Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

5 bekende Nederlandse powervrouwen die surfen

Deze bekende Nederlandse meiden met pit zijn de 'women to watch' in het surfen.

Bekende Nederlandse surfers, vrouwen die surfen
 • Leestijd: 4 minuten

Als je bij het woord ‘surfen’ meteen denkt aan rippende mannen, dan heb je de afgelopen jaren niet goed gelet op de bekende Nederlandse vrouwen. Er zijn namelijk heel wat vrouwen die de Nederlandse kust regelmatig onveilig maken. Hieronder noemen we vijf sterke Nederlandse surfsters die je in de gaten moet houden. Laat je, net als wij, inspireren door deze bekende Nederlandse surfers.

1/ Dominga Valdes

Dominga Valdes is geboren op Ibiza, O’Neill rider en een echte levensgenieter. Ze is een sterke vrouw die zich met gemak door haar tegenslagen lijkt te strijden. Haar Instagram staat vol met positieve vibes en waardering voor de kleine dingen in het leven. Ze deelt naast de nodige surf content, moeilijke momenten, en ook grappige, zoals dit schaatsavontuur. De dag dat ze voor het eerst op een surfboard stond (13 jaar oud) veranderde haar leven. Sindsdien is ze niet meer te stoppen en reist ze de hele wereld af opzoek naar het volgende momentje van geluk in de zee. Toch is ze ook vaak genoeg in de Nederlandse line-up te vinden, samen met vriend en topsporter Kaspar Hamminga of broer Nico. Dominga is met haar stralende persoonlijkheid en doorzettingsvermogen het perfecte begin van dit rijtje strong ladies.

2/ Eveline Hooft

Eveline Hooft (19) Surft al sinds 7de en groeide op in Den Haag. Eveline is een perfect voorbeeld van een Nederlandse powervrouw. Vorig jaar scheurde ze haar kruisband. Dit was natuurlijk een tegenvaller voor de fanatieke surfster, Maar ze neemt haar herstel serieus en is eerlijk en rauw over hoe ze dagelijks haar blessure trotseert. Zo deelt ze op Instagram; ‘I’m still staying positive as always but, But today is really hard‘ in afwachting van haar operatie. Inmiddels is Eveline gelukkig geopereerd en druk bezig met herstellen. Haar Instagram feed is dan ook overladen met kracht oefeningen en work-out video’s. Een ongeluk of blessure hoeft niet het einde van een hobby of topsport te betekenen bewijst Eveline. Je staat op, je werkt hard en voordat je het weet ren je met je herstellende knie gewoon weer over een grasveld in Den Haag.

3/ Nienke Duinmeijer

Nienke Duinmeijer was 12 toen ze haar eerste golf pakte. Ze past mooi in dit rijtje sterke vrouwen, omdat ze een echte aanpakker is. Zo richtte ze in december 2013 Single Fin Surf Travel op en begeleid ze jong Nederlands talent. In surfen vond ze haar liefde voor longboarden en dat komt duidelijk naar voren in alles wat ze doet. Zo zijn de reizen van Single Fin Surf gericht op fijne longboard-breaks en zijn er heel wat mooie foto’s van noserides te vinden op haar Instagram. Genieten van longboarden doet ze ook graag samen. Ze heeft het geluk haar passie te kunnen delen met haar vriendin Charlotte, die niet alleen support vanaf de zijlijn, maar graag een golfje met haar mee pakt. Deze gekke, moeilijke tijd weten ze zo samen te overleven en ook de natuur sleept haar er doorheen, want, zo zegt ze: “niets is beter dan een duik in de oceaan”.

4/ Mirna Boelsma

Mirna Boelsma (25) begon als tienjarig meisje met surfen en was al 6x Nederlands kampioen. Omdat ze opgroeide in Scheveningen was het vrijwel onvermijdelijk dat ze vroeg of laat een passie voor de sport zou ontwikkelen, Maar ook haar familie heeft daar een groot aandeel in. Bij de Eurosurf 2019 in Portugal vertegenwoordigde ze Nederland samen met broer Tom (22), gecoacht door vader Boelsma. De ex-professional schaatser, coacht niet alleen. Hij steunt zijn dochter door weer en wind als het moet. Zo staat hij soms zelfs om 5 uur in de ochtend al met zijn schoenen in het zand om een paar mooie beelden van Mirna vast te leggen. Die beelden zijn vaak van Scheveningen, want niets is mooier dan je hometown, zie je ook wel aan Mirna’s Instagram. Haar feed loopt over van liefde voor Nederlandse swell. Foto’s, filmpjes van donkere, maar prachtige herfstgolven bijvoorbeeld, hoe koud het ook is, ze is niet los te krijgen van haar Scheveningen.

Bekende Nederlandse surfers, Juliavanrooij

5/ Julia van Rooij

De bekende Groningse pro-surfster Julia van Rooij was 12 toen ze (per ongeluk) begon met surfen. Ze is ambitieus woont in Den Haag (lekker dicht bij het strand) en vertegenwoordigde Nederland in het WK golfsurfen in Japan in 2019. Dat ze zoveel tijd doorbrengt in het water versterkt haar passie voor natuur alleen maar. Haar Instagram is overladen met duurzaamheidsinitiatieven en ze neemt regelmatig de tijd om een stukje uit te typen over een belangrijk onderwerp rondom dit thema. Ook in haar stories is te zien hoe haar passie voor surfen overvloeit in liefde voor natuur. Julia deed mee aan de plasticfreejuly campagne en deelde de struggles die horen bij de zoektocht naar plasticvrije boodschappen. Ook bakte ze zelf brood (dus plastic vrij) en deelt ze de voordelen van celderijsap met haar volgers. Beach clean ups zijn ook al een lange tijd onderdeel van haar leven. Zo maakte ze vaak de Nederlandse stranden plasticvrij en kwam ze tijdens haar reis in Japan zelfs een bowlingbal tegen op het strand. Ze maakt niet alleen dit lijstje van bekende Nederlandse vrouwen compleet door haar passie voor surfen, wij kunnen daarnaast namelijk allemaal iets leren van hoe Julia terug geeft aan de natuur.

Wil jij ook leren surfen? Bekijk onze surfcamps en get stoked!

Bekijk onze surfreizen