Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Reis CO2 neutraal met Ripstar!

Ripstar heeft een donatie gedaan om de CO2-uitstoot van de busreizen te compenseren. Benieuwd? Lees hier meer.

Surfkampen Nederland Ameland

Trots!

Onze eerste donatie is gemaakt! Dit seizoen heeft Ripstar een donatie gedaan aan Trees For All. Daarmee compenseren we 104,51 ton CO2 die is vrijgekomen met de busreizen tijdens het hoogseizoen. 

Bij Ripstar dragen we graag zorg voor de natuur en onze omgeving, dit is per slot van rekening onze playground! Zo werken we al jaren plastic drinkflessen van onze camps, organiseren we beach clean-ups, werken we samen met duurzame partners en breiden we ieder jaar onze organic kledinglijn verder uit!

Afgelopen zomer is Frankrijk geteisterd door enorme droogte en bosbranden. Dit maakt dat wij nog meer achter ons besluit staan om de CO2-uitstoot van de busreizen naar de surfcamps te compenseren door te doneren aan Trees for All en zo bij te dragen aan het aanplanten van nieuwe bossen.

Onze playground

Hoe werkt dat nou precies?

We hebben in samenwerking met de busmaatschappij precies berekend hoeveel kilometers er gereden is met de touringcars. Vervolgens hebben we met behulp van de rekentools van Trees for All bepaalt hoeveel CO2 er vrijgekomen is en hoeveel we daarvoor moeten compenseren. We hebben er bewust voor gekozen om met het aantal kilometers dat de touringcars hebben afgelegd te werken in plaats van een compensatie per persoon. Dit omdat een lege bus natuurlijk ook CO2 uitstoot. Onze belofte was dat onze busreizen naar de surfcamps CO2 neutraal zouden zijn vanaf 2022, dus daar houden we ons aan! Lees hier alles over ons besluit om CO2 te gaan compenseren.

What’s next?

We zetten onze belofte door! Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Vanaf nu zullen we alle busreizen naar onze camps gaan compenseren. We gaan nu ook standaard CO2-compensatie van de busreizen toevoegen bij alle groepsreizen in de zomer en winter. Vorig jaar konden scholen of bedrijven dit nog als optie nemen, dit jaar wordt dit de standaard. Wil jij ook op een duurzame manier op surfkamp met jouw school of bedrijf? Kijk dan eens hier!

Onze bussen

Dit deden wij extra in 2022!

CO2 compensatie busreizen

CO2 compensatie busreizen

Vegetarische maaltijden als standaard

Vegetarische maaltijden als standaard

Duurzame koffie

Duurzame koffie

En dat is niet alles!

Afgelopen jaar hebben we niet alleen besloten om de CO2 van onze busreizen te gaan compenseren, maar hebben we ook besloten om standaard vegetarisch te gaan koken op onze surfcamps. Onze chefs bereiden nu standaard heerlijke vegetarische maaltijden. Voor diegene die niet zonder vlees of vis kan is er nog steeds een optie om dit alsnog toe te voegen, maar hier is slechts door enkeling gebruik van gemaakt.

Duurzame koffie

Ook heb je afgelopen zomer op onze camps heerlijk kunnen genieten van duurzame koffie. Op de meeste camps maakten we gebruik van koffiecupjes van de Koffiejongens die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Op de camps waar we een bonenapparaat stond hebben jullie kunnen genieten van heerlijke biologische FairTrade koffie van Cento! Zowel de Koffiejongens als de koffie van Cento zijn CO2-neutraal. En ja, ook op kantoor genieten wij elke dag van deze heerlijke koffie.

Wil je weten wat we nog meer doen om onze camps duurzamer te maken? Bekijk dan onze pagina over duurzaamheid.

Vegetarisch & koffie

Lees meer:

Alle verhalen