Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Te weinig sneeuw? Dit kun je als alternatief doen!

6 leuke dingen om te gaan doen als het slecht weer is op skivakantie

Après-ski op snowcamp in Zwitserland

Als je naar sneeuwzekere skigebieden gaat, heb je er waarschijnlijk geen last van, maar op sommige plekken in de Alpen kan er weleens te weinig sneeuw vallen. Net zoals golven in de zomer, is sneeuw in de winter iets waar de natuur volledig zelf over beslist en wij weinig aan kunnen veranderen. Daarom kan het gebeuren dat je een dagje niet kan skiën door slecht weer of door te weinig sneeuw. Maar niet getreurd! Een wintersportvakantie kan zelfs op niet-skidagen geweldig leuk zijn! Wij geven een paar tips voor activiteiten die je kunt doen in het skigebied, maar naast de piste.

1/ Alternatieve sneeuwsporten

Kijk naar activiteiten zoals langlaufen, rodelen, sneeuwschoenwandelen of fatbiken op sneeuw. Deze activiteiten vereisen niet zoveel sneeuw als skiën of snowboarden. Ieder skigebied heeft wel een punt waar je deze sporten kunt gaan doen. Vind je het niet meteen? Vraag het dan eens na bij de toeristische dienst!

2/ Een dagje wellness!

Verblijf je in een hotel met wellness? Dan is een dag met slecht weer het ideale moment om hiervan gebruik te maken. Laat je lekker verwennen en kom volledig tot rust. Daarbovenop is het ook nog eens goed om je spieren te laten recupereren. Je zult je de volgende dag herboren voelen en helemaal klaar om weer de piste op te gaan!
Heb je geen wellness in je verblijf? Dan kun je altijd eens checken welke hotels hun wellness openstellen voor het grote publiek (opgelet, dit moet je vaak wel reserveren).

3/ Verken de omgeving

Ga wandelen/hardlopen of maak een sneeuwscootertocht om de omgeving te verkennen. Je kunt genieten van de prachtige natuur en landschappen, zelfs als er weinig sneeuw ligt. Alle skigebieden hebben ook wandelroutes. Deze kun je herkennen aan de paarse of roze paaltjes. Vraag een kaart bij de toeristische dienst van jouw skigebied en ga op ontdekking! Wees wel voorzichtig als je gaat wandelen voor gladde plekken :-).

4/ Bezoek lokale bezienswaardigheden

Verken nabijgelegen dorpen of steden, bezoek musea, galeries of lokale markten om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van de regio. De Alpen en zijn bewoners hebben een unieke cultuur en manier van leven en daar zijn ze heel erg trots op. Je kan in elk skigebied informatie vinden over de locals en de lokale boeren.

5/ Geniet van lokale gerechten en drankjes

Probeer lokale gerechten en specialiteiten in restaurants en cafés. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van heerlijk eten en drinken. In Oostenrijk vind je ook veel restaurants die avonden met live muziek aanbieden. Het personeel draagt dan traditionele kledij en komt langs de tafels muziek maken. Supergezellig!

6/ Ontspan binnen

Neem de tijd om te ontspannen, een boek te lezen bij de open haard of te genieten van een warm drankje terwijl je het winterlandschap bewondert. Een tip is ook om wat gezelschapsspelletjes mee te nemen op wintersportvakantie. Dan kun je er een gezellige spelletjesnamiddag van maken met het hele reisgezelschap!

Ziezo, met deze zes leuke alternatieven kun je ook een topvakantie beleven als er wat minder sneeuw dan verwacht is gevallen. Wil je toch graag zoveel mogelijk skiën of snowboarden? Ripstar heeft wintersportvakanties voor jongeren, volwassenen en gezinnen in de meest sneeuwzekere skigebieden van Europa! Check it out en wie weet tot snel!

Zo veel te doen in de bergen!

Het laatste nieuws van Ripstar Snow

Ontdek al onze stories: