Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Je bent nooit te oud om te leren surfen

Je bent nooit te oud om te leren surfen!

surfschool instructeurs aan het surfen
 • Leestijd 4 min

Te oud om te leren surfen? Dat bestaat niet! Op onze surfcamps is iedereen welkom, en niemand zal jou vreemd aankijken. Dat is het mooie aan de surf community; iedereen is open-minded, behulpzaam en vooral: eeuwig jong – in ieder geval van geest. Indien je nog twijfelt: hier enkele redenen om lekker met ons mee te surfen, ook al ben je wat ouder.

1/ Je moet altijd doen waar je zelf zin in hebt

Regel één tot een gelukkig leven: doe gewoon wat jíj wil. ‘Had ik maar “x” gedaan toen ik jonger was…’ is een zin die je iedereen boven de vijfentwintig jaar vaak hoort zeggen. Olympisch Kampioen ga je waarschijnlijk niet meer worden, maar het is nooit te laat om iets nieuws te leren. Trek je daarom niks aan van je leeftijd, gewicht, of omgeving. Heb jij zin om te leren surfen? Mooi! Dat kan dus gewoon. Er zijn zo veel volwassenen die nog leren surfen en op latere leeftijd zelfs meedoen aan allerlei surfcompetities. Neem bijvoorbeeld de Australische Noela Coulter, die op 73-jarige leeftijd nog steeds elke dag in het water ligt, of deze Nieuw-Zeelandse surfer van 92 jaar oud.

2/ Surfen werkt tegen stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten in het algemeen bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Naast dat het goed is voor je lichaam, maak je tijdens het sporten ook endorfine vrij, hét anti-stresshormoon. Met surfen kan je extra goed je hoofd leegmaken, aangezien je telefoon tijdens het surfen ergens in de auto of in een kluisje ligt. Even geen afleiding van appjes van je baas, to-dolijsten en agenda-herinneringen. Juist even in de natuur zijn, genieten van het water en de frisse buitenlucht, samen met andere surfers.

3/ Surfen is relatief veilig

Uiteraard begrijpen we dat als je wat ouder bent, je iets meer angst hebt om te vallen en daarbij slecht neer te komen. Bij het surfen heb je deze angst helemaal niet nodig. Het enige wat belangrijk is, is dat je goed kunt zwemmen. Het water breekt namelijk je val, waardoor je hoogstens wat zeewater binnenkrijgt tijdens een valpartij. Neem wel altijd surflessen als je voor het eerst begint met surfen. Dan leer je hoe je moet vallen, hoe je je hoofd kunt beschermen en alles over veiligheid in de zee – wel zo belangrijk.

4/ Jij kunt je eigen idool worden

Heb je wel eens gedacht; ‘die surfers zien er zo cool uit, een beetje met hun kleine surfboard over het strand paraderen.’ Dan hebben wij goed nieuws voor jou, dat kan jij ook zijn! Het is allemaal een kwestie van zelfvertrouwen en de juiste state of mind hebben en een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben. Of je nu meer van longboarden of van shortboarden houdt, of je graag heel goed wilt worden of het meer voor de fun surft, het maakt allemaal niet uit. De nummer één regel bij surfen is; the best surfer out there, is the one having the most fun. Een tikkeltje clinché, maar niks aan gelogen.

5/ Omdat je gewoon moet genieten van het leven

Het leven is te kort, en we hebben nu al te weinig tijd. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk dingen op je bucketlist afwerkt. Boek dus dat surf camp, neem rustig je tijd om deze nieuwe sport onder de knie te krijgen en weet dat Ripstar klaar staat om zowel jong als oud de beste watersport tips mee te geven!

Let's surf

Ontdek andere stories:

Lees meer stories: