Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

De meest sneeuwzekere skigebieden van Europa

Het wintersportseizoen is momenteel op volle gang, iedereen is lekker aan het shredden in de Alpen, Dolomieten, Pyreneeën,… en er is al veel sneeuw gevallen. We kunnen dus van een topwinter spreken! Maar er zijn natuurlijk ook winters wanneer er wat minder sneeuw valt. Om dan zeker te kunnen zijn dat er tijdens jouw wintersport week genoeg sneeuw is, ga je best naar een skigebied met een grote sneeuwzekerheid. Maar wat houdt dat precies in?

Wel, sneeuwzekere skigebieden zijn gebieden die gedurende het winterseizoen over het algemeen betrouwbare en goede sneeuwcondities hebben. Verschillende factoren, zoals hoogte, geografische ligging en klimaat, dragen bij aan de sneeuwzekerheid van een skigebied. Ripstar zet de 7 meest sneeuwzekere skigebieden van Europa voor jou op een rijtje!

1/ Andermatt, Zwitserland

Andermatt heeft een hooggelegen skigebied en kan rekenen op goede sneeuwcondities, vooral op de Gemsstock-gletsjer. Er zijn verschillende skigebieden die grenzen aan dit prachtige Zwitserse dorpje, wat voor heel veel ski en snowboardmogelijkheden zorgt.

Daarnaast is het een gezellig, pittoresk dorpje waar naast wintersporten ook veel te beleven valt. Ben je benieuwd naar hoe een wintersportvakantie naar Andermatt eruitziet? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Check onze Young Snowcamps en scoor nog een plekje in onze krokusweek!

2/ Val d’Isère/Tignes, Frankrijk

Dit skigebied in de Franse Alpen staat bekend om zijn uitstekende sneeuwcondities, mede dankzij de hoge ligging en de aanwezigheid van de Grande Motte-gletsjer. Het skigebied staat bekend om zijn uitdagende pistes en routes, wat het een aantrekkelijke plek maakt voor gevorderde skiërs en snowboarders. Val d’Isère en Tignes zijn met elkaar verbonden, waardoor er lekker veel kilometers aan piste ligt!

Daarnaast is er in het dorpje een gezellige sfeer, met veel restaurant en uitgaansfaciliteiten. De ideale plek voor een geslaagde wintersportvakantie dus!

3/ Hintertux, Oostenrijk

Het skigebied Hintertux bevindt zich in het Zillertal en is het enige skigebied in Oostenrijk dat het hele jaar door geopend is vanwege de Hintertux-gletsjer. Qua sneeuwzekerheid zit je hier dus sowieso goed! Hoe cool is het om zelfs in de zomer hier te kunnen skiën?

4/ Zermatt, Zwitserland

Het skigebied van Zermatt ligt aan de voet van de wereldberoemde Matterhorn en heeft over het algemeen uitstekende sneeuwcondities, dankzij de hoge ligging en de aanwezigheid van gletsjers. Over het algemeen is Zermatt dus een zeer sneeuwzeker skigebied, met veel kilometers aan piste en ook andere leuke activiteiten om te gaan doen. Wist je trouwens dat Zermatt dorp volledig autovrij is? Je mag er niet in met de wagen en vervoer gaat via elektrische taxi’s of paardenkoetsen!

5/ Val Thorens/les trois Vallées, Frankrijk

Val Thorens is het hoogste skiresort van Europa. Het dorp zelf ligt al op zo’n 2300 meter, wat voor een hoge sneeuwzekerheid zorgt. Val Thorens ligt in les Trois Vallées, een groot skigebied dat verschillende skidorpen met elkaar verbindt. Dankzij deze verbinding heb je dus met 1 skipas (de uitbreiding) toegang tot het meeste aantal kilometers piste van Europa! Veel sneeuw en veel pistes maakt Val Thorens de ideale plek voor een wintersportvakantie.

6/ Engelberg-Titlis, Zwitserland

Engelberg is een charmant dorpje in het hart van de Zwitserse Alpen. Zowel in de winter als in de zomer is het een populaire vakantiebestemming, door de mooie landschappen die het gebied in petto heeft. Daarnaast heeft Engelberg ook de Titlis gletsjer, die ervoor zorgt dat je het hele jaar door kan wintersporten. Sneeuwzekerheid gegarandeerd dus!

7/ Obergurgl-Hochgurgl, Oostenrijk

Gelegen in Tirol, Oostenrijk, staat Obergurgl-Hochgurgl bekend om zijn sneeuwzekerheid dankzij de hoge ligging. Obergurgl is een van de hoogste dorpen in Europa dat permanent bewoond is. Het skigebied heeft een groot aanbod en een grote verscheidenheid aan pistes, wat het gebied toegankelijk maakt voor alle niveaus. Daarnaast geniet je in dit dorp van prachtige uitzichten, een leuke sfeer en lekker veel après-ski mogelijkheden!

Houd er rekening mee dat sneeuwcondities variëren van jaar tot jaar, en het is altijd verstandig om de actuele weersomstandigheden en sneeuwrapporten te raadplegen voordat je op wintersport gaat. Zo weet je wat je kunt verwachten en neem je zeker de juiste voorzorgen. Veel plezier!

Heb je zin om met ons mee te op wintersport te gaan? Check dan snel onze laatste plekjes!

Kom wintersporten met Ripstar!

Lees het laatste nieuws van Ripstar Snow

Ontdek al onze stories: