Welkom bij Ripstar

Filters

Reviews
Afdeling Alles
 • Alles
 • Young - 193 Reviews
 • Snow - 67 Reviews
 • Surf - 239 Reviews
 • Kite - 22 Reviews
 • Family - 75 Reviews
 • Groups - 20 Reviews
Sortering Meest behulpzaam
 • Meest behulpzaam
 • Meeste sterren
 • Minste sterren
 • Nieuwste review
 • Oudste review
Bekijk 0 reviews

Kitesurf seizoen: de beste tijd om te kitesurfen

Wanneer je best kunt kitesurfen, per locatie!

Het beste kitesurf seizoen  hangt af van verschillende factoren, waaronder natuurlijk je locatie en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen zijn de lente en de zomer goede seizoenen voor kitesurfen, omdat het dan warmer is en er meer consistente wind is. In veel gebieden over de hele wereld zijn de windomstandigheden in het voorjaar en de zomer gunstiger, waardoor dit de populairste seizoenen zijn voor kitesurfers. Echter, op sommige locaties zijn de herfst en de winter ook geschikt, afhankelijk van de lokale windpatronen. Het is altijd het beste om de lokale weersomstandigheden en windvoorspellingen te controleren voordat je gaat kitesurfen, welk seizoen het ook is. Hethelpt om een lijstje van je favoriete kitespots te maken en dan per spot te checken in welk seizoen je daar nou best heen gaat. Wij zetten alvast een kort overzicht neer, met tips voor locaties en de beste seizoenen om er te kiten!

Kitesurf seizoen in Europa

In Europa geldt niet echt een tropisch klimaat, er zijn wel plekken waar het in de winter nog steeds lekker weer is, maar bijna elke regio werkt met seizoenen waar het in de wintermaanden toch een stuk kouder is dan in de zomer. Daarom is het kiteseizoen in Europa over het algemeen van maart tot en met november. In het voorjaar, zomer en herfst dus.

In de lente zijn kitespots als Tarifa (Spanje) en Sicilië populair. In het voorjaar waait het daar vrij hard en consistent en begint de temperatuur al lekker te stijgen. Ideaal dus voor de eerste kitetrip van het jaar!

In de zomer kun je op Rhodos en Sardinië genieten van fantastische windcondities en een heerlijk warme temperatuur. Dit zal je kitetrip een geweldige zomerse toets geven!

Koelt het in de herfst weer af? Geen nood! Je kunt nog steeds terecht op de Canarische eilanden. Fuerteventura is een voorbeeld van een echt kitesurfparadijs. De wind is er het hele jaar door aanwezig, maar vooral in de herfst kan het stevig waaien. De temperatuur ligt dan rond de 23 graden, wat super aangenaam is.

Kitesurfen in Afrika

In de lente en in de herfst trek je best naar Marokko als je wilt kitesurfen in Afrika. De temperatuur is dan niet te heet en ook de windcondities zijn dan helemaal top. Voorbeelden van goede kitespots zijn Dakhla en Agadir. Ook in Egypte, aan de Rode Zee, heb je een fantastische kitespot El Gouna. Daar is het ook heerlijk vertoeven in de herfst en lente.

Wil je graag in de winter kitesurfen? Dan kun je de evenaar oversteken en naar Kaapstad (Zuid-Afrika) of Mauritius trekken. Op dit moment is het daar zomer, ideaal dus om in lekker weer te kiten!

Kitesurfen in Amerika

Van de herfst tot de lente zijn er ook goede kitesurf mogelijkheden in Amerika. In Florida, Californië of op Hawaii waait er voldoende wind en kun je daarnaast ook nog eens genieten van een tropisch gevoel. Beeld je in: witte stranden, palmbomen, een felblauwe zee! Dat is het uitzicht als je gaat kitesurfen in Amerika! Check wel altijd de weersomstandigheden en voorspellingen voor de periode wanneer je afreist, want in tropische gebieden is het weer wisselvalliger dan in Europa of Afrika.

Ziezo, hopelijk hebben we hiermee genoeg tips gegeven voor goede kitespots per seizoen. Nu kun je beginnen aan het maken van die bucketlist! Zin in een luxe, volledig georganiseerde kitetrip naar een toplocatie? Ontdek ons aabod via Ripstar Kite!

Kom kiten met Ripstar!

Het laatste nieuws van Ripstar Kite

Ontdek al onze stories: