Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De beste skigebieden van Oostenrijk

De beste skigebieden van Oostenrijk volgens de Ripstar Pro's!

Beste skigebieden Oostenrijk
  • Leestijd: 5 min

Nog inspiratie nodig voor je volgende snowcamp? Het Ripstar team deelt zijn vele sneeuw ervaringen en somt zijn beste skigebieden in Oostenrijk op!

Het beste skigebied in Oostenrijk 1: KitzSki

KitzSki is awesome! Het is onderdeel van de regio Kitzbühel, en het ligt in het Brixeltal. Met 188km aan pistes en maar liefst 41km aan skiroutes, zul je je zeker niet gaan vervelen in KitzSki. Er zijn vele leuke winteractiviteiten, zoals rodelen en avondskiën!
Weetje: men zegt weleens dat de allereerste wedstrijdskiërs hier vandaan kwamen. De eerste wedstrijdjes werden hier al eind 19de eeuw gehouden!
Wisten jullie al dat de Snow & Family reizen zullen doorgaan in dit skigebied? Dat hebben we speciaal gekozen omdat het een familievriendelijk skigebied is, met mogelijkheden voor het hele gezin. Hier kan je je Snow & Family tripboeken!

Als 2e beste skigebied in Oostenrijk: Serfaus-Fiss-Ladis

Een tweede absolute topper volgens Ripstar collega Lien, is het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis. Het heeft zo’n 186km aan skipisten, 39 liften en het heeft een hoogte tussen 1200 en 2828m. Dit skigebied strekt zich uit over deze drie gezellige dorpjes, waar altijd een vrolijke sfeer hangt. Serfaus is het grootste dorp. Er zijn heel veel prachtige hotels en appartementen, voor ieder wat wils! Je kan heel makkelijk doorsteken naar de andere dorpen, en alle kanten van het skigebied hebben een mooi aanbod aan soorten skipisten. Naast het skiën zelf, zijn er allerlei leuke attracties voor het hele gezin, zoals de Fisser Flieger, het Murmlipark en de 4 kilometer lange rodelbaan! Heerlijk eten kan je in de vele bergrestaurants of in de dorpjes, waar een heerlijke Oostenrijkse specialiteiten worden klaargemaakt. Voor de ervaren skiërs zijn er verschillende skiroutes, of kan je genieten van het uitzicht op de Masnerkopf!

Beste skigebied in Oostenrijk 3. Zell am See-Kaprun

Dit is het favoriete skigebied van onze snow specialiste Frenneke! Dit skigebied beschikt over 135km aan pistes, en ligt tussen de 757 en 3029 meter. Met een prachtige gletsjer, de Kitzsteinhorn, ligt er eigenlijk altijd wel sneeuw. Er zijn wintersportmogelijkheden voor iedereen: de kleinsten kunnen er uitstekend les volgen, en de gevorderden kunnen genieten van grote variëteit aan skiliften. Voor wat je krijgt, valt dit beste skigebied in Oostenrijk ook goed mee qua prijs. Een echte aanrader dus! Wil je graag met ons Kaprun ontdekken? Dat kan! Lees hier meer over onze Freeride-trip naar Kaprun!

Ischgl als 4e beste skigebied in Oostenrijk

Dit beste skigebied in Oostenrijk telt maar liefst 239km aan skipisten en het heeft een hoogte tussen 1360 en 2872m. Ben jij zowel een fervente skiër als après-skiër? Dan is Ischgl zeker iets voor jou! Dit dorp wordt ook wel het ‘Ibiza van de Alpen’ genoemd. Er zijn vele bars en clubs, waar je je na een leuke dag op de piste nog rot kunt amuseren. Zowel op en naast de piste kun je dus genieten van optimale kwaliteit! De Silvretta arena staat dan weer meer bekend om zijn goede pistes voor gevorderden, en het off-piste gebied is ook zeer uitgebreid. Heb je de droom om een keer kennis te maken met off-piste? Ripstar heeft ook een groot aanbod aan mooie off-piste trips. Hier kun je begeleid worden door de beste gidsen, en zul je in groep mooie plaatsen ontdekken! Bekijk de skikampen van Ripstar!

Skigebieden in Oostenrijk: Let's freeride!

Beste skigebied in Oostenrijk 5. Sölden

Voor Ripstar collega en off-piste specialist Rolf staat het vast: hij komt helemaal thuis in Sölden! Sölden is gezellig op en naast de piste, en er is nooit te veel volk. Ook in de après-ski, kun je lekker losgaan daar in Sölden! Het is een gebied met zo’n 145km aan pisten, en sneeuw ligt er altijd door de drie (!) gletsjers die zich in het gebied bevinden. Het hoogste punt is wel 3250m. Op de Rettenbach gletsjer kun je 15 km lang naar beneden shredden, en daal je ongeveer 2 kilometer! Dat wil je toch weleens meegemaakt hebben?

Als 6e beste skigebied in Oostenrijk: Fieberbrunn

Ripstar snow Specialiste Susan weet het wel zeker: zij gaat supergraag naar Fieberbrunn! Fieberbrunn telt zo’n 270 km aan pisten. Er zijn een aantal runs waar je de lift omhoog neemt en vervolgens aan de ‘back side’ naar beneden skiet. Dat betekent dat er aan deze ‘back side’ ontelbare mogelijkheden om ongerepte runs naar beneden te skiën. Je kan onderaan de berg wel nog terug komen bij het gebied. Er wordt hier jaarlijks ook een Freeride World Tour wedstrijd gehouden, waar de beste freeriders van de wereld samenkomen. Het dorp is ook super leuk voor families die in het gebied willen skiën, omdat het gebied gelinkt is aan Leogang, Saalbach- Hinterglemm en ook aan Zell am See. Dit betekent dat er honderden kilometers aan piste is!

Saalbach-Hinterglemm als 7e beste skigebied in Oostenrijk

Frenneke vertelde ons ook nog over haar tweede liefde, namelijk Saalbach-Hinterglemm. Dat ligt in de buurt van Kaprun. Deze hele regio heeft dus veel mogelijkheden, voor ieder wat wils. Met de superskipas heb je toegang tot maar liefst 408km aan skipisten. Saalbach is ook heel erg levendig, ze organiseren meer dan 100 evenementen per jaar, die verspreid zijn over het zomer en winterseizoen. Dit gaat van wedstrijden, tot muziekevenementen, tot wandelingen en tours!

Als 8e beste skigebied in Oostenrijk: Zillertal

Wat je vooral van het Zillertal kunt onthouden? Het is gigantisch! In totaal heb je zo’n 540 kilometer aan pisten. Het gebied is daarom opgedeeld in 4 delen: Zillertal Arena, Hochzillertal, Mayrhofner bergbahnen en de Ski & Gletscherwelt 3000. In het laatste gebied kun je zelfs 365 dagen per jaar komen skiën! Hoe cool is dat? Mayrhofner is vooral leuk voor de jongeren skivakantie, daar heb je pisten voor beginners en gevorderden. Ook bieden wij skikampen aan en een snowboard kamp! Met de Zillertal superskipas heb je toegang tot alle 4 skigebieden, en kun je bij wijze van spreken elke dag van je vakantie iets nieuws gaan doen!

 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant:

Skigebieden in Oostenrijk

Ontdek al onze stories: