Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Skiën of snowboarden?

Is het een moeilijker dan het ander? En wat kies jij?

Skiën of snowboarden
 • Leestijd: 3 minuten

Skiën of snowboarden, het is een discussie die al zo’n veertig jaar te horen is op de pistes. Snowboarders beweren dat zij de meest intensieve wintersport beoefenen, terwijl skiërs er rotsvast van overtuigd zijn dat snowboarders het geen dag in hun oncomfortabele skischoenen uithouden. Maar wie heeft er gelijk? Wat is nu echt de moeilijkste wintersport? Het is een vraag die niet echt een objectief antwoord heeft, want alles hangt natuurlijk af van de voorkeur van de wintersporter zelf!

The art of skiing

Skiën of snowboarden, We kijken eerst naar skiën. Skiën bestaat al sinds het begin van de twintigste eeuw en wordt elk jaar populairder. De sport vereist een goede balans, omdat je twee aparte ski’s aan je voeten hebt. Sommige mensen vinden dit natuurlijker en gemakkelijker om te beheersen, vooral als ze al ervaring hebben met schaatsen of inline skaten. Het voordeel met skiën is dat je een vrijer gevoel hebt, niet met je beide voeten vast zit aan 1 board. Maar het kan ook gevaarlijk zijn: als je het skiën niet goed beheerst, kan een verkeerde beweging zorgen voor flinke knie/kruisbandblessures. Het vraagt dus veel tijd en moeite om goed en beheerst te leren skiën.

Skiën vereist een gedegen technische vaardigheid, vooral bij het maken van bochten. Het lijkt soms makkelijk, maar elegante bochten maken met de juiste techniek, is toch iets waarvoor je veel lessen moet nemen om onder de knie te krijgen.

Skiën biedt vele leuke mogelijkheden. Je kunt freestylen, off-piste gaan, bucklepistes shredden of slalom doen. Daarnaast zijn er vele skipistes voor alle niveaus. Het is dus een supercoole wintersport die nooit gaat vervelen! Benieuwd? Bekijk onze skikampen!

Snowboarden: het coole jongere broertje van skiën!

Skiën of snowboarden, We komen aan bij het onderdeel snowboarden! In de jaren zeventig begonnen surfers te experimenteren met een plank waarmee je van een besneeuwde helling kon glijden. Op deze manier werd het snowboarden geboren!

Snowboarden vereist een andere vorm van balans, omdat je op één board staat. Sommige mensen vinden dit in het begin moeilijker om te beheersen. Je zult vaker vallen of op je knieën zitten dan bij het skiën, omdat je minder stabiliteit hebt. Ook is het moeilijker om de liften te nemen en er weer af te komen. Je zou dus kunnen zeggen dat snowboarden in het begin wel wat strugglen is, maar eens het went is het wel een supercool gevoel tijdens het shredden!

Snowboarden heeft ook zijn eigen technische aspecten, zoals het maken van carves en het beheersen van kanten. Het kan even duren voordat je deze vaardigheden onder de knie hebt. De meeste mensen vinden dat ze sneller vooruitgang boeken bij snowboarden omdat ze zich snel kunnen voortbewegen op vlakke terreinen zonder dat ze hun voeten uit hun bindingen hoeven te halen. Je hebt meer controle over je snelheid en wanneer je gaat stoppen dan tijdens het skiën. Ook ben je wendbaarder, wat het leuk maakt op meer uitdagende pistes! Benieuwd? Bekijk ons snowboard kamp!

Skiën of snowboarden: Wat kies jij?

Kortom, de moeilijkheid van skiën of snowboarden is subjectief en afhankelijk van de persoon. Sommigen vinden skiën gemakkelijker om te leren vanwege de balans en beweging die ze al gewend zijn, terwijl anderen snowboarden als gemakkelijker beschouwen vanwege de eenvoudige uitrusting en snellere vooruitgang op vlak terrein. Het beste advies is om beide sporten eens uit te proberen en te ontdekken welke je het leukst vindt en welke het beste bij je past. Wees vriendelijk en respectvol tegenover andere wintersporters op de piste en wie weet worden skiërs en snowboarders op een dag wel vrienden ;-).

Wat kies jij, skiën of snowboarden? Laat het ons weten onder de blog!

Zin om met ons mee te komen op onze Snow-reizen? Bekijk welke snow reizen wij te bieden hebben!

Kom mee skiën of snowboarden met Ripstar!

Meer verhalen van Ripstar

Ontdek al onze stories: