Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

5 redenen om te leren kitesurfen!

Kitesurfen is superleuk! Wij vertellen waarom!

 • Leestijd: 4 minuten

Zoals je vast al weet, organiseren we bij Ripstar ieder jaar vette surfcamps. Maar wist je dat we tegenwoordig ook Kitecamps organiseren. Dit doen we zowel in Nederland (Waddenzee) , Marokko, Rhodos, Denemarken en Sicilië. Ben je benieuwd wat kitesurfen inhoudt en of het iets voor jou is? Wij geven 5 redenen om met ons mee te komen kitesurfen! 

1/ Spanning!

kitesurfen is een van de meest opwindende watersporten ter  wereld. De kracht die er in de kite komt te staan door de wind laat heel wat adrenaline door je aderen stromen. Het is een geweldig gevoel om over het water te vliegen!

2/ Kitesurfen is gezond en maakt je sterk

Verbetering van de conditie: Kitesurfen houdt je jong en kan een goede workout zijn. Doordat je buiten sport, voel je je meteen fris en bij kitesurfen gebruik je heel veel spieren. Je zal vooral je buik, onderrug en beenspieren aan de bak moeten zetten, maar eigenlijk zet je op heel veel delen van je lichaam kracht tijdens het kitesurfen. Toch zul je, als je echt een goede kiter wil worden, ook op het land aan krachttraining moeten doen. Het is namelijk erg belangrijk om een goede conditie en kracht te hebben naast het watergedeelte, om blessures te voorkomen.

3/ Reizen

Omdat kitesurfen over de hele wereld beoefend wordt, kan het een goede reden zijn om nieuwe plekken te verkennen en te reizen naar exotische bestemmingen waar de wind en de golven perfect zijn. In Europa zijn hele goeie kitespots, daar hebben we in ons vorige blog al over verteld. Zelf wordt er bij Ripstar gekited op Ameland, in Ringkobing (Denemarken), Op Rhodos, in Marokko en op Sicilië. Maar ook op andere plekken in de wereld heb je veel goede kitespots. In Afrika heb je bijvoorbeeld El Gouna in Egypte en Dakhla in Marokko. In Zuid-Amerika is Cumbuco in Brazilië dan weer erg populair!

4/ Kiten is goed voor je mentale gezondheid

Voordelen voor je mentale gezondheid: kitesurfen is niet de makkelijkste sport, zeker niet in het begin. Het zal dus wat wilskracht en doorzettingsvermogen vereisen om hier in te gaan groeien. Toch geeft kitesurfen enorm veel voldoening. Na een goeie sessie kom je met een lekker gevoel uit het water en heb je een uitlaatklep voor stress ontwikkeld. Net zoals andere watersporten is dit dus een goede sport voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.

5/ Plezier!!!

Het een zijn met de elementen, wind, water geeft een super goed en fijn gevoel. Je bent als het ware optimaal aan het genieten van de natuur en ben je lekker buiten. Na een hele dag op kantoor is het bijvoorbeeld heerlijk om naar het strand te rijden voor een kitesessie, zeker als je in een drukke stad woont. Het maakt je hoofd echt even leeg.

Ook maak je nieuwe vrienden waar je lekker de hele dag mee over kiten kan praten. Het leukste aan een sport is natuurlijk om dit met like-minded mensen te kunnen doen! Vrienden die niet kiten zullen helaas wel gek worden van al dat gepraat over kitesurfen, maar dat moet je erbij nemen ;-).

Kom je graag met ons mee kitesurfen? Check dan hier het aanbod!

 

 

Kom met ons mee kitesurfen!

Ontdek al onze stories: