Welkom bij Ripstar Snow

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Op aanvraag

Freeride
Canada

Roadtrip Freeride Canada: bezoek de meest unieke, beste en grootste poederlocaties ter wereld!

Doe een aanvraag
Roadtrip Canada - freeriden

De ultieme freeride roadtrip door Canada

Je ziet Canada vaak voorbij komen als dé Powder Capital van de wereld. Dit is voor een reden, want de ultieme champagne powder valt te vinden in de Rocky Mountains tussen Calgary en Vancouver. En dat is precies waar we naartoe gaan tijdens onze Freeride Canada trip. Wat deze reis nog unieker maakt, is dat je met een local opstap gaat; Susan Beks. Zij heeft zes jaar in Amerika gewoond en al veel meters gemaakt in Canada en Amerika. Ze kent de cultuur, de plekken, heeft insider knowledge en neemt je mee op roadtrip van Calgary tot Vancouver. Langs de beste poederlocaties, inclusief catskiën en de mogelijkheid om helikopter skiën van je bucketlist te strepen. Let’s go on a roadtrip!

Voor wie? Ervaren freeriders
Wanneer?
Op aanvraag

freeriden-frankrijk-offpiste-skien-snowboarden-big3

Waarom mee naar Freeride Canada?

De meest ultieme poeder condities van de wereld, vanwege de ligging ver van zee

De meest ultieme poeder condities van de wereld, vanwege de ligging ver van zee

Bezoek de grootste en meest uitdagende gebieden d.m.v. roadtrippen

Bezoek de grootste en meest uitdagende gebieden d.m.v. roadtrippen

Ervaren begeleiding vanuit Ripstar die alle ins en outs weet

Ervaren begeleiding vanuit Ripstar die alle ins en outs weet

Het programma

Freeride highlights

Freeride Canada: denk aan Revelstoke, Whistler, Kicking Horse & meer - Canada is één groot hoogtepunt.

Bekijk programma
Roadtrip Canada - freeriden

Dit is hoe de roadtrip eruit zal zien!

Je komt tijdens de Freeride Canada trip aan in Calgary. We stappen daar in de huurauto en vertrekken naar Banff voor de eerste overnachting. Banff is het meest idyllische stadje dat je kunt voorstellen als je aan kleine Canadese steden denkt. Een grote hoofdstraat waar je in Nederland met wel drie auto’s naast elkaar zou kunnen rijden, de mooiste verlichting en talloze leuke kleine boutiquewinkels, café’s en restaurants.

Eerste paar dagen Freeride Canada

Na een goede nachtrust gaan we het skigebied ‘Sunshine Village’ verkennen. Er zijn veel opties voor freeriden, omdat het gebied erg uitgerekt is. Op de koude dagen word je hier verwelkomd met warme chocolademelk en een vers gebakken chocolate chip cookie onderaan de gondel. Ze zetten zelfs de ski’s voor je in de gondel!

De tweede dag freeriden zal in Lake Louise zijn. Lake Louise staat bekend om zijn grote kasteel  bij een sprookjesachtig meer en uitzicht op de grote Rocky Mountains. Ook worden hier jaarlijks Worldcup wedstrijden gehouden waar ‘the best of the best’ aan meedoen. Wie weet kom je Olympisch kampioen Lindsey Vonn (inmiddels gestopt) nog tegen! Het skigebied van Lake Louise heeft een uitgerekte kam met heel veel Freeride-mogelijkheden. We zullen hier verschillende korte hikes maken. Aan het einde van de dag rijden we door naar het poedermekka uit de regio: Revelstoke.

We gaan de volgende dag Freeriden in Revelstoke. De grootte va het skigebied valt misschien iets tegen als je het vergelijkt met de grote Europese gebieden, maar na een korte hike zijn er hele vette Freeride-afdalingen te maken. Als de condities goed zijn openen ze ‘de achterkant’ met vele kilometers onverspoord terrein.

We moeten wel onze energy een klein beetje besparen want hierna staat catskiën op het programma! Wie niet weet wat catskiën inhoudt: je stapt in een pistenbully buiten het skigebied en die brengt je omhoog naar de mooiste toppen om het gevoel van helikopter skiën te ervaren, maar dan een heel stuk goedkoper. Voor meer informatie bekijk de rest van de pagina.
Het is mogelijk om in Revelstoke tegen meerprijs te helikopterskiën.

Rustdag

We hebben nu 4 volle dagen geknald, wat betekent: hoog tijd voor een hersteldag! We gaan naar een heerlijke Hot Springs. Een hidden gem waar je alleen met de veerpont komt. Diep verscholen in het bos gaan we heerlijk bijkomen in de mooie buitenbaden met warm water verwarmd door natuurlijke hotsprings. We overnachten in Revelstoke.

Hierna zijn we weer volledig opgeladen en dat is maar goed ook, want we gaan Freeriden met een sneeuwscooter! Dit is een echte Canadese lifestyle (en wintersport). We ontmoeten onze gids in Golden en trekken van daaruit zelf op de sneeuwscooter de Rocky Mountains in. De gids neemt ons mee en zodra we bij een vette afdaling staan, maken we tweetallen. Per tweetal rij je omhoog waarna één persoon naar beneden kan skiën of boarden en de ander met de sneeuwscooter afdaalt. Vervolgens wissel je dit telkens af. Zo kun je onbeperkt veel unieke afdalingen maken! We overnachten in Golden.

Hopelijk hebben we wat energie over van de avonturen met de sneeuwscooters, want we gaan skiën/boarden in Kicking Horse. Dit gebied is onder andere bekend van zijn Freeride World Tour wedstrijd. De beste Freeriders ter wereld komen hier knokken voor punten voor de titel van wereldkampioen.  Wij kunnen misschien wel dezelfde afdalingen maken, als we willen. Na afloop rijden we door naar Panorama om daar te overnachten.

Helikopterskiën..

De volgende dag staat het skigbied van Panorama op de agenda. Eventueel is hier de mogelijkheid om helikopterskiën van je bucketlist af te checken! Panorama heeft grote ‘back bowls’ waar je binnen bereik van de liften mooie freeride-afdalingen kunt maken. We rijden aan het einde van de dag door naar het legendarische Fernie.

In Fernie sluiten we onze roadtrip goed af… door nog een keer te gaan catskiën! Fernie is een klein, en ietwat afgelegen, gebied waardoor hier niet veel toerisme is. Voor ons betekent dit heel veel ongerept terrein met onaangeroerde poeder!  In dit stadje geldt altijd de one foot rule: als er meer dan 1 voet (ongeveer 30 cm) sneeuw is gevallen, dan zijn veel winkels gesloten. De locals gaan dan skiën of boarden. Hoezo fanatiek? We sluiten de dag af met een goede maaltijd en de volgende ochtend vertrekken we naar Calgary.

Vanaf Calgary vliegen we weer naar huis.

Ter info

Afhankelijk van omstandigheden, mogelijkheden en wensen van de groep, zullen er mogelijk afwijkingen zijn van dit programma.

Kapow!-freeriden-clinics-cursussen-snowboarden-skien-offpiste

Aanvragen Freeride Canada 2025

Schrijf je in en je ontvangt z.s.m. meer informatie over deze reis.

Schrijf je in

Praktische informatie

Gids

Gids

Tijdens deze reizen word je begeleid door een berggids of een ski/snowboardgids.

Lees meer

Tailguide

Tailguide

Een Ripstar representative die altijd voor jou klaar staat.

Lees meer

Materiaal

Materiaal

Deze reis heb je een safetyset, airbag, helm en freerideski's of -board nodig.

Lees meer

Niveau

Niveau

De roadtrip Freeride Canada is voor ervaren freeriders.

Lees meer

Locatie

Locatie

We gaan de aller beste freeride gebieden (en daarbuiten) in Canada af.

Lees meer

Accommodatie

Accommodatie

We verblijven in meerdere pensions/appartementen.

Lees meer