Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Reis CO2 neutraal met Ripstar!

Ripstar heeft weer een donatie gedaan om de CO2-uitstoot van de busreizen te compenseren. Benieuwd? Lees hier meer.

Surfcamp Ameland

Trots!

Ook dit jaar hebben we weer gedoneerd! We denken graag mee aan een duurzame toekomst en hebben net zoals vorig jaar een donatie gedaan aan Trees For All. Daarmee compenseren we 123,87 ton CO2 die is vrijgekomen met de busreizen van zowel het zomerseizoen als het winterseizoen. 

Bij Ripstar dragen we graag zorg voor de natuur en onze omgeving, dit is per slot van rekening onze playground! Zo werken we al jaren plastic drinkflessen van onze camps, organiseren we beach clean-ups, werken we samen met duurzame partners en breiden we ieder jaar onze organic kledinglijn verder uit!

Afgelopen jaren zijn er steeds meer bosbranden door de intense droogtes in landen zoals Frankrijk en Spanje. Dit maakt dat wij nog meer achter ons besluit staan om de CO2-uitstoot van de busreizen naar de surfcamps te compenseren door te doneren aan Trees for All en zo bij te dragen aan het aanplanten van nieuwe bossen.

Onze playground

Hoe werkt dat nou precies?

We hebben in samenwerking met de busmaatschappij precies berekend hoeveel kilometers er gereden is met de touringcars. Vervolgens hebben we met behulp van de rekentools van Trees for All bepaalt hoeveel CO2 er vrijgekomen is en hoeveel we daarvoor moeten compenseren. We hebben er bewust voor gekozen om met het aantal kilometers dat de touringcars hebben afgelegd te werken in plaats van een compensatie per persoon. Dit omdat een lege bus natuurlijk ook CO2 uitstoot. Onze belofte was dat onze busreizen naar de surfcamps CO2 neutraal zouden zijn vanaf 2022, dus daar houden we ons aan! Lees hier alles over ons besluit om CO2 te gaan compenseren.

Niet alleen de zomer maar ook de winter reizen

We zetten onze belofte door. Zowel in de zomer als in de winter. Afgelopen jaar hebben wij niet alleen al onze busreizen van de zomer gecompenseerd, maar ook alle winter busreizen. We kunnen nu met trots zeggen dat de CO2-compensatie voor alle busreizen geen optie meer is maar een standaard.

Onze bussen

Dit deden wij extra in 2023!

CO2 compensatie busreizen

CO2 compensatie busreizen

Vegetarische maaltijden als standaard

Vegetarische maaltijden als standaard

Duurzame koffie

Duurzame koffie

En dat is niet alles!

Sinds 2022 hebben we niet alleen besloten om de CO2 van onze busreizen te gaan compenseren, maar hebben we ook besloten om standaard vegetarisch te gaan koken op onze surfcamps. Onze chefs bereiden nu standaard heerlijke vegetarische maaltijden. Voor diegene die niet zonder vlees of vis kan is er nog steeds een optie om dit alsnog toe te voegen, maar hier is slechts door enkeling gebruik van gemaakt.

Duurzame koffie

Ook heb je afgelopen zomer op onze camps heerlijk kunnen genieten van duurzame koffie. Op de meeste camps maakten we gebruik van koffiecupjes van de Koffiejongens die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Op de camps waar we een bonenapparaat stond hebben jullie kunnen genieten van heerlijke biologische FairTrade koffie van Cento! Zowel de Koffiejongens als de koffie van Cento zijn CO2-neutraal. En ja, ook op kantoor genieten wij elke dag van deze heerlijke koffie.

Wil je weten wat we nog meer doen om onze camps duurzamer te maken? Bekijk dan onze pagina over duurzaamheid.

Vegetarisch & koffie

Lees meer:

Alle verhalen