Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Dit moet je voorbereiden voor je op wintersport vertrekt!

Ga zonder zorgen op wintersport met de voorbereid tips van Ripstar

Wintersport voorbereiden
 • Leestijd: 3 minuten

Vertrek jij binnenkort op wintersport en wil je zeker weten dat je alles goed hebt voorbereid? Dan hebben wij een goeie checklist voor  jouw wintersport opgesteld. Vertrek probleemloos op vakantie dankzij Ripstar!

Wintersport voorbereiden 1. Auto check

Vertrek je met de auto op wintersport? Dan mag je zeker niet vergeten om enkele dingen te checken! Je wilt natuurlijk dat de rit probleemloos verloopt en dat je op alles voorbereid bent. Het slimst is om vooraf de route te bepalen en af te spreken hoe laat je dan thuis vertrekt. Tijdens de drukke weken is het slimmer om iets voor of iets na de grote drukte te vertrekken, op deze manier vermijd je files.

Wat zeker ook belangrijk is als je met de auto komt, is om (nieuwe) winterbanden te hebben en een paar sneeuwkettingen in de auto te leggen. Deze kunnen zeker van pas komen wanneer je de bergen op moet rijden. Check bij het voorbereiden van de wintersport ook even of je dakkoffer goed geïnstalleerd is en of alles aan de auto in orde is en het wordt vast een vlotte rit!

Wintersport voorbereiden 2. Reisdocumenten

Wanneer je op wintersport gaat, zijn er een paar belangrijke documenten die je zeker niet mag vergeten. Het eerste zijn je verzekeringen. Check zeker of je goed verzekerd bent tegen ongevallen en waar je dit makkelijk kunt terugvinden, moest er iets gebeuren. Kijk ook na of je reisgezelschap in het bezit is van zijn ID of paspoort en zijn pinpas.

Eens aangekomen heb je natuurlijk de documenten van je boeking nodig en eventueel een bevestiging gehuurd skimateriaal en skipassen. Sommige mensen vinden het handig om dit allemaal uit te printen en in een mapje te doen, maar tegenwoordig gaat alles ook prima via je smartphone! Je kunt zelf kiezen hoe je dit het best organiseert, als je dit maar niet vergeet te regelen bij het voorbereiden van je wintersport! 🙂

Wintersport voorbereiden 3. Materiaalcheck

Op wintersport heb je heel veel materiaal nodig! Bij het blog over de skivakantie paklijst vertelden we al wat je moet meenemen. Daarnaast check je ook best even of al je materiaal nog in goede staat is. Is je kledij nog waterdicht, zijn je ski’s geslepen, is je snowboard gewaxt? Allemaal dingen die je op voorhand even kunt checken, zodat je daar niet voor verrassingen staat!

Wintersport voorbereiden 4. Weersvoorspellingen

Tijdens een wintersportvakantie kan het weer snel omslaan, je weet dus nooit helemaal zeker wat het weer zal zijn tijdens jouw week in de bergen. Je kunt je dus maar beter goed voorbereiden door voldoende warme kledij mee te nemen en zowel een zon als sneeuw-outfit in je koffer te stoppen. Toch kan het handig zijn om vooraf even te kijken of er veel sneeuw zal vallen in de week dat jij komt. Je kunt dan namelijk ook voor je auto de juiste voorbereidingen treffen en zo weet je ook meteen of je met een bruine neus zult terugkomen of net niet ;-)!

Wintersport voorbereiden 5. Geen zorgen tijdens je vakantie? Kom met ons mee!

Heb je zin in een wintersportvakantie waar je zelf lekker aan niks hoeft te denken? We got you! Wij hebben de leukste wintersport reizen in Oostenrijk en Zwitserland voor alle leeftijden. Wil je op volwassenen wintersport? Ben je jonger of dan 18 jaar dan kun je op jongeren wintersport? Ben je beginnende of net heel ervaren skiër of snowboarder? Dan hebben wij speciaal voor jou skikampen en een snowboard kamp! Of wil je op wintersport in de kerstvakantie? Bij Ripstar is er voor ieder wat wils!

Wij hopen dat jullie wat hebben aan deze checklist voor het voorbereiden van je wintersport! Stay stoked en tot snel?

 

Wellicht ook interessant:

 

Ga mee met Ripstar!

Ontdek al onze stories: