Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De vetste funparks van Europa

Welke funparks in Europa moet jij de komende jaren gaan bezoeken? Lees het hieronder!

funparks europa
 • Leestijd: 4 minuten

Misschien heb je wel eens van Laax of Absolut Park gehoord. Het zijn geweldige en misschien wel de beste parks van Europa, maar zeker niet de enige goede! Laat ons je meenemen door de rest van de goede funparks, zowel de bekende als de wat meer ‘underground’ parks.

Funpark 1: Penkenpark. Mayrhofen, Oostenrijk

“Een park dat bekend is onder fanatieke Nederlandse freestylers is Penkenpark in Mayrhofen! Een groot funpark met een eigen luxe stoeltjeslift. Het heeft verschillende lines, voor beginners tot aan echte pro lines. Je vind er veel tubes en ietwat uitdagende rails, super park om dus veel progressie te boeken! Daarnaast is het dorp van Mayrhofen erg gezellig. In het ‘door boarders voor boarders’ Gasthof Zillertal kun je altijd gezelligheid vinden, net als in de Scotland Yard pub.” Check nu de beste skigebieden van Oostenrijk!

Funpark 2: Springbreak park. Nordkette, Innsbruck

“Een uurtje rijden van Mayrhofen ligt Innsbruck, waar meerdere funparks in de buurt zijn. Ons favoriete park is daar toch wel echt het Sane Springbreak park dat ieder jaar aan het einde van het seizoen gebouwd wordt in Nordkette. Het is een super klein gebied, waar je veel locals zult vinden. Toch bouwen ze ieder jaar in april bijna heel de berg om tot een park. Je zult hier onwijs creatieve lines en obstakels vinden, afgelopen jaar leek het wel een skateboard pool! Houdt de Sane Springbreak pagina in de gaten voor de exacte data waarop dit park er staat.”

Funpark 3: Laax. Zwitserland

“Goede kans dat je wel eens van Laax hebt gehoord. Zo niet, ben je hier aan het juiste adres! Laax is simpelweg één van de beste funparks van Europa, al dan niet het beste. Het heeft meerdere parks van verschillende skill-levels, met het No Name park als hoofdpark. Dit park heeft een erg lange run, met grote schansen en uitdagende rails, voor ieder niveau. Het wordt iedere ochtend vroeg opnieuw geshaped, zodat het park er perfect bij ligt voor alle shredders. Laax is zeker een van de duurdere gebieden, dus onze tip is om accomodatie in Flims te zoeken. Dit ligt net iets onder Laax, maar heeft ook haar eigen lift het gebied in. Zo zit je toch wat voordeliger, in een werelds gebied!”

Denk je aan je etiquette in de sneeuw? Check nu de 7 meest gemaakte fouten op de piste!

Ziet er goed uit, toch?!

Funpark 4: Betterparks Hintertux. Tux, Oostenrijk

“Terug naar Oostenrijk! Aan het einde van het Zillertal krijg je de optie om het Tuxertal in te rijden, met weer aan het einde van dit dal de prachtige Hintertuxer Gletscher! De 3 gondels die je omhoog nemen brengen je op een hoogte van wel 3200 meter. Zorg voordat je omhoog gaat dat je echt even wat water gedronken hebt, want je zou best last van hoogteziekte kunnen krijgen hier! Recht onder de indrukwekkende Geforene Wand ligt het Betterpark Hintertux, tijdens de preseason. Het is wederom weer een lang park, met verschillende skill-levels. Voor iedere wintersporter zijn hier zat uitdagingen te vinden. Ik dit park organiseren we ook onze freestyle trip PARK HILL!

Funpark 5: Absolut Park. Flachauwinkl, Oostenrijk

“Waar Laax vrijwel het bekendste funpark van Europa is wat betreft kwaliteit, is het wat minder bekende Absolut Park zeker een goede concurrent! In Flachauwinkl (naast Flachau), Oostenrijk is het Absolut park te vinden. Met verschillende lines, van rails tot schans lines, voor alle niveaus is dit park ook een mega breed speelterrein.  Je kunt verschillende wegen kiezen in dit park, met ieder super leuke features. Ook voor de echte thrill-seekers zijn er 5 pro lines. Van een 10 meter schans tot een soms wel 22 meter schans kun je hier flinke moed tonen! Wat lager in het park, heb je zelfs een half pipe, met daaronder ook de jib line. Deze jib line vinden wij eigenlijk het leukste deel van het park. Het is een soort skatepark met links rechts en in het midden overal features. Je kunt dus alle kanten op gaan en een hele creatieve run hebben, iets wat volgens ons een must have is in een park!”

Er zijn nog vele andere parks in Europa, maar wij raden je aan om deze funparks zeker in je achterhoofd te houden bij je volgende wintersport. Veel plezier!

Lees meer:

Lees meer stories