Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Wat kost wintersport: een inschatting van alle kosten

Zo weet je wat je kunt verwachten als je gaat wintersporten!

Wat kost wintersport
  • Leestijd: 8 minuten

Op wintersportvakantie gaan is zeker niet goedkoop, maar de prijs kan sterk variëren. Wat kost wintersport? Afhankelijk van welk skigebied, welk vervoerstype en welke accommodatie je kiest, heb je dus wel grip op de totale wintersport kosten. Ripstar geeft een overzicht van alle wintersport kosten en hoeveel dat dan ongeveer is.

1. Reiskosten

Dit omvat kosten voor vliegtickets, treinreizen, brandstof voor de auto of andere transportkosten om op je bestemming te komen. Welk vervoersmiddel je kiest, hangt af van met hoeveel personen je reist. Ga je op wintersport met het hele gezin, dan is de auto waarschijnlijk het meest handige en ook goedkoopste vervoersmiddel. Met de auto kun je veel spullen meenemen, vertrekken wanneer jij wilt en op je eigen tempo reizen. Het neemt natuurlijk wel veel tijd om er te komen, reken toch zeker een 10 à 11 uur in de auto. Wat kost wintersport met de auto? De kostprijs om met de auto van Nederland tot in Oostenrijk te gaan is tussen de 200 en 300 euro. Best voordelig dus als de auto vol zit, maar als je alleen reist, zijn andere vervoersopties misschien beter. Let er ook op dat je in Oostenrijk een wegenvignet moet kopen.

Steeds meer en meer mensen reizen tegenwoordig met het vliegtuig naar hun wintersportbestemming. Het vliegtuig is supersnel en erg comfortabel. Ga je naar Oostenrijk, dan kun je rechtstreeks van Nederland naar Innsbruck vliegen. Zo’n vlucht kost met bagage erbij zo’n 200 euro per persoon (heen en terug). Houd er wel rekening mee dat je dan nog vervoer vanaf de luchthaven naar jouw wintersportgebied moet regelen. Hierdoor kunnen de wintersport kosten weer wat oplopen!

Ga je met een organisatie op reis? Dan hebben ze vaak als optie om een busreis bij te boeken. Als je alleen reist of met z’n tweeën reist, geen auto hebt of jonger bent dan 18, dan is het zeker slim op met de bus te gaan. Je reist ‘s nachts, waardoor je geen tijd verliest, je wordt tot aan je accommodatie gebracht en je hoeft niks zelf te doen! Dit is prima optie om de wintersport kosten laag te houden!
Ontdek hier de snowcamps van Ripstar met de bus!

2. Locatie en accommodatie

Er zit natuurlijk een prijsverschil tussen de verschillende wintersportlocaties. Over het algemeen zijn de kosten van de wintersport in Zwitserland het hoogst. Zwitserland is een prachtig land, met wintersportmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden, maar het heeft als doelgroep wel de op luxe gestelde wintersporter. Daarom vind je in Zwitserland iets duurdere hotels en verblijven en liggen de kosten wat hoger. Een appartement voor 4 personen in Zwitserland, dichtbij de skipiste kost zo’n €1500. Ga je op hotel, dan kost het natuurlijk meer.

Oostenrijk is iets goedkoper dan Zwitserland en heel gericht op de wintersportbeleving met de familie. Het is dus de ideale wintersport plek voor gezinnen! Ook Frankrijk valt in deze prijscategorie en heeft vele leuke skigebieden met heel veel kilometers aan pisten.

Wil je graag iets nieuws ontdekken of wil je genieten van een goedkopere wintersportreis, dan kun je ook gaan wintersporten in het oosten van Europa, zoals Slowakije of Bulgarije!

3. Skipassen

Dit zijn de kosten voor toegang tot de skiliften en pistes. De prijzen verschillen per skigebied en kunnen variëren afhankelijk van de duur van je verblijf. De meeste mensen gaan 5 of 6 dagen wintersporten. In Oostenrijk kost dit voor volwassenen tussen de 250 en 350 euro. In Zwitserland betaal je tussen de 300 en de 400 euro voor toegang tot alle liften. Wil jij deze wintersport kosten specifiek weten voor jouw skigebied? Check dan deze website!

4. Ski- of snowboarduitrusting

Als je je eigen uitrusting niet hebt, moet je waarschijnlijk ski’s of een snowboard kopen of huren, evenals skischoenen, stokken, een helm en andere benodigdheden. Dit kost tussen de 200 en 300 euro per week, afhankelijk van of je gaat skiën of snowboarden en welk type van materiaal je graag wilt huren. Er is veel verschil tussen de soorten ski’s en boards, dus degenen voor meer ervaren wintersporters kost ook meer om te huren. Neem een kijkje bij onze skikampen of bij ons snowboard  kamp!

5. Kleding en accessoires

Als je geen geschikte winterkleding hebt, moet je mogelijk investeren in items zoals ski-jassen, broeken, handschoenen, mutsen en thermische onderkleding. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s per persoon. Als je het hier slim aanpakt, dan kun je wel wat wintersport kosten besparen. Probeer bijvoorbeeld naar tijdens de koopjesmaanden of in de outlet te gaan winkelen. Het voordeel is ook dat een wintersportuitrusting vele jaren meegaat als je er goed zorg voor draagt. Geen idee wat er allemaal mee moet op reis? Check onze paklijst!

The mountains are calling!

6. Eten en drinken

In wintersportgebieden zijn altijd veel restaurants te vinden, voor ieder wat wils! De wintersport kosten lopen natuurlijk wel op als je iedere dag uiteten gaat. Zeker in de restaurants op de berg zelf (degenen die je dus tegenkomt wanneer je de liften hebt genomen) is het best wel prijzig. Wil je graag wat geld op eten besparen, dan kun je dus best een accommodatie met keuken boeken en zelf een lunchpakket smeren. ‘s avonds kun je dan lekker voor jezelf en je reisgezelschap koken.

7. Après-ski-activiteiten

Als je deel wilt nemen aan après-ski-activiteiten zoals feestjes, excursies of wellnessfaciliteiten, moet je hier ook budget voor vrijmaken. Het is natuurlijk superleuk om iets te gaan drinken in de leuke après-ski bars die ieder wintersportgebied bezit. We raden aan om hier niet teveel op te besparen, het is tenslotte vakantie ;-).

8. Reisverzekering

Het is een absolute must om op wintersportvakantie te gaan met een reisverzekering. Wintersporten kan gevaarlijk zijn en hoe goed je ook bent in skiën of snowboarden, er kan altijd iets misgaan. Of het nu komt door het weer, door een val of door een botsing, een ongeluk kan snel gebeurd zijn. Een reisverzekering kan zijn voor ongevallen, bijstand, bagageverzekering of annulering van de reis. Een reisverzekering voor al deze zaken, voor een week wintersporten kost rond de 100 euro per persoon.

9. Vervoer ter plaatse

Als je ter plaatse nog vervoer nodig hebt, bijvoorbeeld om naar verschillende skiliften te komen of om nabijgelegen steden te bezoeken, moeten de kosten voor transport ook worden meegerekend bij de totale wintersport kosten. Over het algemeen is alles in een winterdorp te voet te doen, dus deze kosten zullen vrij minimaal blijven. Er zijn ook veel dorpen waar het OV gratis is als je een skipas hebt.

10. Skilessen of gidsen

Als je een beginner bent of graag wat begeleiding wilt, kunnen skilessen of het inhuren van een gids extra kosten met zich meebrengen. Ripstar heeft jarenlange ervaring met het geven van ski en snowboardlessen. 5 dagen per week enkele uren les kost bij ons €175. Tijdens deze lessen oefenen we op je techniek verbeteren en wordt je ingedeeld volgens je eigen niveau, zodat je maximaal kunt bijleren! Daarna kun je zelf lekker op avontuur trekken langs de skipisten!

Wat kost wintersport?

Het is belangrijk om een budget op te stellen voordat je op wintersportvakantie gaat, zodat je een idee hebt van de verwachte kosten en ervoor kunt zorgen dat je de vakantie binnen je financiële mogelijkheden kunt plannen. Houd er rekening mee dat de prijzen per skigebied en seizoen kunnen variëren, dus het is een goed idee om vooraf onderzoek te doen en offertes te vergelijken om de beste deals te vinden. Veel plezier op reis!

Kom wintersporten met Ripstar!

Ontdek al onze stories: