Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Waarom surfen in Sri Lanka de moeite waard is

Surfkamp voor volwassenen in Sri Lanka
  • Leestijd: 4 minuten

Sri Lanka is een prachtig eiland in de Indische Oceaan met ongerepte stranden en perfecte golven voor surfers. Het land heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire surfbestemming vanwege de warme temperaturen, het kristalheldere water en de ongerepte stranden. Hieronder vind je tips van ons team over waar je moet surfen in Sri Lanka, wanneer je er moet zijn én waarom surfen in Sri Lanka het hele jaar door de moeite waard is. 

Surfspots voor beginners

Sri Lanka is een paradijs voor surfers, met tal van surfspots verspreid over het hele eiland. Of je nu een beginnende surfer bent of een doorgewinterde pro, er is altijd wel een surfspot die bij je past. De golven in Sri Lanka zijn over het algemeen vrij ‘mellow’, wat ze relatief geschikt maakt voor beginners. We sommen onze favoriete surfspots voor beginners voor je op:

  • Weligama Bay: Weligama Bay, gelegen in het zuiden van Sri Lanka, is een van de beste surfspots voor beginners. De golven zijn niet te groot en de bodem is zacht, wat ideaal is voor beginnende surfers. Er zijn veel surfscholen in de omgeving die lessen aanbieden voor beginners. Hier vind je ook onze surfreis.
  • Ahangama: Ahangama, ook in het zuiden van Sri Lanka, is nog een goede plek voor beginners. De golven zijn er doorgaans niet te groot en de lange baai Kabalana biedt veel ruimte om te oefenen. Er zijn ook veel surfscholen in de omgeving die lessen aanbieden.
  • Hirketiya: Een andere absolute aanrader is Hiriketiya. Dit surfparadijsje is perfect om te leren surfen op een tropische plek. Naast dat de baai geschikt is voor beginners, is het ook een ontzettend mooie plek en je zou zomaar een schildpad tegen kunnen komen tijdens het peddelen. Ook leuk; naast het beginnersstrand is er ook een reef break voor meer ervaren surfers. Handig als je met een groep komt met meerdere niveaus.

Surfspots voor ervaren surfers

Er zijn ook talloze spots voor de wat meer ervaren surfers in Sri Lanka. Surfen gaat meestal op  reef breaks, waardoor je wat voorzichter moet zijn in het water en de golven goed moet kunnen lezen. Hier vind je onze tips voor de ervaren surfer, die de surf-etiquette kent en zelfstandig kan uitpeddelen.

  • Arugam Bay: Arugam Bay, aan de oostkust van Sri Lanka, wordt beschouwd als een van de beste surfspots van het land en is ideaal voor ervaren surfers. De lange, constante golven zijn ideaal voor lange ritten.
  • Midigama / Ahangama / Mirissa: de Zuidkust van Sri Lanka heeft allerlei kleine dorpjes met goede reefbreaks voor de deur waar je goed kunt surfen. Voor intermediate surfers zijn de spots Fisherman’s, Insights/Marshmellows en Sticks drie goede plekken om je skills te verbeteren. Ram’s en The Rock zijn ideaal voor gevorderde surfers. Vraag ter plekke wanneer én bij welk getij welke spot goed is. De locals kunnen je er alles over vertellen.
  • Hikkaduwa: Hikkaduwa, gelegen in het zuiden van Sri Lanka, biedt ook enkele geweldige surfspots voor ervaren surfers. De golven zijn snel en krachtig, waardoor dit gebied geschikt is voor surfers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Waar verblijven tijdens een surftrip in Sri Lanka?

Doordat Sri Lanka de afgelopen jaren enorm is gegroeid als surfbestemming, heb je in Sri Lanka talloze opties voor verblijf. Als je in het zuiden van Sri Lanka op surftrip gaat en je een geheel verzorgd surfcamp wil, is onze Surfvakantie Sri Lanka een goede optie. Je verblijft hierbij in een surfhuis, inclusief ontbijt, surflessen, yoga en meer. Het huis is gelegen bij Weligama, een pefecte beginnersbaai. Ook vele andere surfspots voor ervaren surfers liggen een korte tuktuk-rit bij het huis vandaan.

Wanneer Sri Lanka bezoeken?

Sri Lanka is het hele jaar door een prachtige bestemming, maar het droge seizoen (december tot maart) wordt vaak beschouwd als de beste tijd om het land te bezoeken. Dit is ook de perfecte periode voor beginnende surfers, omdat de golven in het zuiden van het land dan het beste zijn. Het regenseizoen (mei tot september) biedt echter ook goede surfomstandigheden, vooral in het westen. Ook surfen in Sri lanka in Juli is een uitstekend idee, met veel golven in het zuiden en oosten van het land.

Surfen in Sri Lanka

Wat kun je verder doen in Sri Lanka?

Sri Lanka is niet alleen een paradijs voor surfers, maar biedt ook een scala aan andere activiteiten en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn enkele van de beste activiteiten die je kunt doen in Sri Lanka, naast surfen.

  • Bezoek de oude stad Anuradhapura Anuradhapura is een van de oude koninklijke steden van Sri Lanka en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het is een van de oudste en meest heilige steden van het land en herbergt talloze boeddhistische tempels en ruïnes uit het verleden.
  • Ga op safari in Yala National Park Yala National Park is een van de bekendste nationale parken van Sri Lanka en is de thuisbasis van talloze wilde dieren, waaronder olifanten, luipaarden en beren. Het park biedt ook een prachtige natuurlijke omgeving met prachtige landschappen en spectaculaire uitzichten.
  • Verken de theeplantages van Nuwara Eliya Sri Lanka staat bekend om zijn thee en de theeplantages van Nuwara Eliya zijn een must-visit. Het is een schilderachtige omgeving met uitgestrekte groene velden en spectaculaire uitzichten. Je kunt ook een rondleiding krijgen door de plantages en zien hoe de thee wordt geproduceerd.
  • Bezoek de Sigiriya-rots Sigiriya is een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformatie, die boven de omliggende jungle uittorent. De rots herbergt ook oude ruïnes en fresco’s die het verhaal vertellen van de oude koninklijke stad, die ooit op de top stond.

Uitstapjes in Sri Lanka

Waarom surfen in Sri Lanka de moeite waard is

Sri Lanka is een goede bestemming om te gaan surfen. Dit komt doordat Sri Lanka surfspots heeft voor alle niveaus, genoeg mogelijkheden voor verhuur en surflessen, genoeg keuze uit surfhuizen, surfcamps of (surf)hostels én het is een heerlijk tropisch eiland waar ook naast het surfen genoeg te beleven valt. Je kunt via Ripstar ook een surfvakantie boeken naar Sri Lanka, waarbij je verblijft in een surfhuis bij Weligama.

Sri Lanka is een ontzettend mooie bestemming om te leren surfen, maar wist je dat er ook allerlei plekken in Europa zijn waar je goed kunt surfen? Bekijk hier al onze surfreizen voor volwassenen.

Lees meer:

Lees alle verhalen