Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surfen rond Celorio: De ultieme surfgids

Alles wat je moet weten over surfen rond Celorio

surfen rond celorio

Surfen rond Celorio betekent prachtige kustlijn met oneindig veel baaitjes, iedere baai zijn eigen unieke karakter en zijn eigen schoonheid. Maar hoe zit dat met het surfen? Met zoveel verschillende baaitjes is kiezen lastig. Geen nood! Met onze Ultieme Surfgids weet jij precies welke baaitjes de moeite waard zijn.

1/ Playa de Palombina

Als je wilt surfen rond Celorio is Playa de Palombina zeker niet te missen. De spot is recht in het dorp en erg veelzijdig. Er zijn dagen dat er prachtige kleine longboard/beginner golven binnenkomen, maar ook dagen dat er flinke bakken op je te wachten staan. Omdat de dagen van de grote golven minder vaak voorkomen is dit voornamelijk een prachtige spot voor beginners en intermediates. Wat het strand nog leuker maakt: de strandtentjes! Dit strand is direct gelegen aan het dorpje Celorio, waardoor er veel leuke plekjes zijn aan het strand waar je een heerlijk drankje kan doen na je surfsessie.

2/ Playa de Torimbia

Deze baai wordt door velen de mooiste baai uit de buurt genoemd, en niets is minder waar! De ervaring begint al met de route richting de baai. Je gaat zigzaggend door smalle straatjes van kleine dorpjes vol typisch Spaanse huizen. Langzaam klim je zo omhoog tot je uitkomt op een weg met uitzicht op de ruige kustlijn. Je parkeert je auto langs de weg helemaal bovenaan en hebt dan gelijk uitzicht over de perfecte halfronde baai van Torimbia.

De baai is omringd door groene kliffen en vergt dus wel een loopje naar beneden om er te komen. Hoewel het pad makkelijk en plat is, heb je zeker geen warming-up meer nodig zodra je beneden bent. Torimbia is een beachbreak die vaak het beste loopt met high tide. De golven zijn goed voor beginners en intermediates, maar kunnen uitdagen zijn als er een grote swell binnenkomt. Ook op Torimbia kun je drankje na doen bij de Chiringuito, de typisch Spaanse strandbar.

3/ Playa de Troenzo

Troenzo kan zeker een mooie surfspot zijn om te surfen rond Celorioom, maar heeft wel de goede condities nodig. Vaak rollen de golven goed met een wind uit het oosten en tijdens laag- en mid-tij. Playa de Troenzo wordt niet snel gekozen als dé spot om heen te gaan, maar een check op surf forecast kan nooit kwaad. Mochten er bij aankomst toch geen golven zijn, is er genoeg gezelligheid om evengoed een leuke dag te hebben.

4/ Playa de San martín

San Martín is een constante surfspot en erg populair onder de locals. De golven zijn vaak sterk en aan de hogere kant, goed voor de meer ervaren surfers dus. De golven rollen het best op laagtij. Bij hoogtij is de zee zo hoog dat het onverantwoord is voor surfers die de spot niet kennen om het water op te gaan. Bij hoogtij verbergt de zee namelijk een bodem van scherpe rotsen die bij laagtij goed te vermijden zijn. Naast de rotsen zijn de golven ook niet goed surfbaar meer met hoogtij.

Omdat deze spot erg geliefd is onder de locals is het op deze spot extra belangrijk om je goed aan de surf etiquette te houden en de locals te respecteren. Geef liever een golf weg dan dat je een golf opeist. Zo kom je vanzelf aan de beurt en zie je hoe leuk het kan zijn om met de lokale surfers in het water te liggen.

5/ Playa de Oyambre

Wat verderop van Celorio ligt Playa de Oyambre. In tegenstelling tot de kleine baaitjes om te surfen rond Celorio is Playa de Oyambre een lang en uitgestrekt strand. Het strand heeft mooie duinen en biedt een prachtig uitzicht vanaf je surfplank in het water. De golven variëren van zacht tot krachtig, waardoor het geschikt is voor surfers van alle niveaus. Voor beginners zijn er vaak zachte golven dichtbij de kust, terwijl meer ervaren surfers kunnen genieten van krachtige golven verder uit de kust. De zandbanken zorgen voor goede branding, wat resulteert in consistente golven die het hele jaar door.

6/ Playa de Gerra

Aan de andere kant van de groene heuvel van Playa de Oyambre ligt Playa de Gerra. Dit strand biedt de perfecte tegenhanger van Oyambre. Beide stranden liggen anders op de kust en dus waar een swell op het ene strand niet goed aankomt, kan het op het andere strand helemaal aan zijn. Vaak wordt Gerra gezien als de meer ruigere surf break van de twee, waar de golven vaak hoger zijn dan op Playa de Oyambre. Waar Oyambre en Gerra ook bekend om staan is de prachtige zonsondergang, te bewonderen vanaf de Chiringuito boven op de berg.

Zowel Celorio als Oyambre zijn beide locaties van Ripstar Surfcamps. Wil je niet alleen op surftrip, is dit de ideale uitkomst! Meer weten? Kijk op onze surfcamps pagina.

Meer verhalen

Alle verhalen