/5

Tessa Gevaert

Deelnemer van Ripstar Surf
in januari 2023

"Top vakantie!”

Ik ben twee weken te gast geweest op het Premium Surfcamp Le Pin Sec (25+). Het was in een woord fantastisch! Lieve crew, hele toffe en leerzame surflessen, lekker eten, mooie foto’s, gezellige mensen en veel andere leuke activiteiten naast het surfen. Het kamp is sfeervol en lekker dicht bij het strand, echt genieten, mis het nu al! Tot volgend jaar!

Hoe lang duren de surflessen bij Ripstar en wat is de typische dagindeling?

Tijdens de surfcamps heb je 5 lessen van 1,5 uur verdeeld over 5 dagen. De dagindeling zal vrij wisselend zijn gedurende de week. De ene dag kun je les hebben in de ochtend en de andere in de middag. Naast de lessen zijn er ook dagelijks activiteiten en clinics.

Moeten deelnemers hun eigen uitrusting meenemen?

Nee. Onze surfschool heeft alle materialen die nodig zijn voor het surfen. Deze zitten bij de prijs inbegrepen en kunnen de hele week gebruikt hebben. Mocht je zelf een surfboard of wetsuit hebben dan mag je die ook zeker meenemen.

Zijn er specifieke vereisten of voorbereidingen die deelnemers moeten treffen voordat ze aan de surflessen deelnemen?

Nee. De lessen van de surfschool worden gegeven op niveau. Er is dus geen training of voorbereiding noodzakelijk om de lessen te kunnen volgen.

Zijn de surflessen inclusief accommodatie en maaltijden, of moeten deelnemers deze apart regelen?

De surflessen zijn onderdeel van onze surfcamps waar je verblijft op basis van volpension. Alles is dus geregeld.

Biedt Ripstar speciale lessen aan voor kinderen of gezinnen die samen willen leren surfen?

Jazeker! Wij hebben speciale surfcamps gericht op families, onze Surf & Family camps. Hier kun je leren surfen met het hele gezin. Voor de jonge kinderen (7 t/m 9) hebben we ook ‘surfen met smurfen’. Dit zijn lessen met extra aandacht voor de allerkleinsten.

Heeft Ripstar partnerships met lokale gemeenschappen of organisaties om duurzaam toerisme te bevorderen?

Op veel van onze camps werken we samen met lokale surfscholen om samen de lessen te verzorgen. Verder halen we veel van onze producten bij de lokale bakkers en groenteboeren.