Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Young Snow­camp
Alpen (16+)

Ga mee naar hét snowcamp in de Alpen. Speciaal voor jongeren van 16 jaar en ouder.

Schrijf je in voor de interesselijst
Snowcamp in de Alpen

Uniek snowcamp voor jongeren in de Alpen

Wil jij graag beter leren skiën of snowboarden? Of wil je voor het eerst de piste op? Dan is het wintersportkamp van Ripstar Young ideaal voor jou! Dit snowcamp is speciaal voor jongeren van 16 jaar en ouder die zonder hun ouders op wintersport willen. Het wintersportkamp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar Crew en is inclusief busreis, ski- en snowboardlessen, eten en activiteiten. Kortom; je hoeft alleen maar in de bus te stappen, de rest regelen wij! Kom je alleen naar het snowcamp in de Alpen? Maak je geen zorgen – ongeveer de helft komt alleen. Meer informatie voor ouders >

wintersport jongeren in de Alpen

Waarom mee op wintersportkamp met Ripstar?

Inclusief ski- en snowboardlessen voor beginners en gevorderden

Inclusief ski- en snowboardlessen voor beginners en gevorderden

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 7-daagse liftpas en clinics

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 7-daagse liftpas en clinics

Veel progressie maken met andere snow-minded jongeren!

Veel progressie maken met andere snow-minded jongeren!

Leer shredden van onze instructeurs

Het programma

Eat. Sleep. Shred!

Dit kan je verwachten van een week skiën en snowboarden tijdens het jongeren snowcamp in de Alpen.

Bekijk programma
Young Snowcamp

Het vertrek met de bus naar het snowcamp in de Alpen is vanuit Nederland op vrijdagavond. Onze Ripstar crew zal er tijdens de busreis voor zorgen dat de deelnemers elkaar alvast leren kennen. De volgende ochtend arriveren wij bij ons vakantiehuis in de Alpen, waar het Ripstar team een heerlijk ontbijt voor jullie klaar heeft staan. De rest van de dag leren we elkaar beter kennen en ondernemen we toffe activiteiten in de omgeving.

Zondag t/m donderdag staat het wintersportkamp in het teken van het verbeteren van onze ski of snowboard skills. De ski- en snowboardlessen vinden plaats in de ochtend en in de middag is er voldoende tijd om te gaan vrijskiën/-boarden óf om deel te nemen aan aan de toffe middagclinics, zoals de ski-safari, funpark skills en piste tricks! In de avond is er ook een activiteitenprogramma. Zo organiseren we een wax- en slijpclinic, houden we een relaxte filmavond en gaan we natuurlijk ook après-skiën. Zaterdag is alweer de laatste dag dat we de piste op kunnen. Moe en voldaan stappen we zaterdagavond weer in de bus en komen we de volgende ochtend aan in Nederland.

Let op: op Krokus 1  geldt een uitzondering; deze week is van vrijdag t/m vrijdag. 

Inclusief

 • Overnachtingen in een vakantiehuis
 • 7-daagse liftpas voor het skigebied
 • 5 x ski- of snowboardlessen op jouw niveau
 • 1 x video-analyse tijdens de lessen
 • 4 x middagclinics op de piste (funpark, tricks, etc.)
 • Afsluitende contest op de piste
 • Dagelijks ontbijt
 • Dagelijks diner
 • Wax- en slijpclinic / theorieavond
 • Pubquiz
 • Movie night
 • Tourist Class-busreis (retour) – CO2-neutraal
 • Ripstar goody

Exclusief

 • Drankjes en eten buiten de accommodatie (zoals op de piste en tijdens de busreis)
 • Optionele excursies en activiteiten (bijv. zwembad, après-ski, avondskiën/-snowboarden)
 • Reisverzekering met wintersportdekking (verplicht)
 • Annuleringsverzekering (aangeraden)

Optioneel

 • Huur ski- en snowboardmateriaal
 • Lunchpakket

Praktische informatie

Chalet

Chalet

We verblijven tijdens het snowcamp in de Alpen in een comfortabel vakantiehuis.

Lees meer

Het eten

Het eten

De accommodatie verzorgt het ontbijt, diner en op sommige locaties ook de lunch.

Lees meer

Het skigebied

Het skigebied

Skiën in topgebieden, met vele kilometers aan piste!

Lees meer

Vervoer/data

Vervoer/data

De Tourist Class-busreis zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Materiaalhuur

Materiaalhuur

Het is mogelijk om schoenen en een ski- of snowboardset bij ons te huren.

Lees meer

Verzekering

Verzekering

Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een geldige reisverzekering hebt voor wintersport.

Lees meer

Nu al stoked om mee te gaan?

Schrijf je in voor onze interesselijst

Krijg als eerste de kans om het snowcamp van 2025 te boeken!

wintersport volwassenen

Lijkt deze wintersport je leuk, maar ben je te jong of ga je liever met een oudere/jongere groep naar de sneeuw? We hebben ook een Snowcamp (14+) en een Snowcamp (18+)

Skiën of snowboarden?

Je kunt op het Young Snowcamp kiezen tussen skiën en snowboarden. We kiezen niet specifiek voor een skikamp of snowboardkamp; het maakt dus niet uit welke discipline je kiest. Vorig jaar koos ongeveer zestig procent voor skiën, de rest ging snowboarden. De verdeling per week kan verschillen. Als je nog nooit op wintersport bent geweest en nog nooit een boardsport hebt gedaan, is skiën doorgaans de makkelijkste sport om te leren. Bij het snowboarden duurt progressie maken soms net wat langer, maar in één week wintersportkamp kan je al veel leren. Helemaal als je ervaring hebt met bijvoorbeeld skaten, surfen of een andere boardsport. Skiërs en snowboarders hebben aparte lessen en worden begeleid door een ervaren instructeur. Dus of je nou voor skiën of snowboarden kiest; progressie maken lukt je sowieso!

Maak nieuwe vrienden

Clinics & activiteiten

Veelgestelde vragen

Wat is er anders aan dit camp dan andere organisaties?

Ripstar gaat honderd procent voor de sport. Daarom bieden wij onze snowcamps inclusief ski- en snowboardlessen aan. Zo maakt iedereen gedurende de week progressie. Ook organiseren we clinics op de piste én in de avonden, waardoor je nog meer leert over het skiën en snowboarden en je je kunt ontwikkelen gedurende de week. Kortom; niet zomaar een wintersport, maar echt een kamp waarbij je jouw skills op de piste verder ontwikkelt!

Gaan we après-skiën op dit wintersportkamp?

Ja, we gaan gedurende de week een aantal keer après-skiën, dat hoort immers bij de echte wintersport-ervaring! Après-ski en feesten is echter niet het doel van het wintersportkamp; de sport staat bij ons op nummer één.

Wat is de gemiddelde leeftijd van het wintersportkamp?


De gemiddelde leeftijd van dit wintersportkamp is 17 jaar.

Wat is het verschil tussen 14+ en 16+?

De 14+ groep volgt een ander programma. De 16+ groep zal dan ook in tegenstelling tot de 14+ groep de gelegenheid krijgen om te après-skiën.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen 16 jaar, dan ben je welkom op het 14+ camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 14+ snowcamp. Je volgt dan samen het programma van 14+.

Mag ik ook mee met dit snowcamp als ik al 18 jaar oud ben?

Zeker! Als je 18 jaar of ouder bent, ben je ook welkom op dit snowcamp. Houd er wel rekening mee dat je meedoet aan het programma van 16+. Dit betekent dat er regels gelden wat betreft alcohol en roken en dat je ouders vooraf toestemming moeten geven voor après-ski.

Moet ik extra betalen voor de lessen?

De lessen en clinics zijn inclusief het wintersportkamp. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Zijn de lessen verplicht?

Iedereen doet mee met de lessen. De lessen zijn ingedeeld op discipline en niveau. Dit betekent dat iedereen op zijn/haar niveau zal les krijgen. Wij zijn van mening dat we altijd iedereen wat kunnen bijleren, van een betere carve bocht tot die vette trick over een kicker.

Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?


Jazeker! De snowcamps zijn voor iedereen bedoeld. Er zijn speciale beginnerslessen waar je aan zal deelnemen. Zo maak je snel je eerste meters op de piste. En geen zorgen; je bent zeker niet de enige.

Ik kom alleen, is dit erg?


Nee, dat is juist het leuke! Veel jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Voor de leeftijdscategorie 16+ hanteren wij de lokale wettelijke regelgeving. In de Alpen ligt de alcoholleeftijd op 16 jaar. Dit betekent dat vanaf deze leeftijd bier en wijn gedronken mag worden. De deelnemers van het 16+ camp moeten vooraf aan de reis toestemming vragen aan hun ouders/verzorgers voor het gebruik van alcohol tijdens het snowcamp. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het gebruik van alcohol beperkt blijft en er verantwoordelijk mee wordt omgegaan. Roken is niet toegestaan tijdens de lessen en andere activiteiten. Let wel op: uitgaan en feesten is niet het doel van de week; snowboarden en skiën staan op de eerste plek. We zullen wel één of twee avonden in de week naar de après-ski of naar een feestje gaan.

In welke week is er de meeste sneeuw? 


Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Daarnaast ligt het Alpen gebied vrij hoog en dit geeft een hoge sneeuwzekerheid.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrootte per leeftijdscategorie is ongeveer 40 personen.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

De maximale groepsgrootte is acht personen. Zo kunnen wij de persoonlijke aandacht en kwaliteit van onze lessen waarborgen.

Wie zijn de begeleiders?


De begeleiders zijn voornamelijk docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer twintig euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen. Andere activiteiten zijn schaatsen en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi’s of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind.

Gaan er ook mensen mee uit België?

Ja, er gaan vaak mensen uit België mee op onze snowcamps! Vaak is een deel van de crew ook Vlaams. Je kunt dus zeker mee op snowcamp als je uit België komt.