Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surfing 101: beginnen met surfen doe je zo!

Wat moet je allemaal weten als beginner? Lees het hier!

Surfboard beginner, surfen
 • Leestijd: 4 min 

Als beginner met surfen is het natuurlijk handig dat je een surfboard hebt. Maar naast een surfboard zijn er ook een aantal andere dingen die belangrijk zijn om te weten als je voor het eerst gaat surfen. Voor zowel voor, tijdens en na je surfsessie! Daarom hebben wij voor jou deze blog geschreven, een surfing 101, zodat jij als beginner soepel kan beginnen aan je eerste surfkamp, yeeew!

1/ Surfboard + wax + leash 

Laten we onze surfing 101 bij het begin beginnen, en dat is een: surfboard. Voor een beginner is het belangrijk dat je begint met het juiste surfboard. Vaak willen beginners op kleine surfboards surfen, omdat dat er een stuk cooler uit ziet. Een beginnersboard is vaak van zacht materiaal, de bovenkant is voorzien van een soort schuim. Deze boards worden soft tops of foamies genoemd. Ook zijn de vinnen van plastic. Hoe groter het surfboard, hoe makkelijker je kan leren surfen én als je dan valt bezeer je jezelf en anderen minder!
Niets is zo vervelend als beginner om van je board te glijden, net als je op een golf staat. Daarom is er: wax! Hiermee voorkom je dat je op de golf van je board afglijdt. Tot slot kunnen we de leash niet vergeten! Als je dan tóch valt zit je nog vast aan je surfboard en raak je hem dus niet kwijt, wel zo handig!

Surfboard beginner, surfen in Frankrijk

2/ Wetsuit

Wanneer je surft in Europa, heb je meestal een wetsuit nodig. Een wetsuit zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt en beschermt je tegen de zon! Er zijn verschillende maten en diktes, welke jij precies nodig hebt kan de surfinstructeur jou vertellen. Wanneer je op een tropisch eiland gaat surfen, zoals Indonesië, kan een boardshort/bikini genoeg zijn. Let wel op dat je bikini/boardshort goed om je lichaam zit, je wilt deze natuurlijk niet verliezen tijdens het surfen. Toch is het wel verstandig om een lycra te dragen, dit beschermt je tegen de felle zon.

3/ Zonnebrand

Nu je het juiste surfboard en wetsuit hebt, ben je bijna klaar om het water in te gaan! Vaak als je gaat surfen, schijnt de zon. Dit betekent dat je dus snel kan verbranden, zeker op het water en wie wil er nou bij lopen als een kreeft? Daarom is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand! Veel surfers dragen zinc, dit is waterproof zonnebrand wat uren op je gezicht blijft zitten én je ziet er ook nog eens uit als een ervaren surfer! Vergeet ook niet je lippen in te smeren.

4/ Surfbuddy

Surfen is een sport wat je alleen kan doen, maar hoe leuk is het om samen te doen met je vrienden? Want stiekem is het wel heel leuk om met elkaar te kunnen lachen om de wipe-outs die gemaakt worden. En om elkaar natuurlijk aan te moedigen. Niet te vergeten om af en toe samen een party wave te nemen! Sharing is caring!

surf etiquette

5/ Poncho

Zo! Dan zit je eerste surfsessie als beginner erop, als het goed is ben je helemaal gesloopt. Daarom is het fijn om na je surfsessie een heerlijke warme poncho aan te doen. Hiermee warm je niet alleen op, het is ook handig om je om te kleden en het is super comfortabel!

6/ Goed eten

Zowel voor als na het surfen is het belangrijk om goed te eten én drinken! Je droogt snel uit op het water, dus je moet veel water ervoor én erna drinken. Daarnaast vraagt surfen veel kracht van je lichaam, dus is het niet verstandig om op een lege maag te leren surfen! Let wel op dat je het niet te zwaar maakt en niet net voor je surfsessie nog snel wat eet.

Lees meer:

Alle verhalen