Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 67 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Zo overleef je het wintersportseizoen (thuis)

Mis jij de skipistes net zo erg als wij? Niet getreurd, Ripstar vertelt je hoe je de stoke voor wintersport thuis voortzet!

powderhunt
  • Leestijd: 5 minuten

Er zijn genoeg mogelijkheden om het wintersport gevoel thuis te creëren, zelfs nu het onvermijdelijk lijkt dat we dit winterseizoen helaas moeten overslaan geven wij niet op! Zo levert niemand in op het wintersport gevoel en kunnen we ons alvast gaan verheugen op de winter van 2022! Er zijn een aantal dingen die standaard bij een Oostenrijkse wintersport vakantie horen, maar die hoeven daar niet te blijven. Wij delen graag onze beste tips en tricks met jou, allemaal in één handig overlevingspakket; Hoe overleef ik wintersport (thuis)?

Ski tips beginner, het snow team van ripstar op de piste

Frisse ochtend

Als echte wintersporter begint je dag natuurlijk vroeg en zo mag een frisse ochtendwandeling aan dit pakket niet ontbreken. Je wilt er op uit, lekker genieten van de natuur. Hoe vroeger hoe beter om echt in die winterse sferen te komen. Het Nederlandse landschap heeft heel wat mooie opties te bieden en doen denken aan wintersport, waar je niet eens door hebt dat je thuis aan het genieten bent in plaats van in de bergen. Check bijvoorbeeld het Boswachterspad Kootwijk, een prachtige wandelroute in het hartje van de Veluwe, een Nationaal park als Maasduinen of nog meer Limburgse heuvellandschap, Gerendal in Valkenburg.

Oostenrijkse lekkernijen

Het lunchen en dineren in Oostenrijk wekt bij iedereen wel herinneringen op aan bepaalde gerechten. Deze gerechten kan je natuurlijk ook zelf maken in je eigen keuken. Hoewel je eigenlijk gewoon aan je eigen keukentafel zit waan je jezelf in de zon op een terras met de bergen als uitzicht als je een hap neemt van dit gerecht. Makkelijk en toch enorm lekker; Kaiserschmarrn! Voeg poedersuiker toe naar smaak – hoe meer, hoe beter! Van eten krijg je dorst, maar ook aan een passend drankje hebben wij gedacht. Pak het grootste glas dat je in huis hebt en vul het met Schiwasser (Spa rood/blauw met frambozenlimonadesiroop). Met deze lunch weet je zeker dat je honger gestild is en je weer klaar bent voor wat fysieke inspanning. Klik op de link hier voor het recept van die heerlijke Kaiserschmarrn.

Tijd voor actie

Als de Kaiserschmarrn wat gezakt is het tijd om te bewegen. Want het doel is natuurlijk om straks met roze wangetjes en een rozig gevoel op de bank te ploffen voor nog een ronde eten. Maar eerst dus tijd voor actie! Deze intensiteit bootsen wij na door een passende wintersport work-out toe te voegen aan het pakket. Op het Instagram kanaal van Kim Stuffers staat de ideale snowboard work-out . Via de link hieronder kun je meteen aan de slag en vergeet niet @kimstuffers en @salomon_nl te volgen! Zo weet je zeker dat alle calorieën van de lunch weer worden verbrand! Even doorbijten maar aan het eind van de dag zal je er een voldaan gevoel aan overhouden.

Kom van die bank!

Take A Break

Even bijkomen van de work-out? Plof lekker op de bank met je voeten omhoog en een glas Weißbier in je hand, je hebt het verdiend! Nu kun je natuurlijk wel simpelweg een serie op Netflix aanzetten maar dat brengt toch niet helemaal het wintersport gevoel met zich mee. Wij hebben de ideale films uitgezocht voor de ideale wintersport vibe. Een mix van verschillende genres, allemaal met een wintersport-tintje. De trailers per film kun je vinden door op de linkjes hieronder te klikken. Check ze allemaal als je geen genoeg kan krijgen!

Relax!

Het avondmenu

Het is weer tijd om van de bank af te komen en je naar de keuken te begeven. De film is afgelopen en er moet diner gemaakt worden. En waar denk je aan bij wintersport? Wienerschnitzel mit Pommes! Een heel simpel gerecht, dat makkelijk thuis te maken is, waarvan het recept in het linkje hieronder te vinden is. Alvast een tipje van de sluier: met een beetje Preiselbeeren ernaast zou je bijna gaan geloven dat je daadwerkelijk in Oostenrijk zit te eten. Als je het volle bord op hebt – of niet, want het is altijd net te veel – heb je vast nog plek voor een dessert. Ook het dessert brengt herinneringen van Oostenrijk terug. Een heerlijk stuk Afpelstrudel met vanillesaus en een beetje slagroom gaat er vast nog wel in. Het allerlekkerst is het natuurlijk als je het zelf hebt gemaakt dus ook hiervan staat het recept in een linkje hieronder. Een stuk appeltaart met slagroom is een goed alternatief en kan je kant en klaar in de supermarkt halen mocht je voor gemak willen kiezen.

Dobbelen, kaarten of hints?

Als alles is opgeruimd en de vaatwasser draait is het tijd voor het avondprogramma. Tijdens een wintersport worden er heel wat spelletjes gespeeld. Van een potje pesten tot de hele avond risk. 30 seconds wordt op de meeste wintersporten bijna tot ruzie toe fanatiek gespeeld. Wie had ooit gedacht dat woorden uitleggen en raden zo belangrijk kon zijn? Voor een wat rustiger spelletje kan je uitwijken naar een gezellig dobbelspel; Qwixx. Met 6 dobbelstenen in verschillende kleuren gooien om nummers van je kaartje af te strepen. Ook slabakken is een leuk gezelschapsspel. Het is eigenlijk hints, maar dan in 3 rondes; omschrijven, uitbeelden en maar 1 woord mogen gebruiken om te omschrijven. Hiermee kan je natuurlijk zo creatief zijn als je zelf wil met de namen die je opschrijft en in de slabak stopt. Onze laatste suggestie zal iedere apres-skiër wel een keer gespeeld hebben, nagelen. Met één tik van een hamer een spijker zo ver mogelijk een blok hout in meppen. Dit kun je wel beter buiten doen om de schade aan je woonkamer te beperken. Met een drankje erbij een reuze leuk spel en het zal je nog verbazen hoe lastig het kan zijn.

Ga los!

Aan de Après-ski

Nu ontbreekt er nog maar een ding, de laatste stap in het overlevingspakket. Berg de spelletjes op en schuif de tafels aan de kant want we gaan er thuis een feestje van maken! De heupjes zijn al wat losser door de glazen weißbier dus we gaan de muziek aanzetten. Met de Ripstar Après-Ski playlist op Spotify heb je geen DJ nodig! Er staan alleen maar knallers in deze playlist. Zoek de lijst snel op in Spotify en let’s get the party started! Het Weißbier was heerlijk, maar nu gaan we over op iets anders. Het is tijd om de Schnapps en Jagermeister tevoorschijn te halen! Alle voordelen van de wintersport feestjes heb je nu thuis ook! Geen moeilijke skischoenen meer aan tijdens het feesten, niet in de rij hoeven te staan voor een nieuwe ronde drankjes maar toch een super leuke avond hebben.

Welverdiende Rust

Na een heerlijke dag wintersport duik je moe maar voldaan je bed in. Je hebt heerlijk gegeten, je hebt je fysiek uitgesloofd en je hebt enorm gelachen. Wintersport vanuit thuis kan dus best. Toch snappen we dat je het liefst weer de sneeuw wilt zien, de koele berg lucht wilt proeven en het maken van nieuwe vrienden in de lift mist. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk weer op een veilige manier mogelijk te maken. Houd dus onze website in de gaten voor updates en feest tot die tijd lekker door in je woonkamer en blijf zo stoked! Want wie weet is je volgende wintersportreis dichter bij dan je denkt!

Wintersport voor het gezin

See you soon!

10 x random feitjes skiwereld