Welcome to Ripstar Young

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 138 Reviews
 • Snow - 24 Reviews
 • Surf - 74 Reviews
 • Family - 36 Reviews
 • Groups - 8 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews
Alles inclusief vanaf € 995 per week

Young Snow­camp:
Saalbach Hinter­glemm

Skiën en snowboarden voor jeugd van 13 t/m 16 jaar.

Zet mij op de interesselijst

Skiën en snowboarden voor jeugd van 13 tot 16 jaar

Of je nu al jaren wintersportervaring hebt of voor het eerst de piste op gaat; iedereen kan mee met onze snowcamps! Op het camp in Saalbach-Hinterglemm, Zell am See en Kaprun leert iedereen beter snowboarden of skiën. Het camp wordt 24/7 begeleid door gediplomeerde Ripstar-instructeurs en -begeleiders. Zij kunnen er als geen ander een enorm gave wintersport van maken. Kom je alleen? Gezellig! Ongeveer de helft van de groep gaat alleen op reis.

Update 15/12/2020 Helaas kan het Snowcamp deze winter niet doorgaan vanwege het negatieve reisadvies tot half maart. Wil je toch gezellig op Snowcamp? Check dan het nieuwe Snowcamp in Landgraaf (NL) >

Jongeren wintersport in Zwitserland

Waarom mee skiën en snowboarden voor jeugd van 13 tot 16 jaar?

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Voor iedereen lessen en clinics op niveau

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 7-daagse liftpas en méér

Inclusief busreis, ontbijt en diner, 7-daagse liftpas en méér

24/7 begeleiding van pedagogisch onderlegde Ripstar crew

24/7 begeleiding van pedagogisch onderlegde Ripstar crew

Een week lang shredden!

Clinics, acticiteiten & gezelligheid!

Het programma

Fun in de sneeuw

Dit kan je verwachten van een week skiën en snowboarden voor jeugd van 13-16 jaar.

Bekijk programma
Jongeren wintersport in Zwitserland

Lekker op wintersport tijdens de vakantie? Dat kan! Ga mee met ons New Years Snowcamp, Krokus 1 Snowcamp of Krokus 2 Snowcamp.

Het vertrek vanuit Nederland is op vrijdagavond, op zaterdag ochtend komen we aan in onze accommodatie. De week erop vertrekken we weer op zaterdagavond en komen we zondagochtend aan in Nederland.

New Years Snowcamp

 • 25 dec t/m 3 januari
 • Saalbach-Hinterglemm
 • Voor alle Young leeftijden

Krokus 1 Snowcamp

 • 12 t/m 21 februari
 • Saalbach-Hinterglemm
 • 13 t/m 16 jaar

Krokus 2 Snowcamp

 • 19 t/m 28 februari
 • Saalbach-Hinterglemm
 • 13 t/m 16 jaar

Zaterdag
Bij aankomst zullen we eerst een lekker ontbijtje eten en de accommodatie betrekken. De rest van de dag staat in het teken van kennismakingsspellen en gaan we het dorpje Zell Am See verkennen.

Zondag t/m donderdag
Deze dagen staan het teken van het verbeteren van jouw ski- of snowboardskills! Onze gediplomeerde Ripstar instructeurs zullen jouw techniek verbeteren, nieuwe tricks aanleren en toffe afdalingen met je maken. In de middag is er voldoende tijd om zelf lekker te vrijskiën/-boarden. Het avondprogramma zal bestaan uit leerzame clinics en gezellige activiteiten.

Vrijdag
Vandaag is de dag om je nieuwe vaardigheden te showen tijdens de Ripstar Contest. Ben jij hier klaar voor?! De laatste avond wordt natuurlijk goed afgesloten met een gezellig programma georganiseerd door de Ripstar crew.

Zaterdag
De laatste dag om de piste op te gaan. Ga jij een tour maken door het hele skigebied  of ga jij er alles aan doen om die ene trick in het funpark te landen? Today is the day! Na een volle dag en een laatste diner is het helaas tijd om in de bus naar Nederland te stappen.

Hou mij op de hoogte!

Wil jij meteen een mail ontvangen als dit Snowcamp in Oostenrijk te boeken is? Laat het ons weten!

Ik wil nu op Snowcamp!

Praktische informatie

Accommodatie

Accommodatie

We verblijven in het jeugdhotel Zirmhof midden in Saalbach.

Lees meer

Het eten

Het eten

De accommodatie verzorgt het ontbijt en diner. Lunchen doen we op de berg.

Lees meer

Het gebied

Het gebied

Het gebied kent 270 km aan skipistes!

Lees meer

Vervoer

Vervoer

De Royal Class-busreis zit bij de prijs inbegrepen.

Lees meer

Materiaalhuur

Materiaalhuur

Het is mogelijk om schoenen en een ski- of snowboardset bij ons te huren.

Lees meer

Verzekering

Verzekering

Als je met ons mee gaat is het belangrijk dat je een reisverzekering hebt.

Lees meer

Jeugdhotel Zirmhof

Huur materialen

Skiën en snowboarden voor jeugd

Het Young Team

Marije, Rick, Menno, Frenneke, Femke, Britt & Thom

Lees hier meer over Young

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde leeftijd?


De gemiddelde leeftijd van de 13-16 snowcamps is 14/15 jaar.

Wat is het verschil tussen 13-16 en 16+?


We maken onderscheid zodat iedereen met zijn eigen leeftijdgenoten op wintersportvakantie kan. De 16+ groep zal in tegenstelling tot de 13-16 groep wel de gelegenheid krijgen om te après-skiën.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?


Voor het 13-16 camp moet je voor aanvang minimaal 13 jaar zijn. Voor het 16+ camp moet je voor aanvang 16 jaar oud zijn. Ben je dan nog geen zestien, dan ben je welkom op het 13-16 camp. Als je reisgenoot nog geen 16 is maar jij wel, dan kan je het beste samen opgeven voor 13-16 jaar. Je volgt dan samen het programma van 13-16 jaar i.p.v. 16+.

Moet ik extra betalen voor de lessen?

De lessen en clinics zijn inclusief. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen.

Zijn de lessen verplicht?

Iedereen doet mee met de lessen. De lessen zijn ingedeeld op discipline en niveau. Dit betekent dat iedereen op zijn/haar niveau zal les krijgen. Wij zijn van mening dat we altijd iedereen wat kunnen bijleren, van een betere carve bocht tot die vette trick over een kicker!

Ik heb helemaal nog geen ervaring met skiën of snowboarden, kan ik dan mee?


Jazeker! De Snowcamps zijn voor iedereen bedoeld. Er zullen beginnerslessen gegeven worden waar je zonder extra te hoeven betalen aan kunt deelnemen.

Ik kom alleen, is dit erg?


Nee, dat is juist het leuke! De meeste jongens en meiden zullen alleen komen. Je zult snel nieuwe vrienden maken. Je kan uiteraard wel met vrienden komen, maar wij zorgen ervoor dat het één grote gezellige groep wordt.

Hoe zit het met alcohol, roken en uitgaan?

Alcohol en roken is niet toegestaan in de leeftijdscategorie 13-16. Daar houden wij ook toezicht op. Bij verdenking van en overtreding van de regels zullen ouders direct ingelicht worden en zal het verdere verloop van het camp ontzegd worden.

In welke week is er de meeste sneeuw? 


Dit is lastig te zeggen en verschilt per seizoen. Je kan van alle weken die we aanbieden uitgaan van voldoende en prima sneeuw. Daarnaast ligt Davos vrij hoog en geeft dit een hoge sneeuwzekerheid.

Hoe groot zijn de groepen?


Wij houden graag de groepen klein om iedereen genoeg persoonlijke aandacht te kunnen geven en meer kwaliteit te kunnen bieden. De maximale groepsgrote per leeftijdscategorie is ongeveer 25 personen.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

De maximale groepsgrootte is acht personen. Zo kunnen wij de persoonlijke aandacht en kwaliteit van onze lessen waarborgen.

Wie zijn de begeleiders?


De begeleiders zijn voornamelijk L.O. docenten, studenten van sporthogescholen en gediplomeerde instructeurs. Zij hebben allemaal de goede didactische, organisatorische en pedagogische vaardigheden om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben zij allemaal kennis en passie voor de sneeuwsporten en zullen zij graag hun passie met je willen delen.

Hoeveel (zak)geld moet ik meenemen?


Het ontbijt en avond eten zal verzorgd worden door de jeugdherberg. Lunchen kan op de pistes en eigen snacks en drinken kan je in de supermarkt kopen. Als je rekent op ongeveer vijftien euro per dag dan kan je voldoende en gezond eten. Daarnaast raden wij je aan om zakgeld mee te nemen voor extra activiteiten. Op de aankomstdag kunnen we besluiten om te gaan zwemmen (€10,-). Andere activiteiten zijn schaatsen (€6,-) en après skiën. Er zullen zich ook andere momenten voordoen dat je wat extra geld nodig hebt, bijvoorbeeld vervoer ter plekke met taxi's of met bussen/ Voor eventuele calamiteiten (dokter, ziekenhuisbezoek etc.) adviseren wij om noodgeld (pinpas/creditcard of contant) mee te geven aan uw kind.

Vragen? Neem contact met ons op