Welkom bij Ripstar Kite

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Word IKO kitesurf
instructeur!

Volg een opleiding tot gecertificeerd kitesurfinstructeur en geef deze zomer al les!

Kite instructeur worden? Doe de opleiding!

Wil jij kitesurfinstructeur worden en je geld verdienen met je passie? Dan kan je een opleiding volgen tot IKO kiteinstructeur via Ripstar. Voor onze kitesurfcamps zijn we op zoek naar nieuwe instructeurs. Als instructeur ben je dé persoon die de passie voor het kitesurfen weet over te brengen op onze deelnemers. In kleine groepjes van maximaal 3 personen leer jij de deelnemers kitesurfen. De focus ligt helemaal op progressie maken: we willen de deelnemers veilig, maar zo snel mogelijk overeind op hun board hebben en hun eerste meters zelfstandig leren varen met de vlieger.

Waarom kite instructeur worden via Ripstar?

Word een gecertificeerd kitesurfinstructeur en breng je zomer door in het water

Word een gecertificeerd kitesurfinstructeur en breng je zomer door in het water

Ga een fantastische zomer vol kiten, strand en zon tegemoet

Ga een fantastische zomer vol kiten, strand en zon tegemoet

Maak van je passie je droombaan in landen als Denemarken en Sicilië!

Maak van je passie je droombaan in landen als Denemarken en Sicilië!

Ga een zomer tegemoet als kite instructeur

Kan jij al wel kitesurfen, maar ben je nog niet gediplomeerd om les te geven? Geen probleem! Daarvoor is de opleiding. Na het afronden van je opleiding, kun je met het diploma overal ter wereld kiteles geven en ben je helemaal klaar voor een zomer vol kiten! Aansluitend aan de opleiding loop je gedurende meerdere weekenden stage en leren we je de kneepjes van het vak nog beter aan. Tijdens het hoogseizoen word je werkzaam op onze kitecamps. Dit kan in Denemarken, Sicilië en in Nederland zijn.

Werkzaamheden

De instructeur is een aanspreekpunt voor deelnemers en deelt actief zijn expertise. Naast de lessen zijn de instructeurs verantwoordelijk voor het kitesurfmateriaal, zorgen zij (in overleg met de fotograaf) voor professionele foto-analyses en organiseren zij een avond waarin de theorie van het kitesurfen wordt behandeld.

Ripstar is een IKO affiliated kitecenter!

Het programma

Opleiding tot kite instructeur

Hoe ziet de opleiding eruit?

Bekijk programma

ATC

De Assistent cursus is een intensieve periode van 5 dagen waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen en waarin je met je mede-cursisten bezig bent op diverse gebieden. De ochtenden zijn vooral theoretisch en de middagen praktisch ingedeeld. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere materiaalkennis, meteorologie, aerodynamica, wind-effecten, en de beginselen van lesmethoden volgens de IKO-standaarden.

Nadat je eigen kitevaardigheden a.d.h.v. een demonstratie worden beoordeeld is het tijd voor de praktijklessen. De Assistent Trainer demonstreert de lesmethoden volgens de IKO-standaarden waarna de cursisten met elkaar de oefeningen doornemen en uitvoeren. In kleine groepen geven je je eerste lessen aan echte beginners.

Examen
Tot slot van de cursus is er een online examen waar je twee uur de tijd voor hebt. Indien de cursus goed volbracht is zal je gecertificeerd worden als IKO Assistent. Indien gewenst kan je hierna direct de IKO Instructeur Level 1 opleiding volgen.

ITC

Theorie
De IKO Instructeur cursus is een intensieve periode van 6 dagen waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen en waarin het thema ‘Veiligheid’ de rode draad vormt. De cursus begint met een EHBO-cursus waarbij je, als alles goed volgens de richtlijnen verloopt, aan het eind van de dag gecertificeerd wordt. Vervolgens ben je de resterende 5 dagen intensief met je mede-cursisten bezig op diverse gebieden. Je begint met de theoretische achtergrond waarbij verschillende onderwerpen behandeld worden. Deze onderwerpen zijn onder andere de veiligheidsstandaarden, lesmethoden volgens de IKO-standaarden, psychologie en alle trainingsonderdelen van een les. Je zult ook enkele presentaties moeten geven over deze onderwerpen.

Praktijk
Naast deze relevante basiskennis komt natuurlijk ook de praktijk ruim aan bod. Nadat je eigen kitevaardigheden a.d.h.v. een demonstratie worden beoordeeld is het tijd voor de praktijklessen. De examinator demonstreert de lesmethoden volgens de IKO-standaarden waarna de cursisten met elkaar de oefeningen doornemen en uitvoeren. Hierbij word je kritisch beoordeeld door zowel de mede-cursisten als de examinator. Tevens is er een boot oefening voor de redden van een kite en kiter.

Examen
Tot slot van de cursus zal je lesgeven aan studenten waarbij verschillende aspecten zullen worden beoordeeld door de examinator. Ook zal je een schriftelijk examen moeten afleggen. Indien de cursus goed volbracht is zal je gecertificeerd worden als IKO Instructeur Level 1. Meer informatie over de IKO standaarden vind je op: www.ikointl.com

Data & prijzen

In de zomer bieden we bijna iedere maand een cursus aan. Wil jij kite instructeur worden en van jouw passie je droombaan maken? Vul dan onderstaand formulier in of mail naar kite@ripstar.nl. We sturen je dan de informatie en data.

Wil je meer weten over onze verschillende reizen? Je leest hier meer over de kite camps.

Aan de slag!

FAQ

Hoe weet ik of ik goed genoeg ben om mee te doen aan de opleiding?

IKO ASSISTANT VEREISTEN - Minimaal 16 jaar oud - IKO kiteboarder advanced niveau: - Doe een bocht, upwind- en toeside varen - Basis sprongen - Self rescue in diep water - Gecontroleerd kiten tussen andere kiters - Sprong met grab - Sprong transitie - Board redding - Kiter redding - Engels lezen en schrijven IKO INSTRUCTOR VEREISTEN - Minimaal 18 jaar oud - Bezit een IKO Assistant diploma - Bezit een geldig EHBO diploma, of volg deze aan het begin van de IKO opleiding

Wat zijn de slaagkansen?

In principe verwachten we dat iedereen die fit is en voldoende ervaring heeft met het kitesurfen de opleiding kan halen.

Wat als ik een van de weken niet kan?

Er is bijna iedere maand een opleiding in de zomer. Vraag ons wanneer de eerstvolgende mogelijkheid is.

Wat verdien je als kitesurf-instructeur?

Tijdens het seizoen bieden we een competitief salaris en bovendien een verzorgd verblijf op onze kampen in Denemarken, Sicilië, Dahkla, Waddenzee of Ameland. Voor meer informatie over de afspraken kun je contact opnemen met onze HR-afdeling via sollicitatie@ripstar.nl.