Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Skikleding wassen: Hoe moet dat eigenlijk?

Skikleding wassen met Ripstar!

Skikleding wassen

De bladeren beginnen langzaam te verkleuren, de temperatuur kruipt stiekem steeds lager, en .. ja je raad het al, de winter komt er weer aan! En dus is het ook langzamerhand tijd om de wintersportkleren weer ready te maken voor het nieuwe wintersport seizoen. En wij gaan je hiermee een handje helpen, want een dure ski jas kan niet zomaar met de gewone was mee! Lees hier over je skikleding wassen en hoe je je materiaal weer brandschoon krijgt zonder het te beschadigen.

1/ Lees het label voordat je de skikleding gaat wassen

Meestal gelden er voor skikleding wassen dezelfde regels maar je weet het nooit helemaal zeker. Lees daarom eerst het label goed door of er wat afwijkende instructies opstaan. Het kan namelijk zomaar zijn dat jouw ski jas net een iets ander materiaal heeft dan normaal en dus andere was instructies heeft.

2/ Maak de wasmachine schoon

Om je skikleding te wassen heb je speciaal wasmiddel nodig, het is dus belangrijk dat er geen restjes van je normale wasmiddel nog in de wasmachine zitten. Dit kan namelijk de waterdichte laag je je wintersport kleren aantasten. Dan is natuurlijk de vraag, hoe krijg ik dit eruit?

De snelste en makkelijkste manier is om de wasmachine te laten draaien zonder inhoud. Je doet dan geen nieuw wasmiddel in de wasmachine en zet een programma aan waar je op hoge temperatuur wast. Je wacht tot het programma af is en dan is je wasmachine helemaal ready om je favoriete skibroek te wassen.

3/ Controleer op vlekken

Voordat je je skikleding in de wasmachine doet om te wassen is het handig om even te checken of er vlekken op zitten, deze moet je namelijk eerst behandelen. Dit kan je doen door een zachte doek te pakken, wat speciaal wasmiddel erop te doen en voorzichtig te wrijven.

4/ Skikleding wassen met het juiste wasmiddel

Zoals als eerder is benoemd kan je je ski jas niet wassen met normaal wasmiddel, daar gaat het stuk van. Het beste om te gebruiken is wasmiddel speciaal gemaakt voor waterbestendige wintersport of outdoor kleren. Het voordeel van dit wasmiddel is dat het de waterdichte laag van je jas of broek extra beschermd. Bekijk onze skikampen!

Je kan ook mild of fijn wasmiddel gebruiken als je de speciale wasmiddel voor je snowcamp kleren niet kan vinden.

5/ Je skikleding wassen

Je hebt een schone wasmachine en het juiste wasmiddel, tijd om te wassen dus! Zorg dat alle ritsen/klittenband dicht zitten, dat er geen papiertjes meer in de zakken zitten, en dat de kleren binnenstebuiten zijn. Het klittenband is heel belangrijk om goed vast te maken, zit het los kan het namelijk schade veroorzaken als materiaal er langs gaat. Dan is het aan te raden om je skikleding per twee te wassen, dit zodat er een betere wascyclus is en je kleren dus goed schoon worden. Je zet dan de wasmachine op een lage temperatuur met een lage centrifugeersnelheid. Doe geen wasverzachter bij de was, dit kan het materiaal aantasten.

6/ Hang je kleren uit

Zodra je was klaar is, haal je het uit de wasmachine. Stop het niet in de droger, maar hang het uit in de schaduw. Dit zorgt ervoor dat de pasvorm optimaal blijft en de zon geen invloed kan hebben op het materiaal. Let er ook op dat je niet je kleding strijkt of stoomt.

7/ Ski kleren wassen en de waterdichte laag verbeteren in 1 klap

Na verloop van tijd kan de waterdichte laag van de skikleding wat versleten zijn. Het wassen van je skikleding is de ultieme kans om ook gelijk de watervaste laag weer te behandelen. Dit kan op twee manieren. Bij de ene manier stop je de kleren opnieuw in de wasmachine, maar dan met een speciaal impregneermiddel dat de waterdichtheid verhoogt. Op de andere manier gebruik je een impregneer spray. Zorg ervoor dat je dit wel buiten doet en dat je slijtage gevoelige plekken dubbel behandeld.

There u go, prachtige gewassen ski kleren klaar voor een nieuw sneeuw seizoen. Nog niks op de planning staan? Kom je stralende skipak showen op een van onze jongeren skivakanties. Naast de skikampen bieden we ook een snowboard kamp aan!

Wellicht ook interessant:

 

 

Meer verhalen:

Alle verhalen