Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Nieuw snowboard: Wat voor snowboard heb ik nodig?

Kies het beste snowboard voor jouw niveau!

Wat voor snowboard heb ik nodig
 • Leestijd: 4 minuten

Wat voor snowboard heb ik nodig is een vraag die velen zich afvragen bij het aanschaffen van hun eerste snowboard. We got you! Wij vroegen de Ripstar instructeurs om enkele belangrijke dingen waarop je kunt letten bij het aanschaffen van een nieuw snowboard! Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

1/ Snowboardlengte

De lengte van het snowboard is cruciaal voor de vraag: ‘’wat voor snowboard heb ik nodig?’’ Het hangt af van je lengte, gewicht, rijstijl en het terrein waarop je wilt snowboarden. Over het algemeen geldt dat kortere boards wendbaarder zijn, terwijl langere boards meer stabiliteit bieden bij hogere snelheden. Bekijk voor jezelf hoe je zelf snowboard en waar je dit doet. Als je een beginner bent, houd je misschien van een soepel board, terwijl je als gevorderde snowboarder misschien wat meer stabiliteit zoekt omdat je zo snel gaat.

2/ Rijstijl

Identificeer je rijstijl, of je nu een beginner, een freestyler, een all-mountain rider of een freerider bent. Verschillende snowboards zijn ontworpen voor verschillende stijlen, dus kies er een die bij jouw stijl past. We raden aan om de eerste jaren dat je gaat snowboarden een board te huren. Zo kun je nog veel leren en verschillende soorten boards uittesten en weet je ook meteen welke rijstijl het beste bij jou past. Leren snowboarden met Ripstar?

3/ Flexibiliteit

De flexibiliteit van een snowboard heeft invloed op hoe het presteert. Soepelere boards zijn beter voor beginners en freestylers, terwijl stijvere boards meer stabiliteit bieden en geschikter zijn voor gevorderde rijders en snellere afdalingen. Als het mogelijk is, probeer dan verschillende snowboards uit voordat je er een koopt. Veel wintersportwinkels bieden huur- en demo-opties, zodat je het board kunt testen op de piste voordat je een definitieve beslissing neemt.

4/ Profiel

Snowboards hebben verschillende profielen, zoals camber, rocker en hybride. Elk profiel heeft zijn eigen voordelen. Camber biedt bijvoorbeeld goede grip en pop, terwijl rocker zorgt voor betere float in poedersneeuw. Hybride profielen combineren vaak de voordelen van beide.

5/ Breedte en laarzen

Zorg ervoor dat het snowboard breed genoeg is voor je laarzen om overhang te voorkomen. Te veel overhang kan leiden tot slechte prestaties en instabiliteit.

Wat betreft snowboardlaarzen: kies voor kwaliteitsvolle laarzen die comfortabel zitten. We raden aan om voor een warme laars te kiezen met voldoende hielondersteuning en een vervangbare binnenschoen. Deze kunnen namelijk verslijten en dan hoef je niet de hele laars te vervangen.

6/ Binding compatibiliteit

Controleer of de snowboardbindingen die je wilt gebruiken compatibel zijn met het snowboard. Snowboardbindingen hebben verschillende montagesystemen, zoals 3D, 4×4 en Burton’s Channel-system. Wanneer je naar de winkel gaat voor je eerste snowboard, zal de verkoper je zeker helpen met het kiezen van goede bindingen!

7/ Kwaliteit en merk

Kies voor een gerenommeerd merk en kwaliteitsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat je snowboard duurzaam is en goed presteert. Kwaliteitsmerken zijn misschien duurder, maar ze gaan vaak veel langer mee, dus zie het als een langetermijninvestering ;-).

8/ Budget

Stel een budget vast voordat je gaat winkelen. Snowboards variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om te weten hoeveel je bereid bent te besteden. Het is beter om wat langer te sparen en een snowboard van kwaliteit aan te schaffen, dan om snel een minder goed snowboard te halen. Op termijn ben je gelukkiger met een stevig snowboard dat je in alle omstandigheden goed kunt gebruiken!

Onthoud dat persoonlijke voorkeur een grote rol speelt bij het kiezen van een snowboard. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Daarom is het belangrijk om advies in te winnen bij ervaren snowboarders en de mogelijkheid te hebben om verschillende boards uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Veel plezier met uitkiezen! Wij hopen dat jullie deze blog over: ‘’Wat voor snowboard heb ik nodig.’’ Interessant vonden! Laat vooral je reactie achter!

Heb je zin om met ons mee te komen op onze snowboard kampen? Bekijk onze Snowboard kampen en onze Snowcamps voor volwassenen!

Kom snowboarden met Ripstar!

Ontdek al onze stories: