Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Leren surfen op latere leeftijd? Tips voor een succesvolle start

Leren surfen op latere leeftijd

Je hebt wel eens van die mensen die zeggen ‘Ga je nu nog een nieuwe sport leren?’ En dan is het antwoord natuurlijk een volmondige ‘Ja!’ Want je bent nooit te oud om te leren surfen en niks in onmogelijk! Nu is het wel zo dat je op jongere leeftijd sneller dingen oppakt, dus surfen leren surfen op latere leeftijd zal niet zonder slag of stoot gaan. Om jou zo snel mogelijk te leren shredden hebben we hier wat tips op een rijtje gezet

Ga op les

Misschien wel de meest voordehand liggende tip in het rijtje, maar dat is zeker niet voor niks. Kinderen pakken dingen dan misschien sneller op, maar wij volwassenen kunnen slim zijn. Tijdens de eerste keer surfen in een les leren de instructeurs je de kneepjes van het vak waar mensen die geen surfles hebben gehad misschien wel weken over gedaan hebben om het uit te zoeken. Dat is nog eens snelle progressie. Ook leer je over het leren lezen van golven en wanneer je ze moet pakken. Dit vergroot je kans op het pakken van de goede golf en hierdoor kun je dus nog meer oefenen met de aangeleerde technieken.

Werk aan je fitheid

Surfen vereist een goede fysieke conditie. Je hebt sterke arm- en rugspieren nodig om te peddelen voor de golf, je moet uithoudingsvermogen hebben om door te kunnen blijven peddelen, en je moet flexibel zijn om je pop-up goed uit te kunnen voeren. Om extra snel te leren surfen op latere leeftijd is het daarom geen slecht plan om te werken aan je uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit, vooral in je armen, benen en kernspieren. Zwemmen, yoga en krachttraining zijn perfecte bezigheden om je verder te helpen in het surfen en je al een summer body te geven voordat je het water in gaat!

Ga op surfkamp

Het kan lastig zijn om mensen te vinden die net als jij willen leren surfen op latere leeftijd. Daar is een surfkamp ideaal voor! Op een kamp ontmoet je allemaal mensen met precies dezelfde instelling als jij, en leer je surfen tijdens de vele surflessen. Een win-win situatie. Benieuwd naar wat voor kampen je allemaal naartoe kan? Check deze pagina voor een overzicht van alle surfcamps voor volwassenen.

Ga ook eens zonder plank het water in

Volwassenen die niet veel ervaring hebben met watersporten kunnen minder vertrouwen hebben in het water. Dit kan een psychologische barrière vormen wat het leren surfen op latere leeftijd moeilijker maakt. Ook hebben volwassenen tegenover kids een hoger angstniveau. Het zien van de risico’s en wat er mis kan gaan kan ook zorgen voor een barrière.

Hoe je dit oplost? Zo veel mogelijk tijd doorbrengen in de zee! Het komt vaak voor dat er geen goede golven zijn om te surfen, maar dat is geen excuus om niet het water in te gaan. Door te zwemmen in de zee, leer je de stromingen kennen, leer je hoe de golven zich bewegen, en train je je spieren.

Hoe meer je leert over het water, hoe comfortabeler je je zult voelen als je met je surfplank het water in gaat. Let wel op dat je gaat zwemmen waar en wanneer het mag! Uit het water gevist worden door de reddingsbrigade helpt namelijk juist niet met vertrouwd raken in het water.

Hoewel het misschien iets minder makkelijk zal zijn om te leren surfen op latere leeftijd, is het zeker de moeite waard! Het pakken van je eerste golf is euforisch en met deze tips is dat gevoel zeker niet ver weg. Blijf proberen en blijf oefenen en dan zien we je in de line-up!

Meer Verhalen

Alle verhalen