Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Dit zijn de vijf engste surfspots ter wereld

 • Leestijd: 4 minuten

Ben jij weleens geschrokken van een nare wipe-out in de whitewash? Logisch, maar dit is gelukkig niet gevaarlijk. Op onze surfcamps kiezen we altijd veilige surfspots voor beginners. Toch bestaan er ook surfspots met hele gevaarlijke golven. Om deze golven veilig te kunnen surfen moet je jarenlang trainen; dag in, dag uit en dan nog is er nog altijd een risico. Dit zijn de vijf engste surfspots ter wereld (die wij lekker overlaten aan de pro’s).  

1/ Banzai Pipeline – de ‘dodelijkste’ golf

Locatie: Hawaï (VS)
Pipeline, ofwel ‘pipe’ is een beroemde surfspot op Hawaï aan de fameuze noordkust van het eiland O’ahu. Pipeline wordt vaak ‘de dodelijkste golf ter wereld’ genoemd. Niet voor niets: de surf break staat bekend om het ondiepe rif waarop de golven snel en hol breken. De golven zijn er vaak zo’n drie meter hoog, met flinke uitschieters in het hoogseizoen. ‘s Werelds beste surfers bezoeken deze plaats het liefst in de winter. Niet gek; deze enge surfspot kent meerdere grote wedstrijden en ook was hier jarenlang het einde van de World Surf League!

Bekijk ook: interview met Kelly Slater over de Pipeline.

2/ Teahupoo – de surfspot met het engste rif

Locatie: Tahiti
Teahupoo is een beroemde golf in Frans Polynesië. Sinds 1999 wordt hier jaarlijks de Billabong Pro Teahupoo gehouden, een stop van de World Surf League (WSL). Net als ‘Pipeline’ zorgt het ondiepe rif voor risicovolle situaties; soms zit er slechts vijftig centimeter water tussen het koraalrif en het wateroppervlak. Een wipeout op het verkeerde moment kan dus heel ongunstig uitpakken. Bekijk hier een paar van de grootste golven van deze tropische surfbestemming, dan snap je precies waarom het in ons lijstje van de engste surfspots ter wereld past.

3/ Nazaré – de grootste golf ter wereld

Locatie: Portugal
Misschien wel de bekendste surfspot van Europa: Narazé. Dit Portugese vissersdorp vormt in de winter het toneel voor de moedigste surfers ter wereld. Het is dè big-wave hotspot, die met haar golven van tot wel 30 meter hoog, naast dappere surfers ook een groot publiek van 170.000 mensen per jaar trekt. In dit filmpje kun je de enorme swell van Nazaré zien.  En een paar dappere, gekke en vooral ervaren surfers die het aandurven om er te surfen.

4/ Mavericks – de bekendste grote golf ter wereld

Locatie: Californië
Deze big wave spot voor de Amerikaanse westkust is wereldbekend geworden door de bekende bioscoopfilm Chasing Mavericks. Na een hevige winterstorm kunnen hier golven van maar liefst acht meter hoog ontstaan. Ook is het er vaak mistig en zijn haaien onaangename gasten. Bij Mavericks stijgen de golven zo hoog als flatgebouwen en breken ze zo hevig dat ze een surfplank met groot gemak kunnen breken. Deze break is dan ook niet zomaar surfbaar, je moet precies de juiste omstandigheden treffen. Dit jaar waren de omstandigheden goed en werd Mavericks veel gesurft. bekijk hoe big wave surfer Kai Lenny golven pakt bij Mavericks. Fun fact: Apple vernoemde zelfs hun besturingsysteem ‘Mavericks’ naar deze bekende surfspot.

5/ Jaws – De engste ‘tow-in’ surfspot

Locatie: Hawaï (VS)
Aan de noordkust van het Hawaïaanse eiland Mauï bevindt zich Pe’ahi, oftewel ‘Jaws’. Dit is een van de engste ‘tow-in’ surfspots ter wereld. Het werd een bekende spot nadat het in de jaren negentig door de meest dappere surfers werd ontdekt. De golven worden gevormd door de unieke samenstelling van het rif eronder, zo bereiken ze hier wel 18 tot 36 meter en kunnen met 30 km/u de kust op rollen. Deze snelheid maakt het onmogelijk om in te peddelen, alleen echte die-hard surfers laten zich daarom in de golf slepen door een jetski, om de snelheid bij te houden. Deze gemiddeld 20 meter hoge bakken geven het gevoel dat de gehele oceaan zich terugtrekt en maakt iedere surfer tot klein puntje in een enorme massa water. Ook van een afstand kun je de grootsheid van deze golven meemaken en dit filmpje is al dichtbij genoeg, vinden wij ;-).

Liever beginnen op een gemakkelijkere surf locatie? Ga met ons mee op surfkamp!

De engste surfspots

Bekijk alle surfreizen