Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Kitesurfen op Rhodos

Kitesurfen op Rhodos: kom mee kiten op een prachtig Grieks eiland, een unieke kitelocatie!

Leer kitesurfen of verbeter je skills tijdens een kitesurf reis op Rhodos

Ontdek deze unieke kitesurfreis van Ripstar! Wij doen het voor de sport en zorgen dat jij het meeste uit jouw reis haalt. We brengen de twee werelden van vakantie en action sports samen. En het beste van alles? Wij regelen alles wat je nodig hebt voor jouw kite trip, van A tot Z. Denk maar aan vluchten, transfers, kitesurfmateriaal, lessen, eten en verblijf, we got you! Kom gezellig mee op deze luxueuze kitesurfvakantie en ontdek kitesurfen op dit mooie Griekse eiland. Ons motto: geen gedoe, alles geregeld en maximale kite-uren op het water.

kitevakantie Griekenland

Waarom met Ripstar op kitesurfreis naar Rhodos?

Hoog service level, hele reis wordt voor je geregeld

Hoog service level, hele reis wordt voor je geregeld

Toplocatie! Een prachtig eiland met een constante thermische wind

Maximale kite-uren voor de beginner tot gevorderde kitesurfers

Maximale kite-uren voor de beginner tot gevorderde kitesurfers

Windcondities op Rhodos: altijd gunstig!

De gunstige windcondities voor kitesurfen op Rhodos hebben te maken met verschillende factoren, waaronder geografie en atmosferische omstandigheden. Wij leggen uit wat Rhodos een windzekere kitespot maakt.

Ten eerste komt dit door de Meltemi-winden. Rhodos, net als veel andere eilanden in de Egeïsche Zee, wordt sterk beïnvloed door deze winden. De Meltemi is een noordelijke wind die in de zomermaanden waait, meestal van juni tot september. Deze wind staat bekend om zijn consistentie en kracht, in zijdelingse of onshore richting, wat optimale omstandigheden biedt voor kitesurfen.

Rhodos, met zijn bergen en kustlijnen, kan lokale windversnellingen en -veranderingen veroorzaken. Dit creëert diverse kitesurfomstandigheden op verschillende locaties rond het eiland. Ideaal dus voor alle soorten kitesurf niveaus!

Tenslotte kan tijdens de zomermaanden de zonnewarmte op het eiland leiden tot thermische luchtcirculatie, waardoor de Meltemi-winden verder worden versterkt. Zowel land, wind als de zee zorgen er dus samen voor dat het hier voor iedere kitesurfer een paradijs is!

Voor volwassenen

Island kitetrip Rhodos

(Leer) kitesurfen op Rhodos en geniet van 'the Greek island life'

kitesurf reis Rhodos

Over onze luxe kitetrips voor volwassenen

Elke kitereis heeft als hoofddoel zoveel mogelijk kitesurfen en een volledige focus op progressie maken tijdens het kitesurfen. Daarnaast geniet je van leuke activiteiten, citytrips of lekker relaxen bij je accommodatie. Alles wordt voor jou tot in de puntjes geregeld, zodat jij helemaal tot rust kunt komen!

 • Kitesurfreizen voor verschillende niveaus De lessen worden gegeven door ervaren gecertificeerde Nederlandse instructeurs. De kitelessen zijn voor zowel beginners als intermediate kitesurfers; je wordt ingedeeld in een groep die past bij jouw vaardigheden en leerdoelen. Wekelijks zit er een theorie-avond en foto-analyse in het programma. Zo leer je alles over de werking van de zee en kan je jezelf terugzien en direct stappen maken.
 • Deze kitetrip is ook voor ervaren kitesurfers : Deze kitetrip is perfect voor beginners, maar zeker ook voor ervaren kiters die hun skills naar een hoger niveau willen tillen.
 • Inclusief kite-minded clinics & yoga Omdat we veel waarde hechten aan jouw kiteprogressie, doen we ook buiten de zee allerlei activiteiten om jouw kite skills snel te verbeteren. Naast kiten doen we leuke clinics, theorielessen, yogasessies en toffe activiteiten. Kom je alleen? Geen probleem, je leert aan de hand van deze activiteiten meteen iedereen kennen!
 • Al onze lessen zijn inclusief hoogwaardig kitemateriaal Daarom werken we samen met onze partners Slingshot en Prolimit. Ook na de lessen kun je via onze shared rental gebruik maken van het kitemateriaal. Zo kun je het maximaal aantal kite-uren uit jouw vakantie halen en maak je snel progressie.
 • Vliegticket en transfer inbegrepen Kortom: een volledige pakketreis waarbij je vertrek tot aankomst geregeld is en je zonder zorgen op vakantie kunt.
 • Kwalitatieve accommodatie: We verblijven in een prachtige villa, dichtbij de kitespot. Je kunt kiezen voor een ‘shared room’ een ‘double room’ of een ‘private room’.

Een toplocatie!

We verblijven naast het strandje Theologos beach.
Theologos beach bevindt zich ver van de drukke toeristische stranden. Je vindt op dit strand daarom alleen andere kiters. Het waait hier eigenlijk altijd NWN, waardoor de wind altijd side/ side onshore aan land komt. Ideaal voor kiters dus! Het lang uitgestrekte strand wordt alleen door kiters gebruikt, waardoor er een leuke en echte kitesfeer hangt. Daarnaast heeft Theologos beach geen getij en stroming, wat het kiten makkelijker maakt. Dit maakt het ook zeer geschikt voor beginners of gevorderden die hun skills willen verbeteren.

Mocht je even willen relaxen, dan kan je op de spot een hangmat pakken voor een kleine pauze tussen het kiten door. De spot heeft ook een rescue service, compressor voor het oppompen van je kite en een gezellige bar. Wekelijks is daar ook de gezellige BBQ en yogasessie.

Twijfel je nog? Hier zijn 5 redenen om te leren kitesurfen!

Ontdek waarom jij deze supercoole sport zeker eens moet proberen

Meer kitenieuws van Ripstar

FAQ

Is deze reis ook leuk als je nog nooit hebt gekitesurft?

Zeker! Kitesurfen op Rhodos is goed geschikt voor beginners. Op onze kitespot heb je geen last van stroming en de getijden, waardoor het een stuk makkelijker is om de eerste stappen in het kiten onder de knie te krijgen. Je kan lessen nemen bij een van onze eigen Nederlandstalige IKO-gecertificeerde instructeurs wat het leerproces lekker snel maakt. Alleen maar tof om iets nieuws te leren!

Wat is de gemiddelde leeftijd op het camp?

De gemiddelde leeftijd ligt doorgaans net boven de dertig. Maar alle volwassenen zijn welkom!

Hoeveel mensen gaan er mee?

Dit kitecamp is kleinschalig, zo zorgen we voor de ultieme sfeer. Per week zullen er zo’n twaalf tot maximaal vijftien deelnemers meereizen naar Rhodos.

Kan ik ook alleen komen?

Zeker! We snappen dat het spannend is, maar je bent niet de enige. De reis is kleinschalig en door alle activiteiten leer je elkaar snel goed kennen. We maken voor de reis ook een groepschat aan, zodat iedereen elkaar alvast kan leren kennen.

Hoeveel wind kan ik verwachten?

Als we de Grieken moeten geloven, waait het elke dag op het eiland en is Rhodos de beste kitebestemming van Europa van mei tot oktober! Over het algemeen begint het al tussen 09.00 en 10.00 uur licht te waaien met gemiddeld 11 tot 16 knopen. Rond de middag neemt de wind vaak toe en waait het gemiddeld 17 tot 27 knopen tot zonsondergang (een uurtje of 19.30 uur).

Wat als er geen wind is?

No wind, no problem! In ongebruikelijke geval dat het te weinig waait is er in het Westen van Rhodos nog een andere kitespot waar het doorgaans nog harder waait. Hiervoor moet je dan wel een auto huren. Als er helemaal geen wind is, is een dagje rust stiekem soms wel lekker. Er is namelijk voldoende te beleven op Rhodos!

Benieuwd naar waar we nog meer kitesurfreizen organiseren? Ontdek Ripstar KITE!

Wil je naast kitesurfen nog andere sporten leren op vakantie? Bekijk ook alle surf en snow reizen van Ripstar.