Welkom bij Ripstar Kite

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 151 Reviews
 • Kite - 17 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 17 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Word kitesurf
instructeur!

Volg een opleiding tot gecertificeerd kitesurfinstructeur en geef deze zomer al les!

Kite instructeur worden? Doe de opleiding!

Wil jij kitesurfinstructeur worden en je geld verdienen met je passie? Dan kan je een opleiding volgen via Ripstar. Voor onze kitesurfcamps zijn we op zoek naar nieuwe instructeurs. Als instructeur ben je dé persoon die de passie voor het kitesurfen weet over te brengen op onze deelnemers. In kleine groepjes van maximaal 3 personen leer jij de deelnemers kitesurfen. De focus ligt helemaal op progressie maken: we willen de deelnemers veilig, maar zo snel mogelijk overeind op hun board hebben en hun eerste meters zelfstandig leren varen met de vlieger.

Waarom kite instructeur worden via Ripstar?

Word een gecertificeerd kitesurfinstructeur en breng je zomer door in het water

Word een gecertificeerd kitesurfinstructeur en breng je zomer door in het water

Ga een fantastische zomer vol kiten, strand en zon tegemoet

Ga een fantastische zomer vol kiten, strand en zon tegemoet

Maak van je passie je droombaan in landen als Denemarken en Sicilië!

Maak van je passie je droombaan in landen als Denemarken en Sicilië!

Ga een zomer tegemoet als kite instructeur

Kan jij al wel kitesurfen, maar ben je nog niet gediplomeerd om les te geven? Geen probleem! Daarvoor is de opleiding. Na het afronden van je opleiding, kun je met het diploma overal ter wereld kiteles geven en ben je helemaal klaar voor een zomer vol kiten! Aansluitend aan de opleiding loop je gedurende meerdere weekenden stage en leren we je de kneepjes van het vak nog beter aan. Tijdens het hoogseizoen word je werkzaam op onze kitecamps. Dit kan in Denemarken, Sicilië en in Nederland zijn.

Werkzaamheden

De instructeur is een aanspreekpunt voor deelnemers en deelt actief zijn expertise. Naast de lessen zijn de instructeurs verantwoordelijk voor het kitesurfmateriaal, zorgen zij (in overleg met de fotograaf) voor professionele foto-analyses en organiseren zij een avond waarin de theorie van het kitesurfen wordt behandeld.

Het programma

Opleiding tot kite instructeur

Hoe ziet de opleiding eruit?

Bekijk programma

Gedurende twee weekenden word je opgeleid. Daarna volg je een stageperiode, waarbij je verschillende competenties opdoet. De duur van deze stage is afhankelijk van je eigen progressie maar bedraagt gemiddeld ongeveer 25 uur. Je mag daarna op onze camps werken en, onder begeleiding van een KSI, zelf lesgroepjes draaien.

Tijdens de zomer doe je veel ervaring op met het doen van kitelessen. Bovendien verdien je er ook al aan! Zodra je er klaar voor bent, volgt het Landelijk Examen. Heb je dit behaald, ben je officieel Kitesurf Instructeur (KSI)! Je kunt dan helemaal zelfstandig, wereldwijd kitelessen geven.

Data & prijzen

De nieuwe data voor de opleiding zijn nog niet bekend. Wil jij kite instructeur worden en van jouw passie je droombaan maken? Stuur dan een mail naar info@ripstar.nl en we zetten je op onze interesselijst. Je ontvangt dan meer informatie zodra het bekend is.

Wil je meer weten over onze verschillende reizen? Je leest hier meer over de kite camps.

Aan de slag!

FAQ

Hoe weet ik of ik goed genoeg ben om mee te doen aan de opleiding?

Het is belangrijk dat je enige ervaring hebt met kitesurfen. Daartoe dien je in ieder geval in staat te zijn om zelfstandig heen en weer te varen, op zee te varen en een kleine jump te maken.

Wat zijn de slaagkansen?

In principe verwachten we dat iedereen die fit is en voldoende ervaring heeft met het kitesurfen de opleiding kan halen.

Wat als ik een van de weekenden niet kan?

De opleiding vindt enkel in de opgegeven weekenden plaats. We kunnen helaas geen vervangend moment organiseren.

Wanneer is de opleiding afgerond?

De opleiding-weekenden zijn samen met de stage voldoende om jouw tot assistent-kitesurf instructeur te maken. Daarna dien je zelf ervaring op te doen middels je vorderingsstaat en cursusmap. Zodra we je goed genoeg achten om het centraal examen te volgen, kan je je daarvoor opgeven. Indien je die behaalt, ben je opgeleid Kitesurf Instructeur!

Wat verdien je als kitesurf-instructeur?

Tijdens het seizoen bieden we een competitief salaris en bovendien een verzorgd verblijf op onze kampen in Denemarken, Sicilië of Ameland. Voor meer informatie over de afspraken kun je contact opnemen met onze HR-afdeling via sollicitatie@ripstar.nl.