Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Dingen om te doen in én rondom Celorio, Spanje

Wat kun je allemaal doen in Celorio? Ripstar zocht het uit!

Surfen in celorio
  • Leestijd: 4 minuten

Net zoals een van de vele charmante dorpjes in Noord-Spanje, is Celorio een perfecte bestemming voor surfers. Het stadje biedt een combinatie van prachtige stranden met golven voor allerlei niveaus, hoge cliffen, historische bezienswaardigheden én Spaanse tapas. Ons team bezocht Celorio en het Ripstar Surfvillage. Hieronder lees onze must-do’s voor je wat je allemaal kunt doen in Celorio, Spanje.

1/ Hike langs de groene kliffen

Een wandeling langs de kliffen van Celorio is een van de meest spectaculaire manieren om van het unieke Noord-Spaanse uitzicht te genieten. Een mooie kusthike kan dus niet ontbreken in het programma. Je kunt een tocht plannen vanuit de baai van Celorio. Je loopt dan langs mooie groene heuvels en eindigt in allerlei baaitjes met rotsen, grote kliffen en een bijzonder ver uitzicht op zee. Een supervette manier om de prachtige omgeving te ontdekken. De kers op de taart? Vanaf de kliffen zie je naast de zee ook de bergen, die het begin vormen van de Picos de Europa. De oceaan, stranden, bergen en kliffen – en dat allemaal tegelijk.

2/ Bezoek de stranden van Celorio

De stranden van Celorio zijn de belangrijkste attractie van Celorio en bieden een ongelooflijk uitzicht op de Golf van Biskaje. Er zijn verschillende stranden in de buurt, zoals Playa de Palombina, Playa de Troenzo, en Playa de Borizu. Deze stranden zijn perfect om te zonnen, zwemmen, en te surfen. Onze favoriet? Playa San Martin! Op dit strand maar de zee een soort splitsing door een rots, wat voor een heel mooi effect zorgt. Er is ook een groene heuvel bij het strand, waar je op kunt klimmen om van een mooie zonsondergang te genieten. Breng je picknick mee en het wordt gegarandeerd een gezellige avond op dit unieke strandje. En je kunt er ook nog eens ontzettend goed surfen.

3/ Hiken & raften in Picos de Europa

Niet in Celorio, zelf maar wel héél dichtbij vind je de Picos de Europa. Een prachtige bergketen en nationaal park, dat zich verspreidt over maar liefst drie Spaanse provincies. Het park heeft een mooie, ruige natuur,en je kan er  groene bergen met besneeuwde toppen, rotsen en allerlei soorten beesten spotten. Het uitzicht is er werkelijk fantastisch en het weer doorgaans goed. Er zijn talloze goede hike routes in ‘de Picos’, zoals de bekende Ruta de Cabrales en routes vanuit de gondel bij Fuente Dé. Je kunt in de Picos ook andere leuke activiteiten doen, zoals raften. Dit doe je dan met een gids, die samen met jullie er een topnamiddag van zal maken.

4/ Bezoek aan de El Pindal grot

Dichtbij Celorio vind je ook de Cueva de El Pindal, ofwel de El Pindal-grot. Dit is een hele mooie grot, die aan de kust ligt. Er staan ook fantastische rotstekeningen in de grot afgebeeld, die er wellicht al duizenden jaren geleden zijn gezet. Dat is toch supervet?! Meer info over de grot vind je hier.

5/ Kayakken op de oceaan

In Celorio heb je een leuk plekje waar je kunt gaan kayakken. Je gaat dan een tochtje maken langs enkele (rustige) stukken op zee. Zo vaar je langs de prachtige stranden en groene heuvels, in een diepblauwe zee. Superleuk om samen met je vrienden te gaan doen! Benieuwd hoe het eruitziet? Check it out!

6/ Ontdek de natuur op een mountainbike

Je kunt Celorio en de omgeving ook ontdekken op een (elektrische) mountainbike. Je kunt in Celorio een tour fietsen van circa 1,5 uur. Je begint op onverharde paden langs de zee richting Llanes. Zodra je daar bent, fiets je kris kras door het dorp en ga je richting de bergen. Op een normale mountainbike krijg je te maken met uitdagende klimmen, maar een elektrische mountainbike maakt het je een stuk gemakkelijker. Vervolgens buig je verder rechts en fiets je langs de bergen op allemaal onverharde paden. Uiteindelijk kom je terug bij het dorp van Celorio. Een work-out en sightseeing in één, dus!

7/ Bezoek het avonturenpark

Vlakbij Celorio vind je ook een leuk avonturenpark, waar je kunt ziplinen, lasergamen in de bossen, en nog veel meer. Neem je vrienden mee, vorm teams, en maak er een coole strijd van doorheen de bossen en paadjes!

8/ Bezoek Llanes

Llanes is wat grotere plaats in de buurt van Celorio en de moeite waard voor een dagtrip. Het stadje heeft een prachtig middeleeuws centrum en een indrukwekkende gotische kerk. Daarnaast vind je er vele leuke winkeltjes, historische pleintjes en talloze sideria’s, waar je net als de lokale Spanjaard heerlijk kunt borrelen.

9/ Proef het Spaanse eten

Asturië is beroemd om zijn culinaire tradities en Celorio is geen uitzondering. Probeer lokale specialiteiten zoals fabada, een stoofpot gemaakt van witte bonen en chorizo, of pixin, een visgerecht gemaakt van zeewolf. Daarnaast biedt Celorio nog allerlei ander lekker eten en drinken.

Zien we jou snel op een van onze surfcamps? Kijk hier voor meer info!

Ontdek Noord-Spanje!

Lees meer:

Ontdek al onze stories