Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Last minute freeriden met de Powderhunt

Ga mee last minute freeriden

Freeride reis in de poeder

Het winterseizoen is in volle gang, maar helaas zijn we nog niet in de mogelijkheid geweest om op reis te gaan. Ben jij nou helemaal gek van freeriden en kan jij het niet veroorloven om een jaartje over te slaan? Meld je dan aan voor de Powderhunt Alert en ga mee last-minute freeriden. Benieuwd hoe een Powderhunt reis er aan toe gaat? Dit lees je verder in deze story!

Last-minute freeriden met de Powderhunt

Óf we kunnen reizen deze winter, is nog onzeker. Wat wel zeker is, is dat wij staan te springen om een freeride trip te organiseren! We hebben dan ook alle middelen klaarstaan om straks bij groen licht richting de sneeuw te rijden. De Powderhunt Alert is ideaal voor de freerider die alle kansen wil benutten om dit seizoen nog de off-piste in te kunnen duiken. Zodra het reisadvies positief is én wij een dikke sneeuwdump zien aankomen in Alpen of Dolomieten, gooien wij er een Powderhunt Alert uit. De Powderhunt Alert is een berichtje met een last-minute georganiseerde reis door ons. Je kan dan zelf de beslissing maken of de periode en de bestemming jou uitkomen. Ben je in? Dan zit je waarschijnlijk twee dagen later in de auto richting de sneeuw!

Dit jaar thuis tijdens het wintersport seizoen?

Aanmelden voor de Powderhunt Alert

Aanmelden is super makkelijk. Stuur een WhatsApp-berichtje naar 06-11160839 met de tekst POWDERHUNT AAN of scan de QR code hieronder. Binnen twee dagen ontvang je een bevestiging van ons. Wij slaan jouw nummer op in ons systeem en wanneer wij voorspellen dat er flink veel sneeuw gaat vallen, dan organiseren wij een last-minute Powderhunt. Aanmelden is gratis en je zit nergens aan vast. Ideaal in deze onzekere coronatijd!

Meld je nu aan

Scan de QR code en stuur een bericht met POWDERHUNT AAN

Meer informatie

Supertof zo een Powderhunt reis, maar hoe ziet dit er eigenlijk uit?

De Powderhunt reizen zijn last-minute freeride reizen voor de gevorderde freeride skiër of snowboarder. We duiken namelijk vanaf de eerste lift direct de off-piste in! Het weekend of de week staan dus volledig in het teken van off-piste skiën en snowboarden. Naast het gebruik van de liften zullen we af en toe een stukje hiken. Dit geeft extra uitdaging en hiermee worden we beloond met de mooiste afdalingen en first tracks. De bestemming van de Powderhunt is nog niet bekend bij het boeken van de reis. Je boekt dus enkel de reis op basis van de periode die jou uitkomt. Waar de reis naar toe gaat, beslissen we last-minute en houden we dus nog even geheim…

Toevallig in de buurt van Uttendorf binnenkort?

De beste sneeuwcondities voor jou én coronaproof

Enkele dagen voor het vertrek van jouw Powderhunt maken wij bekend waar de reis naar toe gaat. Ons gespecialiseerde team met jarenlange ervaring heeft dagenlang de weersomstandigheden in de bergen in de gaten gehouden. Zij berekenen welk gebied de beste sneeuwcondities heeft tijdens jouw reisperiode, terwijl rekening wordt gehouden met het lawinegevaar. De bestemmingen kunnen uiteen lopen van skigebieden in de Alpen en Dolomieten. Ook zullen we dit seizoen sterk rekening houden met de coronaontwikkelingen. Doordat we zo flexibel zijn en op het laatste moment beslissen waar de reis naar toe gaat, kunnen we corona zoveel mogelijk vermijden en het meest veilige gebied uitkiezen. In het laatste informatie-overzicht, wat wij je enkele dagen voor vertrek opsturen, ontvang je de informatie over het skigebied, de accommodatie en de gids waarmee je de komende dagen mee op pad gaat. De informatie is compleet,  jouw freeride avontuur gaat bijna beginnen!

On the hunt!

De avond voor jouw freeride avontuur

Je reisgenoten heb je al deels leren kennen via de gezamenlijke WhatsApp-groep. Je merkt al snel dat iedereen net zo stoked is als jij! Eventueel spreek je onderling af om samen te carpoolen vanuit Nederland en anders ontmoet je iedereen tijdens de ontvangst meeting die de Ripstar tailguide organiseert bij aankomst op de bestemming. De meeting is gezellig en je leert de groep en eventueel de gids kennen. Je krijgt ook praktische informatie te horen, zoals hoe je dient om te gaan met je gehuurde off-piste materialen, de sneeuw en lawine forecast van de volgende dag en het startpunt en locatie waar je de eerst off-piste dag moet verzamelen met de groep. Na een gezellige eerste avond ga je niet te laat naar bed, want morgenochtend gaat de wekker vroeg om de eerste dag te knallen in de poedersneeuw.

Poeder, poeder en nog meer poeder!

Helemaal hyped staan jullie als groep klaar op het afgesproken meeting point. De gids voegt zich bij jullie en zal aanvangen met een korte herhaling over hoe je je safety gear moet gebruiken. Uiteraard ken je deze informatie al, maar herhalen is belangrijk om juist te handelen in een noodsituatie. De lawinepiepers worden gecheckt en na een warming-up gaat het dan echt gebeuren; de eerste ongeprepareerde poederafdaling biedt zich aan je aan! De eerste afdaling voel je weer dat typische euforische gevoel wat je krijgt bij het skiën of snowboarden in een dikke laag verse sneeuw. Misschien ervaar je nog wat moeilijkheden en val je in het zwembad van sneeuw, maar al na een aantal dikke poeder afdalingen heb jij je off-piste skills weer helemaal onder de knie.

Elke dag weet de gids weer nieuwe off-piste afdalingen te vinden waar nog geen sporen zijn gezet. Je blijft jezelf uitdagen tijdens steile couloirs, korte maar intensieve hikes en wellicht wel een vette cliff drop. Helaas komt er een einde aan deze toffe freeride trip. Je hebt de mooiste off-piste afdalingen gemaakt en heel veel gezelligheid beleeft met de groep en de gids. Tijdens de terugreis naar Nederland zit je nog non-stop met een big smile op je gezicht. Die smile pakt voorlopig niemand meer van jou af!

Ga je mee last-minute freeriden met de Powderhunt? Check de data en prijzen en de volledige informatie op onze reispagina >

Boek een Powderhunt