Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 51 Reviews
 • Surf - 238 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

7 dingen om te doen naast ons Kitesurfkamp in Sicilië!

Kom met ons mee naar de grootste lagoon van Europa!

La dolce vita! Het goede leven in Italië. Dit is precies hoe wij ons kitesurfcamp op Sicilië omschrijven. Kitesurfen in Sicilië is genieten van de zon, lekker Italiaans eten, omringd zijn door palmbomen en een hele mooie lagoon. Je zou zeggen dat je dan al alles gehad hebt, maar dit is zeker niet waar! Je kan nog veel meer beleven op het prachtige eiland. Lees deze blog en kom erachter wat je nog meer kunt doen naast ons kitesurfcamp.

1/ Wine tasting

Door het tropische klimaat op Sicilië is dit een perfecte plek voor veel wijngaarden. Ze zeggen dat de wijnen uit Sicilië veel smaak moeten hebben. En hier is maar een manier om achter te komen ;). Dus ik zou zeggen ga het vooral proberen en geniet van de traditionele hapjes uit Sicilië bij de wijn. Als je geluk hebt krijg je heerlijke Siciliaanse Canoli’s.

2/ Quad biken

Klaar voor meer avontuur? Ga dan mee op een van de quad bike tours! Ontdek de wijngaarden, historische ruines en stop bij een van de secret spots ‘de hot springs’. Neem vooral een bikini of zwemshort mee op deze trip, en neem een duik in het warme water.

3/ Ontdek Marsala

De dichtsbij gelegen stad is Marsala. Dit is een leuk uitstapje om na veel zee en zand het stadsleven weer een beetje op te zoeken. Marsala is een leuke archeologische stad met een heerlijke vismarkt. Hier vind je vis die direct uit de zee komt. Je kunt hier een terrasje pakken en genieten van een Marsala wijn en de zonsondergang.

4/ Chillen op het strand

Een wit zandstrand met ligstoelen, een zuidelijk sfeertje en een lekker koude cocktail in de hand. Klinkt als muziek in de oren toch? Dichtbij ons verblijf op Sicilië vind je de mooiste stranden waar je even helemaal tot rust kan komen na een dag kitesurfen.

5/ Ontdek de hoofdstad Palermo

Op anderhalf uur rijden vind je de hoofdstad Palermo al. Wanneer de stad Marsala toch nog iets te rusig voor je is, heb je dus ook nog altijd de optie om naar de hoofdstad van Sicilië te rijden. Palermo ligt aan de zee en beschikt over mooie oude wijken, kleurrijke straatmarkten en ook naast het zuidelijke een kleine Oosterse sfeer.

6/ Boot trip

Wil je even genieten van een frisse zeewind door je haren op een leuk bootje? Dan is er ook een mogelijkheid om een bootje te huren. Zo kun je eens het zelfde perspectief zien vanuit de zee maar dan zonder dat je er hard voor moet werken op je kitesurfboard.

7/ Tandem Paragliding

Wanneer een quad rijden of kitesurfen nog niet genoeg adrenaline oplevert, zou ik zeker paragliden aanraden! Vanaf boven heb je immers de mooiste uitzichten over het water en het landschap. Een gouden tip: paragliden bij zonsondergang! Deze ervaring ga je nooit meer vergeten!

Ontdek al onze stories: