Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Premium Surfcamps: wat houdt dat precies in?

Alle Ripstar surfcamps voor volwassenen zijn 'Premium'. We leggen je hier uit wat we daarmee bedoelen.

Tipi's op het surfcamp in Le Pin Sec, Frankrijk

Premium Surfcamps voor volwassenen uitgelegd

Ripstar organiseert ieder jaar verschillende Premium Surfcamps voor volwassenen op diverse locaties in Europa. Overal een andere omgeving, maar het concept is gelijkwaardig; als volwassene kom je altijd terecht op een Premium Surfcamp. We krijgen vaak de vraag; wat betekent dat nou eigenlijk? Dat leggen we graag uit. Onze surfcamps voor volwassenen staan honderd procent in het teken van progressie maken in het surfen, worden nooit groter dan 30 tot 60 personen, de keuken is altijd top-notch met dagelijkse 3-gangendiners en slapen doen we in luxe glampingtenten. Kortom, een surfcamp, maar dan luxer, beter en kleinschaliger dan je gewend bent. Dat is wat ons concept een ‘Premium Surfcamp’ maakt. Lees hieronder snel meer over ons unieke surfconcept.

Altijd inclusief hoogwaardig surfprogramma

Bij Ripstar draait de week volledig om surfen. Daarom krijg je op al onze Premium Surfcamps zijn vijf surflessen van 1,5 uur inclusief in je boeking. De Ripstar surfschool staat al jaren bekend om zijn hoogstaande kwaliteit. Ripstar organiseert eigen surfopleidingen en alle Ripstar-instructeurs bezitten een internationaal instructeursdiploma en zijn getraind tot lifeguard. Veel van onze instructeurs in Frankrijk bezitten daarnaast ook een ISA Level 2-diploma, waarmee ze bevoegd zijn tot surfcoaching voor intermediates. Niet voor niets krijgen onze instructeurs al jaren gemiddeld een 4.9/5 als cijfer van onze deelnemers!

In het programma zitten naast de vijf surflessen ook een theorie-avond en foto-analyse. Bij de wekelijkse theorie-avond leer je alles over muien, stroming in de zee, hoe golven ontstaan en hoe je golven kunt voorspellen. Zo weet je ook wat je zonder instructeur in de zee moet doen! Bij de wekelijkse foto-analyse zie je jezelf surfen, en krijg je aan de hand van foto’s tips om je houding op je board en je timing van het pakken van een golf te verbeteren. De surflessen, theorie-avond en foto-analyse hebben samen als doel dat je na een vakantieweek zelfstandig én veilig verder kunt oefenen met surfen.

Leer alles over surfen

Kleinschalige surfcamps: 30 tot 60 personen per week

Al onze Premium Surfcamps zijn kleinschalig. Het aantal deelnemers per week wordt afgesteld per leeftijdscategorie. Ons surfcamp vanaf 18 jaar en ouder heeft maximaal zestig deelnemers per week, onze surfcamps vanaf 25 jaar en ouder hebben maximaal 48 deelnemers per week, en onze surfcamps van 30 jaar en ouder hebben maximaal 32 deelnemers per week. Met deze aantallen wordt het altijd één gezellige groep en kun je iedereen leren kennen. Door de kleinschaligere weken zijn alle surfcamps ook heel geschikt om alleen naartoe te komen! Geen zorgen, je bent zeker niet de enige. De meeste deelnemers zijn studenten, starters en werkenden uit heel Nederland en België.

Ontmoet nieuwe mensen

De keuken: ontbijt inclusief en vegetarische 3-gangendiners

Bij Ripstar zijn we erg trots op onze luxe camp-kitchen. Als je ’s ochtends je tipi uitwandelt, heeft ons team al een lekker uitgebreid ontbijtbuffet klaargezet. Koffie, thee, vers stokbrood, havermout, yoghurt, fruit, noten, verschillende kazen, plantaardige zuivelvervangers en sapjes; het is allemaal aanwezig. Ontbijt is bij al onze Premium Surfcamps inclusief je boeking.

Onze Ripstar-chef serveert een aantal avonden een luxe 3-gangendiner. Alle gerechten worden minutieus voorbereid in onze professionele food trailer en camp-kitchen en we maken altijd gebruik van verse, lokale ingrediënten met veel groenten. Veel verschillende kookstijlen komen aan bod; de gerechten zijn energierijk, organisch en we kunnen rekening houden met vrijwel elk dieet. Bovendien schenken we altijd een lekker drankje in bij onze diners. Onze diners zijn vanuit duurzaamheidsoverwegingen in de basis vegetarisch. Je zult ontdekken hoe gevarieerd en lekker je vegetarisch kunt eten! Wil je toch liever vlees eten? Dan regelen we dat voor je. Het dinerpakket kun je tegen meerprijs op locatie bijboeken. Doorgaans eet bijna iedereen gezellig mee.

Zo aanschuiven

Week vol surf minded activiteiten & clinics

Bij onze Premium Surfcamps kan je ook buiten de surflessen om rekenen op een bomvol programma met allemaal  activiteiten en clinics. Veel activiteiten zijn functioneel aan het surfen gerelateerd, zoals onze slackline- en surfskate- of longboardclinic. Ook inclusief je reis zitten altijd vijf rustgevende yogalessen van onze gecertificeerde yoga-instructeurs. Zo kun je goed stretchen en bijkomen van de intensieve surftrainingen. Elke week organiseren we ook een sunset surfsessie; surfen terwijl de zon in de zee zakt! Volgens de meesten het hoogtepunt van de week.

Verder zit de week nog vol andere leuke dingen, zoals live-muziek van bands of singer-songwriters, het wekelijkse volleybaltoernooi, een salsa-avond, pubquiz, filmavond, het ‘moordspel’ of pingpongtoernooi. De activiteiten verschillen per camp en worden afgestemd op de locatie.

Tot slot is er natuurlijk ook genoeg tijd om de omgeving te verkennen! Daarom bieden we verschillende leuke uitstapjes aan, zoals een romantische uitstap naar een wijnchateau, een stevige hike-trip door de Spaanse bergen, een citytrip, of een gezellige stapavond. Alle uitstapjes zijn lokaal bij te boeken op het surfcamp.

Nieuwe ervaringen

Verblijf in glamping accommodaties, privé of gedeeld

Voor onze Premium Surfcamps trekken we het beste uit de kast. Onze surflodges en tipi’s zijn van de allerhoogste kwaliteit, worden opgezet op stevige houten vloeren en zijn gezellig ingericht. Het surfcamp is ruim opgezet en op een intieme en gezellige manier aangekleed. Je kan de hele dag aan onze sfeervolle surfbar terecht voor een drankje, cocktail, lekkere lunch special of borrelsnack. De bar is tevens de plek waar we elkaar ‘s avonds treffen voor gezelligheid, (kleine) feestjes en andere activiteiten.

Op elk surfcamp hebben we verschillende acccommodatietypes beschikbaar. Je kuntprivétipi’s of lodges (1-persoon) boeken als je van privacy houdt, maar ook 2-persoonstipi’s of -lodges en gedeelde tipi’s of lodges. Bij de laatste optie wordt je indegeeld samen met campgenoten. Een goede optie als je alleen reist, of met vrienden! Vergelijk en kies de accommodatie die het beste bij jou past.

Relax op het surfcamp

Ben je enthousiast geworden over onze Premium Surfcamps? Check nu al onze verschillende locaties en kies jouw geschikte vakantie. Elk surfcamp is op andere data beschikbaar.