Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surfen op het strand: Dit zijn de spots in Nederland!

Waarom in het vliegtuig stappen als je kan surfen op het strand van Nederland

Surfen op het strand in Nederland is niet makkelijk, maar het is zeker mogelijk! Ze zeggen wel eens dat als je kan surfen in Nederland, je het overal kan. Up for the challenge? Dit zijn de spots waar je moet zijn!

1/ Scheveningen

Scheveningen is de surfer hotspot van Nederland. Je zult hier surfers vinden van all over en het kan daarom ook wel druk zijn. Scheveningen is opgedeeld in de Noordpier en de Zuidpier. De noordpier is de plek waar de hoge golven komen, vooral als het heeft gestormd. Als je een beginnend surfer bent is de Zuidpier meer jouw spot. De golven zijn nog steeds goed, maar iets minder hoog dan bij de Noordpier. Let op zo’n drukke spot wel goed op je surf etiquette, je wilt geen ruzie in het water 😉

2/ Wijk aan zee

Ook deze spot is vrij populair en dat is niet voor niks. De plek staat bekend om de goeie golven en het mooie strand. De golven kunnen hoog worden en er is een goede variatie in golven, zodat er altijd een geschikte golf is voor elk niveau. Planken en wetsuits kun je huren bij de verschillende surf schooltjes bij het strand. Ook kun je daar een lesje nemen als je nog wat tips wilt.

3/ Zandvoort

Niet te ontbreken in het rijtje is zandvoort. Het beste seizoen om te surfen op het strand van Zandvoort is van de herfst tot de lente. Tijdens de zomermaanden zijn de golven meestal kleiner en minder consistent. Maar het kan dan juist een goede plek zijn om te surfen voor beginners. Let wel op de de golven hier erg afhankelijk zijn van het weer, check dus goed de weersomstandigheden.

4/ Ameland

Surfen op het strand van Ameland is een goede optie als je even weg wilt van de crowds. De golven zijn niet extreem hoog en dus perfect voor de beginner en de intermediate. Wil je wat uitdaging? Bij stormachtig weer zijn de golven hier meestal hoger. Let wel op de sterke stroming die er kan staan, ga niet alleen het water in. Naast surfen kun je hier ook super veel andere leuke dingen doen zoals kiten, blokarten, en fietsen.

5/ Katwijk

Voor de surfers die meer onder in het land wonen is er Katwijk. Dit is een minder bekende spot dan Zandvoort en Scheveningen en daardoor ook rustiger. Katwijk heeft golven van gemiddelde grootte, meestal tussen de 1 en 2 meter hoog. De golven zijn het best tijdens de wintermaanden, als er meer stormen zijn. Er zijn verschillende breaks langs het strand, en sommige breaks zijn beter geschikt voor beginners terwijl andere geschikter zijn voor gevorderden. Weet je niet zeker waar je heen moet? Vraag de lifeguards of lokale surf schooltjes welke golven geschikt zijn.

6/ Ijmuiden

Van het Zuiden van het land weer omhoog naar Ijmuiden. Deze spot biedt genoeg leuks om op de surfen en heeft ook verschillende gezellige tentjes waar je even op adem kan komen. De golven kunnen in de winter flink hoog oplopen en zijn op sommige dagen niet bepaald geschikt voor beginners. In de zomer kun je vooral middelhoge mellow golven verwachten. Pas wel op de vele zwemmers.

7/ Petten

Dit is waarschijnlijk een plek waar je nog nooit van hebt gehoord. Goed om de druktes te vermijden dus! Petten en omgeving is een rustig gelegen gebied waar je op goeie dagen flink lekker kunt surfen. Je kunt je auto gratis parkeren aan de dijk en loopt zo het strand op. Om materiaal te huren moet je echter wel even het dorp in, er zijn namelijk geen surf schooltjes op het strand zelf. Wil je deze kant op is het handig om de surfvoorspellingen even te checken, soms zijn de golven net beter bij de nabijgelegen dorpjes Sint Maartenszee, Schoorl, of Callantsoog.

Voordat je het water ingaat is het belangrijk om de ins en outs te weten over surfen op het strand in Nederland. Ga niet zomaar zonder kennis van de zee het water in. Wil je meer leren over surfen? Je kan natuurlijk ook met ons mee op surfcamp van de zomer! Check hier de camps voor Nederland en het buitenland.

Lees meer

Alle verhalen