Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ski tips voor beginners: Voorkom deze fouten op de piste!

Ski tips voor beginners: Voorkom deze fouten op de piste!

Ski tips voor beginners
 • Leestijd: 2 minuten

De piste op gaan is iets wat we allemaal graag doen. Het geeft je een vrij gevoel, je bent aan het sporten én je kan ook nog even een tan meepakken als het weer meezit. Toch verloopt een wintersport niet altijd soepeltjes. Lees hier de meeste gemaakte fouten en lees de beste ski tips voor beginners tijdens een vakantie in de bergen en voorkom dat je een blauwtje loopt op de piste.

Ski tips voor beginners 1: Als beginner geen les nemen

Een belangrijke ski tip voor beginners is dat je lessen moet nemen. Als je nog nooit op ski’s of een snowboard hebt gestaan, dan is géén les nemen de grootste fout die je kan maken. Skiën en snowboarden worden leuker naarmate je het beter kan, en daarom is het belangrijk dat je als beginner les neemt. Het idee van met je gevorderde vrienden meegaan klinkt leuk, maar in de werkelijkheid zal jij ze niet bijhouden – moeten zij de hele tijd op je wachten. Ook is de kans op ongelukken groter, en dat maakt de vakantie er echt niet leuker op. In het lesgroepje heb je minstens zoveel plezier en leer je snel de kneepjes van de wintersport. Kan je volgend jaar lekker met je vrienden op pad!

Ski tips voor beginners 2: Ski’s verkeerd aantrekken op een piste helling

Het aantrekken van de ski’s is geen moeilijke handeling. Voorkant, klik – achterkant klik en voilà: beide ski’s zitten aan je voeten. Toch wordt dit lastig als je op een helling staat; nadat ze zijn uitgevlogen tijdens een val bijvoorbeeld, of gewoon omdat je even pauze had. De meeste mensen verzinnen zelf al dat ze de ski’s horizontaal op de helling moeten leggen en niet naar het dal toe. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat de volgorde waarin je de ski’s aantrekt ook van belang is op een helling. Je moet namelijk altijd eerst de ski aantrekken die het laagst op de helling ligt. Zo kan je beter bij de andere ski terwijl je moet balanceren op die ene ski. Pak je toch eerst de bovenste, dan zal je merken dat het een stuk lastiger wordt om de onderste aan te trekken.

Ski tips voor beginners 3: Je liftpas vergeten

Niets is zo vervelend als vooraan bij de eerste gondel van de dag staan, om er vervolgens achter te komen dat je skipas niet in je jas zit. Heb je ‘m in je appartement op tafel laten liggen? Zit ‘ie nog in je dikkere jas? Flink balen, want nu ben je kostbare ski-tijd kwijt. Eén voordeel; dit overkomt je hierna niet nog een keer, maar door deze ski tips voor beginners hoeft jou dit niet te overkomen!

Ski tips beginner: neem altijd les!

Ski tips voor beginners 4: Niet insmeren

Er zijn flink wat mooiweer-skiërs onder ons: mensen die alleen gaan skiën als de lucht blauw is en de zon schijnt. Dit zijn natuurlijk de mooiste dagen op wintersport, zeker als het ‘s nachts heeft gesneeuwd en de pistes dus ideaal zijn. Hoewel het geen zomervakantie is, is de zon écht verraderlijker dan op het strand. De witte sneeuw weerkaatst enorm veel zonlicht terug je gezicht in dus je verbrand erg snel. Een van onze ski tips voor beginners is dus dat je jezelf regelmatig insmeert om die rode tan te voorkomen.

Ski tips voor beginners 5: Telefoon laten vallen op de piste

Een berichtje sturen, even een foto maken of de socials bijwerken? De skilift is een klein pauzemomentje tussen het skiën door en daardoor de ideale mogelijkheid om je sociale status even bij te werken. Toch is het ook gevaarlijk, want hoe vaak is het al gebeurd dat je telefoon uit je koude vingers glipt? Pas dus altijd op met je telefoon in de skilift – en vergeet ook vooral niet je rits van je zakken weer dicht te doen na gebruik. Anders ligt ‘ie bij de eerstvolgende val in de diepe sneeuw verborgen.

Ski tips voor beginners 6: Niet aan de piste regels houden

Net als in het verkeer, zijn er regels op de skipiste. Zonder deze regels zouden er een stuk meer ongelukken gebeuren. Toch is niet iedereen op de hoogte van de pisteregels. Een tip: lees ze dus even door voordat je op wintersport gaat. Een belangrijke is; ‘sta niet zomaar stil op de piste’. Als je dit wel doet, doe het dan aan de zijkant. Een ongeschreven regel hierbij is dat je niet direct achter een heuvel gaat stilstaan. Doe je dit wel, kunnen andere skiërs je niet zien staan of zitten, en is er kans op een botsing.

Ski tips voor beginners 7: Technische foutjes

Naast alle praktische foutjes worden er op de piste ook onwijs veel technische foutjes gemaakt. De meest voorkomende is dat zowel skiërs als snowboarders naar de berg toe leunen. Het is een natuurlijke reactie om tegen de zwaartekracht in de gaan, maar dit is juist waar het mis gaat. Onze laatste ski tip voor beginners is dus dat je je gewicht altijd naar het dal toe plaatst; op je dalski voor skiërs, of je voorste been voor boarders.

Wil je nog meer ski tips voor beginners op wintersport en deze fouten vooral niet maken? Ga met ons mee op Snowcamp! Speciaal voor jeugd van 13-16, maar ook voor 16+. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Bekijk ook onze skikampen en young Snowcamps voor meer informatie en boek gelijk!

Bekijk onze snowcamps