Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles over onze jeugdreizen

Informatie
voor ouders

Hier vind je als ouder alles over de jeugdreizen van Ripstar en lees je meer over ons team.

Uw kind is enthousiast over onze reizen? Leuk! Als ouder zit u waarschijnlijk nog wel met enkele vragen. Op deze pagina vertellen we graag wat meer over Ripstar, onze ervaring en over ons team. Sinds 1990 is Ripstar actief, en sinds 2005 bieden we verschillende snow-, surf- en kitesurfreizen naar bestemmingen in heel Europa (en daarbuiten). Ripstar ademt passie voor de sport, of we nu de berg op gaan of het water in gaan. Onze reizen zijn kleinschalig, persoonlijk, en van hoge kwaliteit. Daarnaast stellen we duurzaamheid hoog in het vaandel en werken altijd met respect voor de omgeving en voor natuur. Dan gelden er nog een aantal punten specifiek voor de jongerenkampen.

1/ Begeleiding op de camps

We werken bij Ripstar met een verhouding van één begeleider op vijf deelnemers. Deze begeleiding is 24/7 bereikbaar voor de deelnemers. Ze gaan mee met de activiteiten, de surf-, ski- en snowboardlessen, eten gezamenlijk en slapen in aparte accommodaties vlakbij de deelnemers. Onze ‘Ripstar Crew’ teamleden worden geselecteerd op hun ervaring en passie voor het begeleiden van jongeren. De meeste zijn gediplomeerde studenten van sportopleidingen, sportinstructeurs en sportdocenten. Elk teamlid beschikt over een geldig V.O.G. (Verklaring Omtrent het Gedrag).

2/ Activiteiten op de camps

Ook na de surf-, ski- of snowboardlessen krijgen de deelnemers geen kans om zich te vervelen. Ons team staat klaar met leuke activiteiten en groepsspellen. In de zomer zijn dit skateclinics, wonkyboarden, slackline, movienights of een kampvuur-avond. In de winter organiseren we ook specifieke clinics die de sport goed aanvullen, zoals een wax- en slijpclinic, theorieavond en wintersportfilm. Er is ook altijd ruimte voor jongeren om zelf iets te ondernemen. Wel maken we altijd duidelijke afspraken met de deelnemers over wat ze gaan doen en wanneer ze weer met de groep mee doen. Deelnemers mogen het camp alleen verlaten met toestemming van de begeleiding.

3/ Alleen of met vrienden?

We begrijpen dat het spannend is om uw kind alleen op camp te sturen, zowel voor u, als voor uw kind. Voor veel jongeren is het immers hun eerste vakantie zonder ouders. Op onze kampen komen zowel kinderen die alleen zijn, als kinderen die met één of meerdere vrienden/vriendinnen komen. Ripstar ziet het als taak om ervoor te zorgen dat dit één grote en gezellige groep wordt. De activiteiten zijn er op ingesteld om de deelnemers snel sociale contacten te laten opdoen. Deelnemers die alleen komen, worden ook zoveel mogelijk bij elkaar in de tent of kamer ingedeeld. Zo leren ze elkaar snel kennen.

Begeleiding van ervaren teamleden

4/ Accommodatie en bedtijden

Op onze camps verdelen we de deelnemers over verschillende tenten of kamers. Daarbij houden we rekening met vriendengroepjes en plaatsen we die zo veel mogelijk bij elkaar. Jongens en meisjes liggen te alle tijde gescheiden van elkaar. Op onze jeugdvakanties liggen de deelnemers altijd tussen 23:00 en 00:00 in bed. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers en van de locatie. Soms knijpen we een oogje dicht, bijvoorbeeld als er aan het eind van de week een afsluitend feestje wordt georganiseerd, of als er zachtjes wordt nagekletst.

5/ Alcohol en drugs

Heel simpel: alcohol en drugs zijn op al onze jongeren camps verboden. In vrijwel alle Europese landen is alcoholverkoop en -gebruik verboden voor minderjarigen. Ripstar zal hier ook zonder uitzondering op handhaven. Wanneer de begeleiding meermaals moet vaststellen dat de deelnemers zich niet aan de regels houden, kan dit leiden tot beeïndiging van de vakantie. Het gebruik van drugs is sowieso verboden en leidt in elk geval direct tot beeïndiging van de vakantie. Ouders of begeleiders tekenen voor de start van het camp een akkoordverklaring, waarin staat dat iedereen akkoord is met de geldende regels. Zo ontstaan er achteraf geen onduidelijkheden.

In Zwitserland, onze locatie voor het 16+ snowcamp, geldt als enige van de landen waar wij heenreizen een minimumleeftijd van 16 voor de koop en het gebruik van alcohol. Wij hanteren daar dezelfde regels als op onze andere camps. Door de lokale wetgeving kunnen wij echter niet altijd het alcoholverbod handhaven en daarom knijpen we daar gedurende de stapavond soms een oogje dicht. We zorgen echter altijd voor beperkt en verantwoordelijk gebruik van alcohol. Ouders tekenen voor het snowcamp in de akkoordverklaring, met daarin of hun zoon of dochter (beperkt) alcohol mag nuttigen.

6/ Busvervoer

Voor onze busreizen werken wij samen met een Nederlandse busmaatschappij. We rijden met Royal Class-bussen die aan alle eisen voldoen. Er is genoeg beenruimte en er worden genoeg pauzes gehouden op grote stops met eetgelegenheden. De chauffeurs zijn ervaren en getraind en houden de juiste rusttijden aan. Ten alle tijden zorgen we dat er Ripstar begeleiding op de bus aanwezig is. De busmaatschappij heeft het stichting keurmerk touringcarbedrijven.

Is er na het lezen van deze informatie iets toch nog niet helemaal duidelijk? Kijk even of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat en neem anders contact met ons op via onderstaande contactinformatie.

We hebben ook speciale Surfcamps voor 18+ en Snowcamps voor 18+. Hier gelden andere regels, omdat deze jongeren officieel volwassenen zijn.