Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

5 inspirerende surf documentaires die het kijken waard zijn

Deze surf documentaires moet je zien.

surf documentaire, north of the sun surf
 •  Leestijd: 4 minuten

De oceaan is onze playground. We vinden inspiratie en avontuur in zijn uitgestrektheid en diversiteit. Fascinerend en beangstigend tegelijkertijd! Als surfer leer je al heel gauw deze krachten van de zee kennen. De simpele schoonheid van surfen is dat het al je focus en aanwezigheid afdwingt, en je leert alle elementen van de zee te omarmen. Laat je meeslepen in onze favoriete surf documentaires, die je inspireren voor jouw volgende surf avontuur. In het rijtje hieronder zit vast de beste surf documentaire voor jou!

1/ Resurface (2017)

Taal: Engels
Duur:
27 min
De eerste surf documentaire gaat over een suïcidale oorlogsveteraan die gelijkgestemde zielen vindt in de surf therapieprogramma Operation Surf dat getraumatiseerde soldaten helpt te genezen terwijl ze op de golven rijden. Resurface geeft een kijkje in enkele manieren waarop surfen betekenis en doel kan geven aan het leven van deze soldaten, die alle lijden aan een reeks lichamelijke handicaps en traumatisch hersenletsels. Een kijkprioriteit die onze dagelijkse bekommeringen in een klap direct in een andere context plaatst. Bekijk de surf documentaire.

2/ Bethany Hamilton: Unstoppable (2018)

Taal: Engels
Duur: 1 uur en 38 min
De tweede surf documentaire is iets langer. Op 13-jarige leeftijd verloor Bethany als rijzende surfster haar linkerarm door een aanval van een tijgerhaai, die haar droomcarrière leek te beëindigen. Eén maand na de aanval keerde Bethany echter terug naar het surfen en binnen twee jaar won ze haar eerste nationale surftitel. Mike Coots was haar sprankje hoop toen hij haar in het ziekenhuis bezocht nadat ze haar arm had verloren. Hij deed haar geloven dat het mogelijk was om weer met één arm te surfen. Mike is een overlevende van een haaienaanval die zijn been verloor en vervolgens leerde surfen met een speciaal ontworpen beenprothese. Hij is inmiddels een getalenteerde fotograaf, strijder vóór haaien. Unstoppable volgt de opkomst van Bethany Hamilton voordat ze doorbrak als pro-surfer. Naast haar film, inspireert ze mensen via haar blog om passies na te jagen en je doel na te leven.  Bekijk de surf documentaire.

Must-sees

3/ Fishpeople (2017)

Taal: Engels
Duur: 28 min
De mens bestaat voor zo’n 55 -65 procent uit water. Er is geen twijfel dat wij, als watermensen, worden beïnvloed door de watermassa’s om ons heen. Onderzoek toont zelfs aan dat mensen die in hun dagelijks leven nauw verbonden zijn met water, zelfs een groter vermogen tot geluk hebben! Zou het echt zo zijn? Geen idee, maar de oceaan maakt ons sowieso stoked. De Engelstalige surf documentaire Fishpeople is een inspirerende compilatie van verhalen die met elkaar verweven zijn door mensen die van de zee houden en er hun leven in doorbrengen. Dit zoutwaterleven heeft diepe gevolgen voor de menselijke psyche en Fishpeople onderzoekt het fenomeen van bewust leven nabij of op zeeniveau. De verhalen laten verschillende soorten relaties met de oceaan zien, van surfen tot fotografie, vissen en langeafstandszwemmen. Een must-see als je het ons vraagt. Bekijk de documentaire.

Tip: volg het dagelijkse leven van de personages uit de surf documentaire op Instagram:

4/ Under an Arctic Sky (2017)

Taal: Engels
Duur: 40 minuten
De meeste van ons dromen van een surftrip in bikini of boardshort. Maar de legendarische fotograaf Chris Burkard en filmmaker Ben Weiland dromen van cold water surf! In hun surf documentaire leiden ze een team van zes surfers langs de bevroren en remote kusten van IJsland. Wetende dat de ergste storm die het land in vijfentwintig jaar heeft getroffen, op het punt staat aan te komen. Ze verdragen constante duisternis en stormachtige zeeën, ontdekken perfecte golven en schrijven geschiedenis door te surfen onder het noorderlicht.

Nu de surf cultuur meer mainstream wordt en merken zich richten op een groter publiek, zagen Chris en Ben de perfecte gelegenheid om het publiek terug te leiden naar de opwinding van de avontuurlijke wortels van de sport. Na talloze reizen naar arctische streken wisten ze dat ze zich in hun volgende film wilden richten op de zoektocht naar nieuwe golven en off grid omstandigheden. Buiten je comfortzone is waar je jezelf uitdaagt! Zet een kop warme thee en duik mee in het koude avontuur van deze cold water surfers! Bekijk de surf documentaire.

5/ North of the Sun (2012)

Taal: Noors
Duur: 46 minuten
In de surf documentaire North of the Sun volgen we de Noorse Jorn Nyseth Ranum (25), en Inge Wegge (28) op een uniek avontuur in het noorden van Noorwegen. Het tweetal besluit om in hartje winter naar een verlaten strand in het noorden van het land te trekken, waar de zon lange tijd niet opkomt. Ter plekke bouwen ze een huis van het afval dat ze in de buurt verzamelen, eten ze voedsel waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken en besteden ze hun vrije tijd aan surfen in de ruige, koude golven van het hoge noorden. Een unieke eye-opener voor een simpeler leven. Bekijk de surf documentaire.

Helemaal stoked geworden over surfen? Bekijk onze surfreizen voor volwassenen en surfcamps voor jeugd.

Onze surf trips