Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Beste kitespots van Europa

Zoek je de meest windzekere kitespot van Europa! Hier lees je alles over de beste kitebestemmingen per periode.

Nederland en Europa hebben een hoop goede kitespots. Niet voor niets dat zoveel kitekampioenen uit Europa komen! Wil jij op kitesurfvakantie naar een windzekere spot? Lees hier alles over de beste kitespots van Europa en wat de beste periode is om er naartoe te reizen.

1/ Tarifa, Spanje

Tarifa is het kitesurfparadijs in Spanje. Met een tien kilometer lange baai kun je kitesurfen in alle windrichtingen. Daarnaast kun je ook kiezen tussen kiten op de golven en kiten op vlak water in de lagune. Je kan er het hele jaar kitesurfen waarbij de wintermaanden natuurlijk iets minder constante wind hebben. Naast dat je dus veel mogelijkheden hebt wat kitesurfen betreft, kun je ook veel andere dingen doen. Zo staat op één natuurlijk de heerlijke Spaanse keuken ontdekken. Ook is het Afrikaanse Marokko snel te bereiken vanaf Tarifa waar je dus een leuk uitstapje naar kunt doen. Voor de actievelingen onder ons kun je ook surfen, paragliden, wakeboarden en mountainbiken.
Voor: beginners en gevorderden
Beste periode: circa 300 dagen constante wind per jaar

2/ Alvor, Portugal

In Zuid-Portugal kun je het vissersdorpje Alvor in de Algarve vinden. Hier kun je genieten van constante wind vanaf mei t/m oktober. In de maanden juni t/m september is er een flinke off-shore wind. Een gouden tip in Alvor is kitesurfen tijdens een van de mooiste sunsets die je ooit hebt gezien.
Naast kitesurfen kun je in Alvor ook op avontuur naar de prachtige zeegrotten, golfsurfen, jetskien, mountainbiken. In de avond is er een bruisend nachtleven waar je de nodige dansjes kunt doen.
Voor: beginners en gevorderden
Beste periode: mei t/m oktober (juni t/m september off-shore wind)

3/ Ringkøbing, Denemarken

Ringkøbing is een bijzonder mooie plek om te leren kitesurfen of om je skills/trucs te verbeteren op vlak water. Er is het hele jaar wind te vinden, maar de beste reisperiode is van maart t/m oktober. Onze favoriete reisperiode is juli en augustus tijdens ons gave kitesurfcamp die wij daar organiseren! Buiten kitesurfen kun je vele andere dingen doen zoals SUPpen, stadjes bezoeken, wakeboarden. Meer lezen over de omgeving van ons kitesurfcamp in Ringkøbing?

Voor: beginners en gevorderden
Beste periode: maart t/m oktober

Algarve & Denemarken

4/ Sicilië, Italië

Kitesurfen op de grootste lagoon van Europa! Dan ben je in Sicilië aan het juiste adres. Hier kun je op vlak water perfect leren kiten op een tropisch eiland of zelfs je kitesurfskills verbeteren en die ene truc leren die je al lang wilt kunnen. Sicilië heeft niet alleen de perfecte kitesurfcondities, maar heeft ook nog eens een prachtige cultuur en natuur om van te genieten. Daarom organiseren wij een te gek kitecamp naar deze plek. Benieuwd wat je allemaal kunt doen naast ons kitesurfcamp in Sicilië?
Voor: beginners en gevorderden
Beste periode: april t/m november

5/ Fuerteventura, Canarische eilanden

De vertaling van Fuerteventura doet het hart van kitesurfers sneller kloppen, het is namelijk letterlijk vertaald ’sterke wind’. Aangezien de lagoon in Fuerteventura alleen met volle of nieuwe maan verschijnt, kan het zijn dat je direct als beginner de zee op moet. Hierbij zul je dan met een bootje de zee op gevaren worden aangezien er veel rotsen aan de kust zijn. Vandaar dat wij deze spot aanraden voor de wat gevorderden kiters.
Voor: vooral voor gevorderden
Beste periode: mei t/m augustus

6/ Ameland, Nederland

Iedereen die weleens op Ameland is geweest, weet het wel. Ameland heeft veel wind! En die wind blaast heel vaak in de goede richting voor ons kitesurfers. Daarom heeft Ripstar een te gek kitecamp opgezet op het Nederlanse waddeneiland. Ripstar kite&family is er om het hele gezin warm te maken voor de wereld van het kitesurfen. Ga je liever zonder je ouders, maar met een vriendengroep? Dan kun je gezellig aansluiten bij Ripstar kite young. Ben je benieuwd wat er naast het kiten nog meer te doen is op Ameland? Check dan dit blog!
Voor: beginners en gevorderden
Beste periode: april tot november

Sicilië

Lees meer:

Bekijk alle kitereizen