Welkom bij Ripstar Surf

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Meivakantie 2024 (ISA & Lifesaver)

ISA Level 1
& Lifesaver

Behaal in één keer alle papieren om surfinstructeur te worden!

Schrijf je in voor de interesselijst
Surfinstructeur worden, cursus ripstar

Surfinstructeur worden? Dat kan!

Om surfinstructeur of surfleraar te worden moet je twee afzonderlijke certificaten behalen: een erkend Surfinstructeur Certificaat van de International Surfing Association (ISA) en een erkend Lifeguard- of Lifesaving Certificaat. Beide diploma’s samen maken je een wereldwijd bevoegd surfleraar. Bij Ripstar krijg je de kans om beide certificaten aansluitend te behalen. Daarna ben je in één keer ready om de mooiste job aan de kust te gaan uitvoeren!

Surflessen van de surfschool

Waarom surfinstructeur worden bij Ripstar?

Ontvang met deze surfinstructeur opleiding een internationaal erkend diploma van de ISA

Ontvang met deze surfinstructeur opleiding een internationaal erkend diploma van de ISA

In samenwerking met de Holland Surfing Association & SLSGB

In samenwerking met de Holland Surfing Association & SLSGB

Nog dezelfde zomer aan de slag als surfinstructeur!

Nog dezelfde zomer aan de slag als surfinstructeur!

De Complete Level 1 Cursus bestaat uit twee onderdelen: het Surfinstructeur Certificaat en Livesaver Certificaat.

Surfinstructeur Certificaat

De Holland Surfing Association (HSA) verzorgt de cursus namens de International Surfing Association (ISA) in samenwerking met Ripstar. De ISA is een professionele organisatie die wereldwijd de standaard zet wat betreft surf professionals & instructeurs. De ISA is nauw betrokken bij alle ontwikkelingen binnen de surf scene en heeft wereldwijde erkenning. Dit onderdeel van de cursus duurt twee dagen en wordt gehouden in de meivakantie (29 & 30 april) van 2024.

Let op! Om aan de ISA level 1 cursus mee te kunnen doen en je certificaat te ontvangen dien je lid te worden van de HSA. Dit kost 35 euro, hier staan direct een aantal leuke kortingen tegenover. Lid worden van de Holland Surfing Association? Dat kan gemakkelijk op de website van de HSA.

Lifesaver Certificaat

Het onderdeel Lifesaving duurt 3 dagen, wanneer je deze cursus hebt volbracht ontvang je een First Aid en een Surf Life Saving Certificate. De eerste twee dagen van deze 3-daagse cursus wordt de aandacht voornamelijk besteed aan actieve trainingen en theorie. De driedaagse cursus vindt dit jaar plaats in de meivakantie  van 2024 (1 t/m 3 mei).

Het programma

Tijdens de in totaal 5-daagse surfinstructeur cursus leer je alles om veilig surfinstructeur te worden. Ga direct aan de slag!

Bekijk programma
Surfinstructeur opleiding

Bij de cursus Lifesaving wordt onder meer behandeld hoe je adequaat reageert in geval van nood. Denk bijvoorbeeld aan verdrinking, bewustzijnsverlies of een hersenschudding. Je leert beademing, borstcompressie en mensen uit het water halen. Ook leer je de gevaren van de zee herkennen en zul je je eigen fysieke capaciteiten laten zien zodat jij als leraar in fysieke staat bent om een surfer of badgast in nood te kunnen redden.

Bij de cursus tot surfinstructeur leer je je surflessen op een veilige manier uit te voeren, je geeft een demonstratie voor beginners en daarnaast demonstreer je je eigen surf skills. Er wordt niet van je verwacht dat je een pro-surfer bent, maar je trainer/coach zal wel letten op een aantal zaken (lees meer bij onze FAQ onderaan de pagina).

Lifesaver Certificaat

 • 3-daagse complete cursus tot Lifesaver
 • Trainingen en theorie
 • Praktijk op het strand en in de zee
 • Leer gevaren herkennen
 • Reageren bij verdrinking, bewustzijnsverlies, etc.
 • Fysieke test: 200 meter rennen, 200 meter zwemmen, 200 meter rennen
 • Beoordeling gespreid over alle drie de dagen

Surfinstructeur Certificaat

 • Uitvoeren van risicoanalyses
 • Demonstratie eerste surfles
 • Opzetten vervolgplan lessen
 • Demonstratie eigen intermediate surfskills
 • Beoordeling opgesplitst
 • Kennis van de zee opgefrist
 • Leer meer over didactische methoden
 • Veiligheid altijd centraal

De complete cursus om surfinstructeur te worden in 2024

De één-weekse cursus zal in de meivakantie van 2024 (29 april t/m 3 mei) worden gehouden op het strand van Bloemendaal. Het eerste deel bestaat uit de ISA Level 1-cursus, het tweede deel uit de Lifesaver-cursus. Het theoretische deel van de ISA Level 1 wordt (mogelijk) online gegeven. Het praktische gedeelte van de cursus vind plaats op het strand van Bloemendaal, in de buitenlucht.

Heb je nog vragen of ben je onzeker of de cursus iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op via 020-6886090 of surf@ripstar.nl. Wij vertellen je graag alles over de opleiding.

De beste zomerbaan!

Wachtlijst 2024

De opleiding voor 2024 zit VOL! Via onderstaande knop kun je je alsnog inschrijven voor de wachtlijst. Als er een plekje vrijkomt zullen we contact opnemen met de eerstvolgende op de wachtlijst.

FAQ

Moet ik een pro zijn in surfen om mee te doen aan de surfinstructeur cursus?

Nee. De beoordeling gaat om een ISA Level 1-niveau. Er wordt dus niet van je verwacht dat je alle surf manouvres perfect kunt uitvoeren!

Wat moet ik precies laten zien bij de demonstratie van mijn eigen skills?

Afhankelijk van de surfvoorspellingen gedurende de cursus wordt er één of meerdere momenten vastgesteld waarop je de gelegenheid hebt om te laten zien hoe je zelf surft. Je trainer zal dan letten op een aantal dingen: (1) Paddle je veilig naar achteren en maak je daarbij gebruik van een turtle roll / duck dive (2) Kun je zowel naar links als naar rechts surfen? (3) Doe je de juiste pop-up? Zonder eerst naar je knieën te gaan. (4) Hoe rijd je de golf in het algemeen? (5) Rijd je de golf uit en beëindig je deze gecontroleerd zonder je board te verliezen?

Wat als ik de demonstratie van surf manouvres niet haal?

Mocht je er nu niet in één keer in slagen dit onderdeel van de cursus succesvol af te ronden, dan heb je een half jaar lang de mogelijkheid foto-, of videomateriaal van jezelf te verzamelen en in te sturen om zo alsnog de cursus volledig af te ronden! Bovendien kun je ook met alleen je Lifesaver diploma al aan de slag bij Ripstar, bijvoorbeeld als lifeguard op het strand.

Mag ik na de cursus meteen aan de slag?

Als de korte week voorbij is en je de cursus(sen) hebt afgerond werk je samen met de examinator de laatste papieren uit en voeren jullie de status in van jouw behaalde cursus, in het systeem van de ISA. Om vervolgens je officiële diploma thuisgestuurd te krijgen word je geacht, de ISA zo snel mogelijk te voorzien van de volgende documenten: (1) Een werkbriefje dat laat zien dat je 20 uur stage hebt gelopen. (2) Het werkboek dat je na de cursus zelfstandig hebt uitgewerkt. Je stage-uren kun je dezelfde zomer nog bij Ripstar uitvoeren.

Ik wil wel meedoen, maar weet niet zeker of ik goed genoeg ben?

Dat is begrijpelijk! Neem gerust contact met ons op, wij informeren je graag verder. Je kunt ook naar onze informatiebijeenkomst komen. Hier krijg je geheel vrijblijvend meer informatie en onze instructeurs delen hun eigen ervaringen.

Vanaf welke leeftijd mag ik meedoen?

Je mag vanaf 16 jaar meedoen met de opleiding. Vanaf 18 jaar mag je ook daadwerkelijk zelfstandig aan de slag als surfinstructeur. Ben je jonger dan 18? Dan mag je alleen onder begeleiding van een instructeur die 18 jaar of ouders is lesgeven.