Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Surfen in Marokko: De ultieme surf guide

Surfkamp voor volwassenen in marokko

Het surfen in Marokko en de surf cultuur is de afgelopen jaren sterk gegroeid en er is een unieke mix van traditionele Marokkaanse cultuur en de relaxte levensstijl van surfers ontstaan. In de vele surfshops en surf scholen komen surfers en locals samen op ervaringen en tips uit te delen, en op het strand zie je iedereen met glimlach op hun gezicht. Wil je surfen maar ook een bijzondere cultuur ervaren? Dan is Marokko dé plek!

Beste Periode om te surfen in Marokko

De beste tijd om te surfen in Marokko hangt af van verschillende factoren, waaronder de golven, het weer en de drukte op de surfspots. Over het algemeen zijn de herfst (september tot november) en de lente (maart tot mei) de meest gunstige seizoenen om te surfen in Marokko. Tijdens deze periodes zijn de golven vaak consistent en zijn de weersomstandigheden over het algemeen aangenaam.

In de herfst is er meestal een goede swell, waardoor de golven van september tot november groter en krachtiger kunnen zijn. Dit is de perfecte tijd voor ervaren surfers die op zoek zijn naar een goede challenge om te komen surfen in Marokko. De temperaturen zijn ook goed te doen tijdens deze periode.

In de lente is er over het algemeen een meer gematigde swell, waardoor de golven iets kleiner zijn, maar nog steeds goed surfbaar! Het weer is vaak mild en aangenaam, met warmere temperaturen dan in de wintermaanden.

Houd wel in je achterhoofd dat het weer en de golven altijd kunnen variëren, dus het is verstandig om de surfvoorspellingen en lokale adviezen te raadplegen voordat je gaat surfen! Ook misschien slim om over na te denken is de drukte.

Populaire surfspots in Marokko kunnen tijdens het hoogseizoen (zomermaanden) drukker zijn, met meer toeristen en surfers. Als je de voorkeur geeft aan minder drukte, kan het beter zijn om buiten het hoogseizoen te gaan surfen.

Beste bestemmingen om te surfen in Marokko

In Marokko heb je mega veel plekken waar je terecht kan met je plank en dat kan wel eens overweldigend zijn. Daarom hier een paar bestemmingen om te surfen in Marokko op een rijtje, met de beste breaks in die gebieden!

Taghazout

Taghazout staat bekend als een van de beste plekken om te surfen in Marokko en trekt surfers van over de hele wereld aan. De surf in Taghazout is over het algemeen heel goed, met een grote verscheidenheid aan breaks die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus.

De bekendste en meest populaire surfspot in Taghazout is Anchor Point. Deze pointbreak staat bekend om zijn lange, krachtige golven die geschikt zijn voor ervaren surfers. Anchor Point kan grote golven hebben, vooral tijdens de herfst en de winter, en het is een geweldige plek om barrels te rijden.

Naast Anchor Point zijn er ook andere breaks in de omgeving, zoals Hash Point, Panorama Point en Banana Point. Deze breaks zijn meer geschikt voor beginners en surfers met minder ervaring. Hash Point biedt meestal kleine tot middelgrote golven en is een goede plek om te oefenen en plezier te hebben in het water. Panorama Point en Banana Point hebben ook zachte golven die perfect zijn voor beginners die willen leren surfen in Marokko

Surfvakantie marokko surfen 3

Agadir

Als je gaat surfen in Marokko dan is Agadir niet te missen. Hoewel Agadir niet zo bekend is als Taghazout, heeft het nog steeds een aantal goede surfspots die geschikt zijn voor surfers van verschillende niveaus.

Een van de bekendste surfspots in Agadir is Devil’s Rock. Deze spot biedt zachte tot middelgrote golven die ideaal zijn voor beginners en surfers die willen oefenen. Devil’s Rock is vaak minder druk dan andere surfspots in de omgeving, wat het aantrekkelijk maakt voor surfers die rustiger willen surfen.

Een andere populaire surfspot in de buurt van Agadir is Banana Point. Banana Point biedt langere golven en is geschikt voor surfers met wat meer ervaring. De golven hier kunnen krachtig zijn en hebben de neiging om een goede rechterhandige pointbreak te vormen.

In de omgeving van Agadir zijn er nog enkele andere surfspots, zoals Panorama Beach en Taghazout Bay. Deze plekken hebben meestal wat kleinere golven en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde surfers.

Surfen tijdens de surfvakantie in Marokko

Essaouira

Essaouira is weer een wat bekendere spot om te surfen in Marokko en biedt goede mogelijkheden voor surfers van verschillende niveaus. De surf in Essaouira staat vooral bekend om zijn sterke wind, waardoor het een favoriete plek is voor windsurfers en kitesurfers. Maar ook surfers kunnen hier genieten van de golven.

De surfspots in Essaouira variëren van beach breaks tot point breaks, waardoor er voor elk wat wils is. De bekendste surfspot in Essaouira is Moulay Bouzerktoun. Deze spot staat bekend om zijn constante en krachtige golven, die ideaal zijn voor ervaren surfers. De golven kunnen hier behoorlijk groot en uitdagend worden, vooral tijdens de herfst en winter.

Naast Moulay Bouzerktoun zijn er andere surfspots in de buurt van Essaouira, zoals Sidi Kaouki en Imsouane. Sidi Kaouki biedt vaak wat zachtere golven en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde surfers. Imsouane, hoewel iets verder weg van Essaouira, staat bekend om zijn lange pointbreak en biedt perfecte golven voor lange ritten.

Essaouira heeft ook een levendige surfcultuur, met surfscholen en verhuurwinkels waar je uitrusting kunt huren en lessen kunt nemen. Het is een geweldige plek voor surfers die op zoek zijn naar avontuurlijke surfcondities en willen genieten van de prachtige omgeving en cultuur van Essaouira.

Surfvakantie Marokko surfen

Mirleft

Mirleft, gelegen aan de zuidwestkust van Marokko, staat bekend om zijn prachtige stranden en surfmogelijkheden. De surf in Mirleft is vaak rustiger en minder druk dan bijvoorbeeld Taghazout of Essaouira, waardoor het een geweldige keuze is voor surfers die op zoek zijn naar wat meer afgelegen en ontspannen surfomstandigheden om te surfen in Marokko.

Mirleft biedt verschillende surfspots die geschikt zijn voor surfers van verschillende niveaus. Imin Turga is een populaire surfspot in de buurt van Mirleft, bekend om zijn zandige bottom en consistente golven. Deze spot is geschikt voor zowel beginners als gevorderde surfers, met meestal zachte tot middelgrote golven.

Een andere bekende surfspot in Mirleft is Sidi Ifni, gelegen op ongeveer een uur rijden van Mirleft. Sidi Ifni staat bekend om zijn lange, krachtige golven en is meer geschikt voor ervaren surfers die op zoek zijn naar uitdaging. Het kan een beetje moeilijker zijn om toegang te krijgen tot deze spot, maar de golven kunnen de inspanning zeker waard zijn.

Mirleft heeft een ontspannen en vriendelijke surfsfeer en er zijn verschillende surfscholen en accommodaties die surfers verwelkomen. De lokale bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en er zijn verschillende plekken waar je surfuitrusting kunt huren en lessen kunt nemen.

Surfvakantie marokko surfen 2

Leren Surfen in Marokko

Marokko is de ideale plek om te leren surfen! Er is een breed aanbod aan surfspots die rustige golven geven en die een zachte ondergrond hebben en dus perfect zijn voor de eerste stappen. Bij de populaire spots zijn er altijd wel surf schooltjes te vinden waar je een lesje mee kan pakken. Wil je je echt onderdompelen in het surfers leven? Ga dan naar een surfcamp in Marokko! Op een camp leer je alles over het surfen en krijg je les van surfers die precies weten hoe de golven werken in Marokko. Ze nemen je mee naar de beste breaks en geven je tips in het water die je verder helpen. Verder is dit ook de ideale plek om nieuwe mensen te ontmoeten die surfen net zo vet vinden.

That’s it, alles wat je moet weten over surfen in Marokko. Het enige wat jou nog te doen staat is gaan! Ben je toch niet zo’n fan van Marokko? Bekijk ook onze Surfen op Bali Surfguide en lees over deze fantastische surf bestemming.

 

 

Meer Verhalen

Alle verhalen