Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Starters pakket: Zonder ouders op wintersport !

De eerste keer zonder ouders op wintersport

zonder ouders op wintersport
 • Leestijd: 3 minuten 

Starters pakket: Zonder ouders op wintersport!

Iedereen weet het nog wel, de eerste keer op vakantie zonder ouders. Meestal in het vliegtuig naar een zonnige bestemming om te genieten van een wel verdiende vakantie na de examens. Er komt ook een eerste keer dat je naar de sneeuw toe gaat en dan moet je wel weten wat je allemaal te wachten staat of mee zou moeten nemen. Om deze reden is er een stappenplan opgesteld die gaat als volgt:

 

 

1/ Kies het juiste gebied

Je begint met het uitkiezen van het gebied. Ga je bijvoorbeeld voor een kleiner gebied of juist voor een groot gebied. Het kiezen van het gebied is belangrijk omdat de prijzen van de liftpas in elk gebied van elkaar verschillen. Denk er bijvoorbeeld aan dat een groter gebied dus leidt tot een duurdere liftpas.

2/ Kies de juiste accommodatie

Als je het gebied hebt uitgekozen, kijk je vervolgens of je in een hotel wilt gaan slapen of in een pension. Misschien vindt jij het zelf wel heel lekker om in een appartement je vakantie door te brengen. De keuze ligt bij jou!

3/ Hoe geraken we daar?

Wanneer je weet waar je naar toe gaat is het belangrijk dat je weet hoe je op je bestemming komt. Ga je met eigen vervoer, met een bus, of zelfs met het vliegtuig.

4/ Wat moet er in de koffer?

De volgende stap is het inpakken van je koffer: wat neem je allemaal mee? Ten eerste is je ski kleding + thermokleding het meest belangrijk. Denk vervolgens aan dikke truien, T-shirts en lange sokken. Neem ook je eigen kleding mee voor in de avond na een dag op de pistes. Verzorgingsspullen zijn ook belangrijk om mee te nemen naar je reis, om je lekker even te kunnen verzorgen.

Thuis blijven dit jaar? Check nu hoe je het wintersportseizoen thuis overleeft!

5/ Materiaal fiksen!

Het is zo ver. Het vervoer naar je gekozen bestemming is al geregeld, maar wat moet je doen als je aankomt op je vakantie? Meestal moet je voor dat je de eerste dag gaat ski of snowboarden je eigen materialen huren tenzij je zelf eigen ski/ snowboard spullen al meeneemt. Bij het huren van ski/snowboard spullen is het heel belangrijk om te vertellen hoe goed je al kan ski/snowboarden. De reden hiervoor is dat je verschillende materialen krijgt op elk verschillend niveau.

6/ Begin rustig, of in de les

Als je echt nog nooit bent gaan skiën of snowboarden dan is het verstandig om toch voor de eerste paar dagen les te nemen. Verder is het ook leuk om je vrienden op weg te helpen als je al ervaren bent en van elkaar te leren. Bekijk ook onze skikampen en ons snowboard kamp!

7/ Start de après-ski onderaan de berg

Na een dag actief bezig te zijn geweest wordt er natuurlijke ook nog een drankje gedaan in de après-ski onderaan de berg. Tip: als je nog niet zo vaak op ski’s of snowboards heb gestaan zouden we jullie willen adviseren om helemaal beneden in het dal een drankje te drinken. Dit om mogelijke ongelukken te voorkomen.

8/ Vergeet niet te rusten

Na een aantal dagen op de piste hebben gestaan is het ook belangrijk om rust te nemen en je lichaam te laten wennen aan de intensieve dagen. Het is dus niet verkeerd om een dag rust te pakken en een stad of dorp in de omgeving te bezoeken.

9/ Rust goed uit voor de terugreis

Helaas komt aan al het plezier ook een einde. Daarvoor is het dus wel belangrijk dat wanneer je terug reist naar huis dat je goed bent uitgerust voor de terug rit. Ga dus niet de laatste avond nog tot de late uurtjes door, maar ga iets eerder naar huis en pak wat extra slaap mee.

10/ Storytime!

Wanneer je weer thuis bent kan je iedereen vertellen wat voor een super gave vakantie je hebt gehad.

Hopelijke heeft dit starters pakket je een beetje op weg geholpen. Wil je zelf niet alles regelen dan is het natuurlijke vet slim om met Ripstar mee op vakantie te gaan, want die regelen alles tot in de puntjes voor jou! Ripstar biedt diverse snowcamps aan. 

Lees meer:

Bekijk onze snowreizen