Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 73 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 28 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Vijf voordelen van een actieve zomervakantie naar Scandinavië

In de wereld van reizen zien we een opvallende trend: steeds meer mensen kiezen voor avonturen in Scandinavië. Eén van de redenen waarom wij deze zomer een Premium Kitecamp naar Denemarken aanbieden. Wat maakt deze regio zo aantrekkelijk? In deze blog lees je de vijf voordelen van een actieve zomervakantie in Scandinavië en waarom wij voor Denemarken kiezen!

1/ Ontvlucht de hitte en drukte

Laten we eerlijk zijn, wie zit er nu te wachten op verzengende hitte en overvolle stranden? In Zuid- en Centraal-Europa worden de laatste zomers regelmatig temperaturen van 40 graden Celsius of meer bereikt, en met de voortdurende klimaatverandering lijkt daar niet snel verandering in te komen. Alsof dat nog niet genoeg is, moet je tijdens de vakantie richting het zuiden ook nog eens rekening houden met lange files. Gelukkig is dat laatste probleem naar het noorden toe niet van toepassing. Geen filestress betekent ontspannen naar je vakantiebestemming rijden. Dus, als je niet goed tegen de hitte en de drukte kunt, overweeg dan eens een vakantie naar ons Premium Kitecamp in Denemarken. De zomers in Scandinavië zijn over het algemeen mild, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 22 graden Celsius. Dit maakt het niet alleen aangenaam, maar ook comfortabeler dan bijvoorbeeld kitesurfen op locaties waar de hitte extreem is. Kortom: aangenaam weertje en weinig verkeer, waardoor je tijdens je actieve vakantie niet langer last hebt van klotsende oksels!

2/ Deense Hygge-levensstijl ontdekken

Uh, ”Hygge”? Wat is dat nou eigenlijk? Nou, Hygge is een bijzonder kenmerk van de Deense cultuur waar wij helemaal weg van zijn. Het staat voor gezelligheid, comfort en welzijn, waarnaar de Denen streven. En raad eens? Dat vind je allemaal terug op ons Premium Kitecamp in Denemarken. Bij ons verblijf je op een super comfortabele glamping met geweldige voorzieningen, zoals een eigen vuurplaats en chill-ruimtes met alle gemakken en gezelligheid die je je maar kunt voorstellen. Hier ontmoet je ook andere kitesurfers. Voor je verblijf heb je de keuze uit een luxe gedeelde lodge, een privé tipi of een authentieke luxe Scandinavische hut. Niet alleen op ons camp, maar ook buiten kun je genieten van de warme sfeer in traditionele cafés, knusse restaurants en lokale markten. Hier kun je proeven van heerlijke Deense gerechten en delicatessen. En laten we de vriendelijke en gastvrije inwoners van de Scandinavische landen niet vergeten. Je zult je direct welkom en op je gemak voelen. Kortom, bij ons draait alles om Hygge, zodat jouw kitesurf ervaring in Denemarken niet alleen sportief, maar ook ontspannen en gezellig wordt!

3/ Adembenemende natuur

Uitgestrekte landschappen en veel ruimte. Als je op vakantie naar Scandinavië gaat zul je onder de indruk zijn van de adembenemende natuurlijke schoonheid. Van majestueuze fjorden, tot de uitgestrekte bossen, betoverende stranden en serene meren. Je vind hier een overvloed aan prachtige landschappen die de perfecte playground zijn voor watersporters en andere avontuurlijke outdoor activiteiten. Wij kozen Denemarken als nieuwe kite bestemming vanwege de mooiste stranden met wit zand, hoge duinen, uitstekende waterkwaliteit. Wist je dat je er nooit meer dan 50 km verwijderd bent van de kust? En dat de Denen nog niet zo lang geleden het Søndervig Strand, de regio van ons Premium Kitecamp, verkozen hebben tot het Beste Strand van Denemarken? Als je op zoek bent naar een rustigere bestemming omgeven door de ongerepte natuur, dan is Scandinavië precies waar je moet zijn.

4/ Duurzaam toerisme

Scandinavië staat bekend om zijn inzet voor duurzaam toerisme. Landen zoals Zweden, Noorwegen en Denemarken hebben initiatieven genomen om het milieu te beschermenen en vakantiegangers aan te sporen verantwoord te reizen. Ze zetten zich in voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het behoud van de natuurlijke omgeving. Zo zijn er in Denemarken bijvoorbeeld maar liefst 146 stranden met een Blauw Vlag. Dat is de erkenning die een strand krijgt op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. Onze favoriete sporten zijn afhankelijk van de natuur, en daarom werken we ook zoveel mogelijk samen om deze duurzame initiatieven te supporten. Kortom: een vakantie naar Scandinavië draagt bij aan een duurzame toekomst voor het toerisme.

5/ Krachtige windomstandigheden

Scandinavië staat bekend om zijn krachtige windomstandigheden, waardoor het de perfecte plek is voor kitesurfen. Met uitgestrekte kustlijnen en open water biedt deze regio talloze mogelijkheden voor dé ideale kitesurf vakantie. De Noordzeekust van Denemarken biedt constante winden, ideaal voor kitesurfers die hun vaardigheden willen verbeteren. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom we een Premium Kitecamp aan het Ringkøbing Fjord in Denemarken organiseren. Als het grootste meer van West-Denemarken, biedt deze bestemming zowel beginners als ervaren kiters de ideale omstandigheden. Binnen slechts één week kun je hier kitesurfen leren of je vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Kortom, op zomervakantie naar Scandinavië biedt een unieke mix van adembenemende natuur, cultuur, duurzaamheid, watersport en andere outdoor activiteiten. Of je nu een avonturier bent, een adrenaline junk of gewoon wilt ontspannen in de prachtige natuur, Scandinavië heeft voor ieder wat wils.

Ga je met ons mee op zoek naar nieuwe ervaringen op ons Premium Kitecamp in Denemarken?

Wil je meer weten over wat je kunt doen tijdens je zomervakantie in Denemarken? Kijk dan ook eens op de website van Visit Denmark.

Kom kiten met Ripstar!

Lees het laatste nieuws van Ripstar Snow

Ontdek al onze stories: