Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Freeride skien: De beste bestemmingen

Freeride skien: De 10 beste bestemmingen

De 10 beste freeride bestemmingen voor het skien die op je bucketlist móeten staan.

freeride skien, bestemmingen wereld europa offpiste ripstar
 • Leestijd: 4 minuten

Als je eenmaal de kick hebt ervaren van het freeride skien of snowboarden weet je het meteen: dit wil je blijven doen! Het gave aan freeride skiën is dat je dit prima in je vertrouwde skigebied kan doen, want elke off-piste afdaling is als nieuw. Toch zijn er een paar bestemmingen die eruit springen. Dit zijn de onze top freeride bestemmingen binnen én buiten Europa.

Als je vaker gaat freeriden, wil je ook wel eens naar nieuwe plekken en ander soort terrein. Freeriden in het hooggebergte van Oostenrijk is bijvoorbeeld totaal anders dan in Italië. De volgende bestemmingen moet je als doorgewinterde freerider een keer zijn geweest! Lees de gids door en plan alvast jouw volgende freeride trip.

De top 5 freeride ski bestemmingen in Europa:

1/ Mont Blanc
De Mount Blanc is hét freeride mekka van Europa. Hier heb je zowel het populaire Franse Chamonix als het uitdagende Italiaanse Courmayeur. Beter nog; aan de Italiaanse zijde van de Mont Blanc is het ook mogelijk om te heliskiën/-boarden.

2/ Ischgl, Oostenrijk
Je moet een keer in Ischgl zijn geweest. Waarom? Het gebied heeft alle mogelijke freeride afdalingen die je je kan wensen en je raakt hier nooit uitgespeeld. Van het beklimmen van een steile bergtop tot de uitgestrekte flanken waar je heerlijke sprays kan zetten. Door de hoogte van het gebied (1.377 m) ligt hier altijd voldoende sneeuw. Let wel op: het is een gletsjergebied, dus ga hier alleen op pad met een ervaren gids.

3/ Zermatt, Zwitserland
Met een altijd aanwezige toeschouwer – de Matterhorn – kan dit off-piste paradijs niet ontbreken in de top 5. Freeriden in Zermatt biedt alle mogelijkheden; glijden van maagdelijke hellingen, je sporen achterlaten in de fijnste poedersneeuw en extreme klimmen. Zorg wel dat je met een gids op pad gaat, want freeriden op een gletcher is een serieuze zaak.

4/ Livigno, Italië
De prachtige valleien en ongerepte hellingen van Livigno, midden in de Rhätische Alpen, tussen Stelvio en Bernina, bezorgen freeridefans altijd sterke emoties. Livigno is geen kleine speler, het is essentieel om zowel de weersomstandigheden als het territorium te kennen, dus ga altijd met een deskundige gids op pad. Enkele van de beste hellingen zijn per helikopter te bereiken. Gedropt worden met de helikopter om vervolgens een onverspoorde flank voor jezelf te hebben; daar droom je toch van? Ook in 2021-2022 bieden wij weer een uitdagende freeride reis aan naar Livigno

5/ La Grave, Frankrijk
Er wordt beweerd dat La Grave dé geboortebestemming is van het freeriden. Wij geloven dit maar al te graag! Met één kabelbaan die je van 1450m naar 3200m brengt, waan je je vanaf hier in de ongerepte natuur. Geen piste is aangelegd of geprepareerd. De enige ‘veilige’ weg naar beneden is terug met de kabelbaan, maar daarvoor zijn we hier natuurlijk niet ;-)! Met oneindige mogelijkheden raak je nooit uitgekeken in dit bijzondere gebied.

Europa

De top 5 freeride bestemmingen buiten Europa:

1/ Niseko United, Japan
Niseko, op het noordelijke eiland Hokkaido, is niet langer alleen een resort voor degenen die het al jaren kennen. Gemiddeld valt er elk seizoen 600 centimeter sneeuw en de poeder is er dik, droog en diep. Dit zorgt ervoor dat je bij elke turn een dikke spray zet. Het gebied is niet hoog en je bereikt de top van de Mount Annupuri al binnen 20 minuten. Vanaf daar heb je toegang tot wijd open kommen, eindeloze treeruns en geulen. Ripstar is al meerdere keren naar Japan geweest en kan een geweldige reis voor je organiseren. Informeer via onze custom aanvraag.

2/ Whistler Blackcomb, Canada
Met bijna een half miljoen hectare aan poedersneeuw kun je al decennia lang in Whistler skiën en nog steeds nieuwe ontdekkingen doen. Zoek een gids die het gebied door en door kent en vraag hen bijvoorbeeld naar de Million Dollar Ridge en Diseased Ridge – twee lokale legendes met hikes en technische drops. Uitdaging gegarandeerd!

3/ Jackson Hole, Verenigde Staten
Dat Travis Rice (de nummer 1 pro freeride snowboarder) hier geregeld komt freeriden zegt al genoeg. Jackson Hole heeft het allemaal; extreme afdalingen, waanzinnige poedernsneeuw en steile treeruns. Dit jaar was Jackson Hole ook de locatie van het eerste freestyle geörienteerde freeride evenement. Ja je leest het goed; de vetste tricks op enorme natuurlijke(!) schansen. Check de Natural Selection Tour finals Jackson Hole hoe dat eraan toeging.

4/ Nevados De Chillan, Chile
Freeriden van een vulkaan vol sneeuw, waar ondertussen ook stoom uitkomt… Kan je iets extremers bedenken? Het resort van Nevados De Chillan is erg rustig, met vooral vriendelijke lokale bevolking. Buiten de grenzen van het resort is het één grote speeltuin. De adembenemende kommen, couloirs en steile hellingen maakt dit een van de beste freeride bestemmingen ter wereld. Én je kan er ook nog eens heliskiën. Een unieke ervaring.

5/ Kamchatka, Rusland
Freeriden in Kamchatka is alsof je je op een andere planeet waant. Je kunt rijden vanaf de hellingen van vulkanen, in het bos, langs thermale bronnen en met uitzicht op de Pacifische Oceaan. Daarnaast kan je hier heliskiën, splitboarden en catskiën. Dat laatste is met een soort pistebully de berg op rijden, waarna jij al je energie voor de afdaling kan inzetten.

Wereldwijd

Freeride skiën is natuurlijk niet geheel zonder gevaren. Ga daarom altijd met een ervaren gids op pad en zorg dat je in het bezit bent van de juiste veiligheidsmaterialen. Zorg daarnaast dat je zelf in goede conditie bent. Ripstar bied freeride reizen aan voor beginners, intermediates en gevorderden, die altijd begeleid zijn door ervaren gidsen. Ripstar heeft ook nog een groot aanbod skikampen

Freeride skien

Bekijk onze off-piste trips