Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Leren snowboarden met Ripstar!

Wil jij graag leren snowboarden? Wij hebben vijf tips over hoe je hieraan begint!

leren snowboarden
  • Leestijd: 5 min

Heb jij altijd al willen leren snowboarden, maar weet je niet zo goed hoe je hieraan begint? Geen nood! Ripstar staat voor je klaar om je te helpen. Want het maakt helemaal niet uit hoe oud of jong je bent, iedereen kan leren snowboarden!

1. Neem lesjes op de borstelbaan!

Dit is de beste optie als je wil leren snowboarden. Je wordt nog niet blootgesteld aan de koude, de borstelbaan heeft geen al te steile helling, en je kan goed wennen aan dat nieuwe gevoel van op een snowboard staan. Neem zeker een instructeur erbij, zonder hulp zal het heel erg moeilijk worden. Bovendien wil je natuurlijk meteen de juiste techniek aangeleerd krijgen, zodat je geen moeite hebt om naar een hoger niveau over te gaan als de tijd zover is. Op de site van snowplaza vind je een overzicht van de borstelbanen in Nederland, zo kun je zien of er iets bij jou in de buurt ligt waar je kan leren snowboarden. Kom je uit België, dan kun je het artikel over skiën in België lezen waar je naartoe kan. En zo zijn de eerste stappen gezet!

Last van outfitstress?

2. Bestudeer het beeldmateriaal!

Op Youtube, Tiktok, Reels, noem maar op, vind je duizenden tutorials van snowboarders over technieken, tips, je eerste meters shredden, leren snowboarden en nog veel meer! Deze video’s zijn vooral handig om meer inzicht te krijgen over je technieken als je wil leren snowboarden, en ze helpen natuurlijk pas echt wanneer je zelf al een paar keer hebt gevoeld hoe het is om op een snowboard te staan en een paar meters te doen. Maar het kan zeker leerrijk zijn, en wie weet vind je je nieuwe snowboard idool!
Een gouden tip: vlieg nooit onbewaakt de piste naar beneden als je enige kennis tutorials zijn, maar zover waren jullie vast wel 😉 .

3. Test je skills op de indoor skipiste

Heb je het gevoel dat je klaar bent voor de volgende stap in het leren snowboarden? Dan kun je eens een indoor skipiste bezoeken! De meest bekende indoor skipistes zijn die van Snowworld. Daar heb je skipistes voor alle niveaus, en kan je snel de lift naar boven nemen. Naast de pistes, kun je ook al wat genieten van het après ski leven van in de bergen, dankzij de lekkere restaurants, hotels en eventueel events die Snowworld ook in de aanbieding heeft! Perfect om te leren snowboarden! Zin in iets unieks? Kom slapen boven een glestjer met Ripstar.

 

Leer snowboarden bij ons!

4. Kom gezellig met ons mee om te leren snowboarden!

Dit is natuurlijk de allerleukste manier om te leren snowboarden 😉 . Wij hebben superleuke snowcamps in de aanbieding. Wil je graag met je vrienden gaan leren snowboarden, nieuwe vrienden maken, of met je hele gezin de bergen in trekken? Alles kan! We hebben altijd ervaren instructeurs mee, die voor zowel beginners als gevorderden leuke lesjes en clinics in petto hebben. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk onze kampen voor een jongeren wintersport!

5. Geef niet op en trust the process

Deze tip heeft minder met het snowboarden leren zelf te maken, maar meer met wat snowboarden met je geest doet. Er zullen momenten komen dat het moeilijk gaat zijn, of dat je broek nat is, omdat je veel hebt moeten neerzitten op de piste. Maar dat hoort er allemaal bij! Net zoals bij elke sport zijn er momenten van glorie, en momenten waar je uitgedaagd wordt. Wij vinden het bij snowboarden alvast helemaal waard! De pro’s zijn net zo begonnen, en wie weet word jij wel het volgende talent in de snowboardwereld 🙂 .

Ben jij van plan om deze winter in de bergen te gaan leren snowboarden? Bekijk dan ons snowboard kamp!

 

Dit vind je wellicht ook interessant:

 

Ontdek al onze stories: