Welcome to Ripstar Young

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 151 Reviews
 • Kite - 17 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 17 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Voor de ouders

Alles over de jeugdreizen van Ripstar.

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Leuk! Als ouder zit u waarschijnlijk nog wel met enkele vragen. In dit artikel vertellen we wat meer over Ripstar, onze ervaring en over ons team.

Sinds 1990 is Ripstar actief en sinds 2005 bieden we verschillende snow- surf- en wakeboardreizen naar bestemmingen in heel Europa (en daarbuiten!). Ripstar ademt passie voor de sport, of we nu de berg op gaan of het water in. Onze reizen zijn kleinschalig, persoonlijk, en van hoge kwaliteit. Daarnaast stellen we duurzaamheid hoog in het vaandel en werken altijd met respect voor de omgeving en voor natuur.

Begeleiding

We werken bij Ripstar met een verhouding van één begeleider op vijf deelnemers. Deze begeleiding is 24/7 bereikbaar voor onze deelnemers. Ze gaan mee met de activiteiten, de surf-, ski- wake- en snowboardlessen, eten gezamenlijk en slapen in aparte tentjes of slaapkamers vlakbij de deelnemers. Onze teamleden worden geselecteerd op hun ervaring en passie voor het begeleiden van jongeren. De meeste zijn gediplomeerde studenten van sportopleidingen en we vereisen dat elk teamlid over een V.O.G. (Verklaring Omtrent het Gedrag) beschikt.

Activiteiten

Ook na de surf-, wake- of snowboardlessen krijgen de deelnemers geen kans om zich te vervelen. Ons team staat klaar met leuke activiteiten en groepsspellen, zoals skateclinics, wonkyboarden, slackline, movienights of een kampvuur-avond. Ook organiseren we specifieke clinics die de sport goed aanvullen, zoals een waxclinic op onze snowcamps, skateclinics of WaveSurfer-clinics op ons wakeboardcamp. Er is altijd ruimte om zelf iets te ondernemen. Wel maken we altijd duidelijke afspraken met de deelnemers over wat ze gaan doen en wanneer ze weer met de groep mee doen.

Alleen of met vrienden?

We begrijpen dat het spannend is om uw kind alleen op camp te sturen, zowel voor u, als voor uw kind. Op onze kampen komen zowel kinderen die alleen zijn, als kinderen die met één of meerdere vrienden/vriendinnen komen. Ripstar ziet het als taak om ervoor te zorgen dat dit een grote en gezellige groep wordt. De activiteiten zijn er op ingesteld om de deelnemers snel sociale contacten te laten opdoen.

Accommodatie en bedtijden

Op onze camps verdelen we de deelnemers over verschillende tenten of kamers. Daarbij houden we rekening met vriendengroepjes en plaatsen we die zo veel mogelijk bij elkaar. Jongens en meisjes liggen te alle tijde gescheiden van elkaar. Op onze young-camps liggen de deelnemers altijd tussen 23:00 en 00:00 in bed. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers en van de locatie. Soms knijpen we een oogje dicht, bijvoorbeeld als er aan het eind van de week een afsluitend feestje wordt georganiseerd, of als er zachtjes nog wordt na gekletst in de tent.

Alcohol, roken en drugs

Alcohol, roken en drugs zijn op al onze camps verboden. In vrijwel alle Europese landen is alcoholverkoop en -gebruik verboden voor minderjarigen. Ripstar zal hier ook streng en zonder uitzondering op handhaven. Wanneer de begeleiding meermaals moet vaststellen dat de deelnemers zich niet aan de regels houden, kan dit leiden tot beeïndiging van de vakantie. Het gebruik van drugs is sowieso verboden en leidt in elk geval direct tot beeïndiging van de vakantie.

In Zwitserland, onze locatie voor het 16+ camp, geldt als enige van de landen waar wij heenreizen een minimumleeftijd van 16 voor de koop en het gebruik van alcohol. Wij hanteren daar dezelfde regels als op onze andere camps. Door de lokale wetgeving kunnen wij echter niet altijd het alcoholverbod handhaven en daarom knijpen we daar gedurende de stapavond een oogje dicht. We zorgen echter altijd voor beperkt en verantwoordelijk gebruik. Heeft u met uw zoon of dochter afspraken gemaakt om geen alcohol te nuttigen, dan ontvangen wij daar graag informatie over. Deze informatie kunt u tijdens het boeken aan ons doorgeven.

Busvervoer

Voor onze busreizen werken wij samen met een Nederlandse busmaatschappij. We rijden met Royal Class bussen die aan alle eisen voldoen. Er is genoeg beenruimte en er worden genoeg pauzes gehouden op grote stops met eetgelegenheden. De chauffeurs zijn ervaren en getraind en houden de juiste rusttijden aan. Ten alle tijden zorgen we dat er Ripstar begeleiding op de bus aanwezig is. De busmaatschappij heeft het stichting keurmerk touringcarbedrijven.

Is er na het lezen van deze informatie iets toch nog niet helemaal duidelijk? Kijk even of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat en neem anders contact met ons op via onderstaande contactinformatie!