Welcome to Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 43 Reviews
 • Surf - 152 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 16 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Dé skivakantie paklijst!

Dé skivakantie paklijst voor jouw skivakantie

5 vet handige tips om de juiste spullen mee te nemen en vooral: om niets te vergeten!

 • Leestijd: 5 minuten

1, 2, SKI! Maar euhmm… wat moet je zoal meenemen eigenlijk?
Is het de eerste keer dat je op wintersportvakantie gaat, of ben je gewoon iemand die heel vaak iets vergeet? Dan is deze skivakantie paklijst perfect voor jou! Hier zijn enkele dingen die je absoluut niet mag vergeten, maar ook wat handige tips om het pakken wat vlotter te doen verlopen.

Tip #1  Maak een herbruikbare paklijst!

Met behulp van leuke sites, je eigen ervaringen en misschien wel dit blog, kun jij een skivakantie paklijst opstellen die volledig gepersonaliseerd is aan jouw noden en wensen tijdens de wintersportvakantie. Niet alle paklijsten zullen voor iedereen hetzelfde zijn. Iedereen gebruikt ander materiaal, en heeft meer of minder materiaal nodig. Dit kan afhankelijk zijn van waar je gaat wintersporten, hoe lang je weg bent, of hoe gevoelig jij bent voor andere temperaturen.

We raden jou dus aan op even je computer open te slaan, en een paklijst uit te typen die je ieder jaar opnieuw kunt gebruiken. Ben je helemaal een organisatietalent, dan kun je de lijst nog opdelen in categorieën binnen/buiten/auto/…
Geloof ons maar, je zult jezelf volgend jaar dankbaar zijn!

Tip #2 Investeer in zonnebrand, en niet zomaar zonnebrand!

Iedereen zijn huid is anders, maar wat we allemaal moeten doen, is zorg dragen voor de huid! Het zonlicht in de bergen is heel sterk, omdat de witte sneeuw voor een enorme weerkaatsing zorgt. Daarom draag je best een zonnebrand die een SPF factor van 30 of hoger heeft. Wil je voorkomen dat je gezicht helemaal vet wordt, of heb je snel last van acné, dan bestaan er speciale soorten zonnebrand voor enkel je gezicht. Je kan best eens bij de apotheker om raad vragen.

Hetzelfde geldt trouwens voor je lippen, ook deze kunnen verbranden. Vergeet dus zeker geen speciale lippenbalsem met SPF factor mee te nemen. Sommige merken hebben van die handige tubes met een zonnebrand en lippenbalsem in 1!
Het maakt trouwens niet uit wat je huidtype is, in de bergen draag je zonnebrand. Punt! 😉

Tip #3 Skibril of zonnebril?

Wat is nou het beste? Een skibril of een zonnebril? En heb je ze allebei nodig? Wel, wij begrijpen maar al te goed dat beide aanschaffen wel eens een duur grapje kan worden. Daarom leggen wij jou haarfijn even het verschil uit tussen het dragen van een skibril en een zonnebril. Zo kun je zelf kijken waar je voorkeur naar uitgaat.

Een skibril kun je eigenlijk altijd opzetten. Het beschermt zowel tegen neerslag, als wind, als de zon. Bovendien schuift het lekker handig over je helm, en ben je optimaal beschermd.
Een zonnebril is fijner als het echt heerlijk zonnig weer is. Het voordeel met een zonnebril, is dat je het dan minder snel warm krijgt. Sommige mensen krijgen jeuk van de mousse onder een skibril, dan kan de zonnebril ook een handige oplossing zijn. De zonnebril is ook een ideale oogbescherming wanneer je even gaat rusten op een terras.

Het beste is dus eigenlijk om allebei te hebben. Heb je maar budget voor 1 item, dan ga je best voor de skibril. Die beschermt je ook wanneer het wat minder goed weer is!

Tip# 4 Bedek je nek!

Handschoenen, ski sokken, truien en je skipak. Dat zijn natuurlijk dingen waar iedereen aan denkt. Wat echter nog vaak vergeten wordt, is iets om je nek te beschermen. Dit is een lichaamsdeel waar tijdens het shredden veel warmte langs kan ontsnappen. Daarnaast kan ijskoude wind zo je skipak binnenvliegen wanneer de nek bloot ligt. Een heel erg onprettig gevoel! Een ideaal kledingstuk is een een buf. Dat is een soort cirkelvormig stuk stof dat je over je hoofd kunt trekken. Het sluit mooi aan bij de nek, zodat het niet naar boven of onder kan glijden. Je kunt ook altijd een sjaal gebruiken, maar dat zit iets minder comfortabel onder je ski jas. Wanneer het heel erg koud is, of je maakt hoge snelheden, dan kun je de buf eventueel tot over aan je neus optrekken. Zo ben je even beschermd tegen de ijskoude wind.

Tip #5 Outfits, outfits, outfits!

Je zult gauw merken dat je tijdens je wintersportvakanties in verschillende omgevingen en temperaturen zult komen. Je gaat van bergtop, naar de bar, en weer naar je verblijfplaats. Om je goed fris te voelen, heb je toch wel verschillende outfits per dag nodig. Neem daarom zeker een spijkerbroek, een comfortabele joggingbroek, en een goede pyjama mee. Zorg voor truien die je op de piste draagt, maar vergeet zeker ook geen truien/shirts voor ‘s avonds.

Maar de allerbelangrijkste tip is toch wel: stress niet té hard! Behalve je portemonnee misschien, kun je altijd iets extra aankopen, mocht je toch iets vergeten hebben. Dus denk eraan: niets kan jouw vakantie in het water doen vallen, zolang je maar een positieve ingesteldheid hebt! Veel plezier gewenst!

Ontdek al onze stories: