Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surfen op Bali: Jouw ultieme surf guide!

Alles wat je moet weten over surfen op Bali

surfkamp voor volwassenen in Bali

Bali is een surfparadijs en een van de beste plekken ter wereld om te surfen. Het eiland heeft prachtige stranden, geweldige surfspots en een ontspannen sfeer die perfect is voor surfers van alle niveaus. Of je nu een beginner, intermediate of gevorderde surfer bent, surfen op Bali biedt voor elk wat wils.

Om jou alvast op weg te helpen hebben we alles wat je moet weten over surfen op Bali op een rijtje gezet. Van welke spot je moet kiezen naar de do’s en don’ts in de line up; dit is jouw ultieme Bali Surf Guide!

 

Het benodigde materiaal om te surfen op Bali

Om te surfen op Bali zijn een paar dingen die je moet hebben. Om te beginnen, een surfplank. Surfen gaat lastig zonder een plank om op te staan. Gelukkig kun je overal op het strand goedkoop surfplanken huren van elke vorm en maat. Vaak geven ze je ook een rash guard mee om aan te doen die je beschermd tegen de zon, want tijdens het surfen op Bali is dat zeker nodig! Zorg er ook voor dat je goed bent ingesmeerd en je zink hebt voor je gezicht, verbranden is geen pretje.

Surfen met een wetsuit is meestal niet nodig op Bali vanwege de warme temperaturen. Ga je surfen op een reef break, dan is een wetsuit of schoentjes wel aan te raden aangezien het koraal scherp kan zijn.

 

Surfen op Bali: het kiezen van de perfecte surfspot

Als je een surfer bent, is het belangrijk om te weten welk niveau je hebt voordat je op zoek gaat naar een surf spot op Bali. Als beginner wil je niet in mega barrels terecht komen en voor de gevorderde zijn de rustige mellow golven misschien niet helemaal uitdagend. Hieronder een lijstje van goeie spots voor elke surfer.

Surfen op Bali: surf spots voor beginners

1/Kuta Beach

Kuta Beach is een van de beroemdste en meest populaire surfspots op Bali. Het heeft een lange en brede strook zandstrand en biedt golven die perfect zijn om te leren surfen. De golven hier zijn het beste tijdens het droge seizoen (april tot oktober), wanneer de zuidwestelijke winden schone en holle golven creëren. Het is belangrijk om op te merken dat Kuta Beach in het hoogseizoen erg druk kan worden, dus wees voorbereid op drukte.

2/ Dreamland

Dreamland is een spot voor surfen op Bali waar de golven beide kanten op rollen, ideaal voor zowel de regular en goofy surfers dus! Om bij de golven te komen peddel je gemakkelijk vanaf het strand door een rustig kanaaltje naar zee. Van alle surf spots in de buurt van Uluwatu is dit de enige met een zandbodem en dus ook de enige die beginner vriendelijk is.

3/ Jimbaran

Jimbaran Beach ligt aan de westkust van Bali, tussen Kuta en Nusa Dua. Het is een populaire surfspot voor beginners, vanwege de zachte en lange golven die hier te vinden zijn. Het strand is rustiger en minder druk dan andere bekende surfspots, dus het is een geweldige plek om te oefenen en te genieten van een zonsondergang op het water. Dan krijg je pas echt de ultieme ervaring van surfen op Bali!

4/ Batu Bolong

Als een beginnend surfer het heeft over surfen op Bali, dan gaat het waarschijnlijk over deze spot. Dit is een hele bekende spot voor beginners doordat dit het strand is van het populaire Canggu. In de zee van dit hippe surf plaatsje zijn de ideale omstandigheden om de eerste stappen te maken met het surfen. De golven zijn lang en mellow en de spot is breed genoeg om iedereen van een plekje te voorzien.

 

Surfen op Bali voor intermediate: De beste surfspots

1/ Medewi

Surfen op Bali bij een van de langste golven van het eiland? Dat kan! Medewi staat bekend om zijn lange, linkshandige golf. Dit is een van de langste golven op Bali en kan tot wel 400 meter lang zijn. Het is een zeer consistente en hoge golf die rollt bij zowel hoog- als laagtij. Als je wilt surfen op Bali zonder de crowds dan is Medewi de plek. Het is er meestal het minder druk en heb je dus meer kans om golven te pakken.

2/ Impossible

Misschien wel de plek met de spannendste naam waar je kan surfen op Bali. Impossible is een surfspot aan de zuidwestkust van Bali en staat bekend om zijn grote golven en uitdagende surfomstandigheden. Met golven die kunnen oplopen tot wel 20 voet hoog is deze spot zeker niet voor de beginnende surfer. De golven breken over een koraalrif, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste uitrusting te dragen.

3/ Balangan

Balangan is een surfspot vlakbij Jimbaran. Het is een populaire surfspot bij zowel lokale als internationale surfers vanwege de lange golven die vaak hol en snel zijn. Hierdoor is het een ideale plek voor surfers die willen barrel rijden en tube-riding willen oefenen. De golven breken over een ondiep rif, dus pas wel op met je wipeouts.

Als gevorderde surfen op Bali? Bekijk de uitdagende surfspots!

1/ Keramas

Wil je surfen in het oostelijke deel van Bali? Dan moet je bij Keramas zijn, wat ligt in
Gianyar. Het is een populaire surfspot onder ervaren surfers vanwege de sterke stromingen en uitdagende golven. De golven zijn snel, krachtig en hol, en kunnen oplopen tot 6 tot 8 voet hoog. Er is ook een jaarlijkse surfwedstrijd op Keramas die internationale surfers aantrekt.

2/ Uluwatu

Hier kan je surfen op Bali als een echte professional. Uluwatu is waarschijnlijk een van de beroemdste surfspots op Bali en biedt een van de langste golven in Bali. De golven zijn snel, krachtig en consistent en worden beschouwd als een van de meest uitdagende golven van Bali. Uluwatu trekt ervaren surfers van over de hele wereld aan en is ook bekend om zijn adembenemende zonsondergangen.

3/ Padang Padang

Padang Padang ligt op een kleine afstand van Uluwatu en het speel terrein van de Ripcurl Cup Padang Padang. De golven zijn snel, hol en kunnen oplopen tot 8 voet hoog. De golven breken over een ondiep rif en kunnen voor een goede tube-riding ervaring zorgen. Dit is wel een vrij rotsachtige break dus hou dat in je achterhoofd tijdens het shredden.

4/ Bingin

Bingin ligt tussen Padang Padang en Dreamland en is een populaire surfspot voor ervaren surfers. De golven hier zijn snel en hol en kunnen oplopen tot 6 tot 8 voet hoog. Dit is naast
het surfen een leuke plek op Bali om rond te hangen. Er zijn verschillende restaurants en cafés in de buurt waar je kunt hangen na een surf sessie en waar je de zonsondergang kunt bekijken.

Surf etiquette

Eenmaal een spot uitgekozen, dan is het belangrijk dat je weet hoe je je moet gedragen in de line up. Er zijn een aantal ongeschreven regels waar je je aan moet houden om iedereen te vriend te houden, ook als je wilt surfen op Bali. Doe je dit niet, heb je kans dat je een flink aantal boze surfers op je dak krijgt. Lees ons blog over surf etiquette voordat je het water in gaat.

 

Net zo stoked om te surfen als wij? Bekijk ons surfkamp op Bali en misschien zien we jou wel in het paradijs.

Benieuwd naar meer surfen buiten Europa? Bekijk onze surfvakantie in Marokko en ons surfcamp in Sri Lanka

Lees meer:

Alle verhalen