Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
  • Alles
  • Young - 193 Reviews
  • Snow - 73 Reviews
  • Surf - 239 Reviews
  • Kite - 22 Reviews
  • Family - 75 Reviews
  • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
  • Meest behulpzaam
  • Meeste sterren
  • Minste sterren
  • Nieuwste review
  • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Ontdek 9 dingen om te doen in en rond Oyambre

Wil je weten wat er zoal te doen en beleven is in Oyambre? Lees snel verder!

  • Leestijd: 4 minuten

Het Spaanse natuurpark Oyambre is een prachtige vakantiebestemming. Je vindt de groene heuvels van Oyambre tussen de populaire kustplaatsjes San Vicente en Comillas. Oyambre is bij uitstek een plek voor (beginnende) surfers, met verschillende surfspots en mogelijkheden voor ieder niveau. Maar wist je dat er nog veel meer te beleven valt in en rondom Oyambre? We zetten alle must-do’s voor je op een rijtje. 

1/ Chill op een surfkamp

Oyambre is bij uitstek een plek om te leren surfen. Ripstar heeft er twee surfkampen: het Premium Surfcamp 18+ en het Premium Surfcamp 25+. Het camp staat op een camping dicht bij de zee, waar we een luxe plek hebben gecreëerd tussen de bomen. Heb je een ijskoud drankje gescoord bij onze surfbar? Dan heb je de chillplekjes voor het uitzoeken. Ga je voor de hangmatten, de loungeset of een matje in de zon? Mocht je zin hebben in iets actievers, kan je achter de bar ook spelletjes, een surfskate of een fiets huren. Met een klein (gratis!) verhuursysteem zorgen wij dat er altijd materiaal voor jou klaarstaat. Tenslotte kan je met een beetje creativiteit ook je eigen pingpong-tafel bouwen en een jeux-de-boules baan opzetten. Spelen maar!

Ontdek de omgeving

2/ Ontdek het strand van Oyambre

Genoeg te doen op het surfcamp dus, maar ook daarbuiten is er veel te beleven. Op een kwartiertje loopafstand vind je Playa de Oyambre, het strand. Neem strandspelletjes, een handdoek en zonnebrand mee en je hebt je planning voor de dag compleet. Ripstar zorgt voor volleybal of spikeball; er zijn altijd enthousiastelingen die met je mee willen doen. Heb je het strand van Oyambre wel even gezien en ben je toe aan iets nieuws? Pak een fiets of een (extreem goedkope) taxi en ga naar Playa de Gerra, het naastgelegen strand. Je kunt daar met laagtij helemaal doorwandelen tot het puntje van Oyambre. Het resultaat: een prachtig uitzichtpunt op de rotsen en de perfecte sunset spot.

3/ Winkelen in Comillas en San Vicente

Even helemaal genoeg van het strand? Ook daarvoor biedt de omgeving oplossingen. In de buurt van het surfkamp zitten het pittoreske dorpje Comillas en de iets grotere kustplaats San Vincente. Beiden zijn het verkennen zeker waard met leuke eettentjes, surfshops en bezienswaardigheden. In San Vicente vind je alle surfspullen die je nodig hebt en naar het schattige Comillas ga je voor de kleine art shops en fraaie architectuur. Wist je dat in Comillas een van de weinige gebouwen van kunstenaar Antoni Gaudi buiten Catalonië staat? El Capricho is daarom erg bijzonder en het bezoeken waard.

4/ Fietstocht door het natuurpark

Ben je aan een fysieke uitdaging toe? Leen dan een van onze fietsen en betreed de groene heuvels van de Spaanse noordkust. Fiets langs maisvelden, een high-end golfbaan, luxe villa’s, weilanden met koeien én natuurlijk het strand. Sommige stukken zijn even klimmen, maar fantastische uitzichtpunten zijn het resultaat. Mocht je benieuwd zijn naar bepaalde fietsroutes, kan je altijd de camp manager vragen.

5/ Proef de Spaanse keuken

Dat de Spanjaarden vaak laat eten, is ook in Oyambre te merken. Restaurantjes zitten tot laat vol. In de streek Cantabrië zijn ze erg goed in het bereiden van verse vis, dus we raden je absoluut aan dit te proberen. Bestel bijvoorbeeld een overheerlijke paella, of ga aan de tapas met de typisch Spaanse Patatas Bravas en Calamares. Smullen maar! Als je zin hebt in een feestje is Caramelo de place to be. De cocktailbar op de heuvel naar Gerra, El Rayo Verde, is dé sunset spot en het restaurant bij het strand van Oyambre, El Pajáro Amarillo, is een fijne plek voor een after-surf lunch.

Volop sportieve activiteiten

6/ Cultuur snuiven in Bilbao

Als je in Oyambre bent, mag een stedentrip naar de dichtstbijzijnde grote stad Bilbao niet ontbreken. Hier kan je het prachtige Guggenheim Museum bezoeken, lekker gaan shoppen of genieten van tapas en een San Miguel-biertje op een van de talloze terrasjes. Met Ripstar regelen we iedere weer een uitstap naar de bruisende stad; met de bus gaan we ernaar toe, en ‘s avonds gaan we weer terug. Zo hoef je niets te regelen!

7/ Hiken in de Los Picos de Europa

Een uitstapje van andere aard is het hiken in het Los Picos de Europa-gebergte. Dit gebergte staat bekend om de grillige pieken en is een ideale plek om te hiken. Een superleuke afwisseling, zo dicht bij de kust. Een busrit van anderhalf uur brengt je naar het mooiste berggebied in Noord-Spanje. Trek goede schoenen aan en neem genoeg water mee, want de hike moet je niet onderschatten. Het is een flinke klus en het is warm in de zomer, maar de beloning als je boven op de berg – het uitzicht – is alle inspanningen helemaal waard.

8/ Skaten op een pumptrack

Voor de fanatieke skaters kan er ook een uitstapje worden gepland naar een plaatselijk skatepark. Met een pumptrack én een vette skatebowl kan je aan je surfskate skills werken. Het park is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde skater. Wij nemen boards mee en skaten maar!

9/ Clubben in Comillas

Tot slot wordt er elke week een groot feest georganiseerd in een club in Comillas. Een superleuke manier om locals en andere toeristen te ontmoeten. Feesten in Comillas kan uiteraard alleen als corona dit toelaat. Niet getreurd, want als de clubs in de zomer dicht zijn bouwen wij een (klein) feestje op het strand.

Na het lezen van deze blog heb je een goed beeld van wat er allemaal te beleven valt in Oyambre. Mocht je hier nou – net als wij – helemaal warm van zijn geworden, kijk dan snel op Premium Surfcamp Oyambre (18+) of Premium Surfcamp Oyambre (25+) voor meer informatie over onze surfcamps!

Lees meer:

Alle verhalen